Ahoj,
rád bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s tím, zda se dá získat Tracking number na libovolné mince. Koupil jsem si o víkendu pro radost docela pěkné kopie historických mincí (např. Dukát Karla IV., Valdštejn) a protože nemám sběratelské sklony, rád bych je zaopatřil číslem a nechal cestovat po krabičkách. B)
Obávám se, že jedinou možností je použít číslo z nějakého TB,travel slugu a podobných hybridů - vyrazit ho na minci a šup s ní do keše Nezískáš tak sice unikátní ikonu, ale jiný postup asi není.
Aha, díky za rychlé odezvy. Jestli to dobře chápu, tak pokaždé budu potřebovat číslo z jiného oficiálně groundspeakem uvolněného TB nebo jiného cestovního předmětu. Je tak? Jsem si naivně myslel, že "někam" napíšu a za manipulační poplatek mi přidělí čísílko.
I tak to funguje. Ale minimálně přidělený počet čísílek je 100 ks a pokud bys k nim chtěl vlastní ikonku, tak těch čísel musíš koupit 250 ks. Pro jednotlivé případy je skutečně jedinou cestou použít číslo z existujícího TB/coinu, který má nějakou neutrální ikonku.
Mno, tak díky. To vypadá vcelku jasně. Akorát se musím rozhodnout, jestli budu do mince číslo nějak "rýpat" nebo dělat dírku a věšet na řetízek k TB. Má někdo zkušenosti? Aktuálně mi přijde, že citlivější vůči minci bude malá dírka a pak řetízek.
Tak se k mně dostala informace, že od dubna 2009 platí limit minimum 50 ks trackovacích čísel, a to včetně ikonky. To už by člověk fakt mohl uvažovat o osobním trackovatelném geocoinu. Že by?
Gravírování zní dobře. Dokonce jsem zjistil, že mám jednu firmu co tuhle službu nabízí pár stovek metrů od domu. Zítra je skočím potrápit. B) Jen se trochu obávám ceny. Zatím parádní info. Díky!
Jedno číslo stojí 1,50 USD, vlastní ikonka 150 USD. Předpokládám, že tyto ceny se změnou minimálního limitu nezměnily. Čísla a registraci ikonek prodává samozřejmě firma Groundspeak.