Pokouším se otevřít Pandořinu skříňku…
Obrátilo se na mne pár lidí s prosbou, abych jim pro studijní účely poskytl zdrojáky od WIG Cartridge "Zámecký park v Čechách pod Kosířem" [cache]GC1A6B3[/cache]. A tak mne napadla taková šílenost, že zdrojáky cartridge zpřístupním veřejně a doplním k tomu svoje úvahy, poznámky, vysvětlení proč jsem to udělal tak a tak.
Proč ?
Abych inspiroval ty, kteří mají dostatek invenvce na vytvoření scénáře WIG cartridge, ale (oprávněně) se bojí toho, že realizace (=naprogramování) bude časově náročná.
Čeho bych naopak nechtěl dosáhnout ?
Aby začaly vznikat samoúčelné WIG cartridge - tedy programátorsky sice dobře propracované, ale jinak bez hlubšího nápadu.
Možná mi bude někdo vyčítat, že budu prozrazovat obsah své WIG cartridge. Pokud si to někdo chce absolvovat v terénu a mít překvapení, tak si přece nemusí číst další příspěvky v tomhle vláknu, a nejdříve si to projde. A pokud naopak někdo má zájem kouknout do útrob cartridge, tak to už beztak dávno udělal a vůbec nezáleží na tom, zda něco zveřejním či ne.
Nechci se tvářit, že tomu bůhvíjak rozumím (určitě je zde spousta lidí, kteří jsou v tom mnohem dál než já), nicméně nějaký čas jsem nad tím strávil, a po vzoru Járy Cimrmana jsem prozkoumal spoustu slepých uliček.
Spíš chci iniciovat další diskusi.
Pokračování zítra… (a taky počkám na případné ohlasy)
Tak, Pandořina skříňka je pootevřena, a teď se mi ještě navíc nad hlavou houpe Damoklův meč ![]()