Zdar. Kdyz naimportuju do google eartju prijate PQ, nezobrazi se mi nazev cache ale cislo wp, takovy to GC8VWE apod. Jde to nejak predelat, aby se zodrazovaly jmena, popripade i ty zkratku jako tomu bylo u Gc.cz? Dik moc.
Co zkusit FORMAT C:\\ a REINSTAL?
Tak tohle sedlo…
HIHIHIHIHI, to jo. Ale jde to nejak opravdu?
Have you tried turning it off and on again?
Buhuzel mi to zatim moc nepomohlo… Pomozte prosim tonoucimu neplavci v hromade waypointu…
Trosku jsem to prozkoumalval, a vysledkem je, ze potrebuju Google earth primet nacitat wp tak, aby obsah nazvu prislusneho wp byl obsah pole Description v soubouru .gpx. Tohle pole obsahuje nazev cache, od koho je i obtiznost a teren. Nejak jsem ale nenasel prislusne tlacitku ani v google earthu ani v easy gps, ktere pouzivam pro prenos wp do gps device. Poradte prosim. Dik.
Tak jsem si rikal, ze budu delat chytreho a konecne se naucim na tomhle prikladu XSL, ale nakonec je stejne nejjednodussi prohnat to gpx pres tenhle filtr:
perl -pe ‘s/<(\/?)name>/<${1}desc>/g || s/<(\/?)desc>/<${1}name>/g’
Dik, to je aspon naznak reseni, ale ne pro mne. Buhuzel netusim, co to ma bejt. Muzes mi prosim napsat, do jakyho programu a kam a jak presne to tam mam zadat? Takhle mi to bohuzel moc nerika… Diky moc. SeE
Co treba zkusit Perl
Podle otazky odpoved napsat an konsoli a stisknou enter asi neni moc platna, takze doporucuju nainstalovat Win Perl a pak uz to snad zvladnes.
Hmmm, to na stahuj.cz ani na slunecnici nemaj… Ale tady ActiveState Hmmmm. Vyskocila na mne nejaka prikazova radka… Ma to 15MB a samy knihovny a zadny windowsacky rozhrani. Po napsani toho reterzce do ty radky nic… sapdlo to. Jsem programarskej antitalent, potrebuju nejakej supernavod…
a perl.exe tam nemas? Jak zbezne koukam na activestate, tak se pry pridava do PATH, takze by melo fungovat v DOSovem okne:
cd adresar_s_GPX_soubory
perl -pe ‘…(viz vyse)…’ < vstup.gpx > vystup.gpx
nebo dokonce
perl.exe -pi -e ‘…(viz vyse)…’ soubor_k_predelani.gpx
(takhle to zmeni primo v tom souboru)
Hmmm, nacpal jsem to tam a pise to <& nebyl nyni ocekavan
Hmmm, nacpal jsem to tam a pise to <& nebyl nyni ocekavan
tak to se asi nelibi dosovskemu shellu, prendej to, co je mezi apostrofy, do nejakeho souboru ve stejnem adresari jako gpx soubory, napr. swapdesc.pl, a poustej
perl -pi swapdesc.pl souborkpredelani.gpx
OK FUNGUJE HURA DIKY. Ale jen ve tvaru perl -pi swapdesc.pl souborpuvodni.gpx souborlpredelani.gpx. Kdyz jsem to zkoudel s tim tvym prepsanim, hodilo to hlasku cant do this without backup… Ale to je fuk, ten puvodni v klidku vyhodim… Jeste jednou diky. BTW: Neslo by to nejak implementovat do easyGPS? Nebo do nejakeho takoveho programku?