Zdravim Moc kešek sice nemám ale nerad bych je hledal znova (pár jich už ani neni a k pár se už nikdy nedostanu). Většinu sem našel s přítelkyní která má taky svůj profil. Často i s kámošema kteří maj taky svoje profily. Hledal sem na wiki.geo a tam sem to nenašel, ani tady na fóru. Prosím o radu nebo vysvětlení jak na to Děkuji
Pokud to tu už někde je, tak mě pošlete do dža… a omlouvám se
Normálně založ týmový účet a dej do něj odkazy na jednotlivé členy.
Ale faktický význam to nemá žádný a stejně budete logovat každý za sebe.
Jediný praktický význam to má na nějaké akci, kde je tým zároveň jako soutěžní družstvo v nějakém závodu, ale to jsi asi nemyslel.
A připrav se ne to, že pokud budeš chtít logovat keš jako jedinec i tým, tak tam ten tým musíš taky zalogovat do logbooku, jinak Tě tu samozvaná inkvizice geocachingu bude vláčet po fórech.
A připrav se ne to, že pokud budeš chtít logovat keš jako jedinec i tým, tak tam ten tým musíš taky zalogovat do logbooku, jinak Tě tu samozvaná inkvizice geocachingu bude vláčet po fórech.
[/quote]
Jo takhle. A když najdu kešku, zapíšu to tam jako tým a na gc.com to zaloguju pod tim týmovym profilem, tak to přište body všem nebo jen tomu týmovému profilu? Asi jen týmovému.
jj, jen tomu profilu, kteremu to zalogujes. profil tymu je proste jen dalsi rovnocenny profil vsem ostatnim, jen se jmenuje jmenem tymu. provazat to nijak nejde.
Jo a ještě jenom. Když teda založim ten profil, dám do něj nějak ty lidi, tak tomu týmovýmu profilu se ty kešty připíšou nebo je to prostě jen novej profil ? Asi už to tu padlo ale nemám jistotu..
Neexistuje týmový účet, jen účty, na který loguje více fyzických osob …
Takže třeba H+, Qnik, Maaca a Werki mají každý svůj účet (na který obvykle loví 1 člověk), takže když se zeptáš Maacy "hele, kde je ta a ta krabička, co máš zalogovanou" tak by ti neměl říci "já tam nebyl".
Ale ještě dohromady společně obhospodařují účet VČ kombajnu, na který ale loví 4 lidé, takže se může stát, že když se zeptáš třeba Qnika "hele, kde je ta a ta krabička" tak Ti může odpovědět "já tam nebyl, to byl Werki" a je to v pořádku.
Osobně týmové účty nemám rád, hje to trochu nefér proti lidem co loví sami na sebe.
To zalezi na tom, jaka jsou pravidla uvnitr tymu. My mame treba pravidlo, ze tymove se loguji jen ty kese, kde byli soucasne alespon 3 clenove tymu. A to jeste tymove nelogujeme zdaleka vsechny kese, ale jen "vyjimecne".
Pekny priklad, ale asi jsi dukladne nezkoumal profil kombajnu Na rozdil od jinych, my na kombajn jen zakladame. To kolik mame celkem je jen jakesi virtualni cislo, ktere dava dokupy Qnik v Geogetu z nasich MFPQ.
My jsme také tým (manželský) a většinou lovíme spolu a tak nějak se doplňujeme. Ale některé kešky jsem našel sám a ženě o nich doma vyprávím, takže kdyby se ji Osik zeptal kde byla ta krabička, tak by to věděla:) Asi to není úplně správně, ale dva nicky si kvůli tomu zakládat nebudeme.
Smysl týmových nicků chápu je pro nějaké soutěže, jinak je to nesmysl. Rodinný nick nechápu jako týmový. Máme také v tomto pohledu rodinný nick Sobíkovi, ale 99% keší jsem odlovil já sám. Pokud přijde na věc, tak prostě těch pár keší odlovím znovu sám. Osobně ještě zastávám možnost rodinného nicku, ale sbírat kešky do statistiky od xy různých kačerů je dle mého mimo mísu.
Když mi několik přátel (co dávno věděli a mlčeli!) před dvěma roky ukázalo kouzlo geocachingu, navrhl jsem v rodině, že budeme lovit jako team. A všichni se do mě pustili, že si jako budou hledat za sebe. Prťaví individualisti! Takže si lovíme každý za své na svoje účty, jen když se nás všech pět někam vypraví společně, zalogujeme si nález JEŠTĚ jako team. Mrzí mě to, je s tím víc práce. Navíc by výsledek teamového lovu byl zajímavější, starší synek se se skauty leckam dostane (FTF v Norsku, Slovensko apod.) a i jeho nálezy by zdobily společnou sbírku.