Ahoj, nenasel jsem na tohle odpoved na wiki. Da se nejak zabranit tomu, aby nekdo publikoval kes do ochranne zony me rozpracovane kese s nepublikovanym listingem? Predpokladam, ze fyzicke waypointy v nepublikovanem listingu zadne kolize nevytvareji, takze kdyby ji tam ted nekdo soupnul, tak bych mel proste smulu.
Předpokládám, že i ty nepublikované fyzické stage reviewer vidí při schvalování a případně bude řešit s oběma budoucími ownery.
geomacik: da se tomu zabranit tak, ze to co nejdriv odpublikujes ![]()
Jestliže jsou 2 cache v kolizi. Přednost má vždy ta co je starší (má starší gc kod). Vyjímka je když na té starší nejsou udělané změny 1 měsíc.
Pokud mas vytvoreny listing na kterem pracujes a mas uvedene fyzicke stage mezi waypointy, tak se nam ty stage promitnou do pripadnych kolizi ostatnich cache. Tedy… samozrejme za predpokladu, ze se "parazitni" cache trefi do tveho ochranneho pasma 161 metru.
Toto neni az tak pravda. Vedlo by to akorat k tomu, ze si kazdy naseka co nejvice neaktivnich listingu, ktere budou mit co nejstarsi GC kod. Coz se nepochopitelne jiz ted deje a mnozi maji na svem uctu nekolik, mnohdy desitky rozpracovanych cache, ktere jsou treba i rok bez hnuti. Nam to pak zcela zbytecne vytvari kolizni situace s cache na kterych se ocividne nepracuje.
Toto pojednavani owneru nechapu a meli by si uvedomit, ze nam zcela zbytecne pridelavaji praci.
Fakt, ze nekdy davame u nekterych cache cas (max. 1 mesic) na dodelani listingu je ciste nase dobra vule. Nikde v pravidlech o tom neni zminka a tuto casovou prodlevu davame jen ve vyjimecnych pripadech kdy je cache tezsi na pripravu.
Toliko k dotazu.
A jeden apel na vsechny ownery. Zaarchivujte si listingy na kterych nepracujete, ci vite, ze v dohledne dobe (mesic dva) je nedodelate. Starsi GC kod vam v nicem nepomuze !!!
Dekuji vsem za pozornost a pa pa. ![]()
Michal, alias Bohemian reviewer
P.S. omlouvam se za psani bez diakritiky. Pisu to za pochodu.
Diky za vysvetleni!
Rád bych se zeptal, u kterého z těchto příkladů jde o kolizi:
-
Tradiční keš je poblíž (161) ikony Multi/mystery keše (i když na tom místě není schránka ani místo určené pro výpočet)
-
Tradiční keš je poblíž (161m) finálky Multi/mystery keše.
-
U obou variant jde o kolizi.
Pouze u varianty 2.
Výchozí souřadnice mystery/multi bez fyzické schránky se do pásma 161 metrů nepočítají.
Ještě je kolize mezi fyzickou stagí jedné multi/mystery s fyzickou stagí jiné multi/mystery nebo s finálkou tradiční/multi/mystery/letterbox.
Tedy zjednodušeně - krabičky různých keší (stage nebo finálky) musí být od sebe aspoň 161m.
zir37: o kolizi se jedná vždy když jsou krabičky blíže než 161m a to i v případě stage multicache/mysterky. Take pokud by multina vedla kolem tradičky a ty by jsi stage měl udělány stylem postupné procházky od krabky ke krabce kde by byly souřadnice, tak se jedná o "stage of multicache" a kolize se řeší. Pokud by jsi měl multi řešenou stylem zjistěte indicie s počítejte si finálku, tak se jedná o waypoint "question to answer" a kolize se neřeší.
…to jen tak na doplnění odpovědi od Don82
a Crocky byl rychlejší ![]()
Díky.
Je zvláštní, že vše je popsáno v pravidlech na gc.com, na zdejší wiki a taky je tady o tom několik vláken… a furt se někdo na to ptá. OMG lidi, čtěte… :@
ted sem zavítám taky - chci se zeptat, jak je možné, že rewiever schválí mystery cache, jejíž finálky jsou (opravdu to mám změřeno) pouze 80m od jiných otazníkových finálek…? :o
trochu mě to zaráží, ale možná je to tím, že ownerka té datumově "starší" kešky píše, že bude počátkem prosince archivována, zatím ale je pořád na místě. Není to proti pravidlům? nechci se do toho šťárat, ale zajímá mě to…
My jsme publikovali v Praze takovou sérii, kde se to podobnými konflikty jen hemžilo, ale stage se nemohly stěhovat, poněvadž ležely na místech s historicky daným příběhem. S velkými výhradami bylo publikováno včetně finálky, protože 161 metr není neměnné dogma! Děkuji tímto rewírníkovi za pochopení!
2 akinomka
Muze to byt proto, ze krabicky oddeluje vyrazna tereni prekazka, znemoznujici zamenu (pak u published logu mladsiho pokladu najdes zminku o vyjimce).
Druha moznost je ta, ze nektera z krabicek ma chybne (ci vubec) zadany final waypoint. To se muze stat u hodne starych kesi, tak treba v centru Prahy mame dve multiny sotva 50 metru od sebe.
Ehm, v Bruselu mám odlovené dvě keše (jedna tradiční, jedna multina), jejichž fyzické schránky jsou od sebe vzdušnou čarou, no ať nežeru, 10 metrů.
Taky jsem tu multinu napoprvé nebyla schopná najít, protože jsem se tam po předchozím odlovu tradičky motala jak kača v čepici, naprosto zmatená, že tam to přece nikde nemůže být. Až jsem si v klidu na netu pročetla hint a logy, tak jsem šla najisto a byla tam.
To jen tak pro ilustraci, že jinde ve světě možná ta pravidla tak zuřivě nežerou. I když zrovna tohle pravidlo je dobré.![]()
Ahoj Tauro. rekl bych, ze pravidla jsou v tomto jednotna vsude, ale mohlo se jednat o nasledujici pripad. Tyto kolize nastavaji a jsou zpusobeny trebas tim, ze owner mysterky/multi nezadal dobre finalni waypoint (trebas ukliknutim v cislech apod.). Reviewer pak nemohl pred publikaci danou kolizi odhalit a reagoval az na "stiznosti" a reakce prvohledacu …
Ja osobne jsem na tento problem uz narazil 2x u svych kesi.
Jeden pripad publikace me kese 80m od jine o ktere jsem netusil (3 roky nazpet) / Druhy pripad publikace jine kese, ktera byla polozena asi 120m od me (a chyba byla na me strane, protoze jsem zadal nechtene spatny fin. waypoint u multiny).
edit: Ted se divam, ze PaWcz to popsal prakticky stejne ![]()
I u nás jsou takové případy, neboj… Ono prostě občas něco schvalovačům uteče nebo někdo prostě jednoduše keš posune, udělá změnu ve vzorečku a tam už schvalovač nevidí..B)
Teda nevim, jestli projde posunuti o 150 metru, spis bych to videl, ze nejaky reviewer tady dost ujel, ale stat se to muze. Jsou to taky jen lide.
No nevím, pokud dám schválit listing na keš a ona projde, pak upravím vzoreček na výpočet final a posunu podle sebe, tak se to schvalovač dokud to někdo nenapráská nedozví… a proč by to práskal, když našel a má bod…