Ono je to furt dokola, už jsem nechtěl reagovat (páč už jsem tu, jak pravil jeden klasik, za žlutýho fanatika :D), ale když už B)
Ono je to totiž jako s Trabantem - kdo ho má, popř. jako první auto měl, nadosmrti na něj nedá dopustit. Legendisti jsou čeládka neoblomná, jen jim sakryš nikdo nešlápněte na ten modrej displej …
Akorát že utrhneš ten křížovej ovladač a v lese, mezi barákama, v dešti a v rokli nechytneš signál. Teda, občas nechytneš a často ti to zkomplikuje hledání. To je celý.
Podle mýho jsou bezproblémový cajky - opravdu bezproblémový, v daných mezích - na kešing vzesupně Háčko - 60CSx - a oba nový. Čili nějakých 2.500,- Kč - 8000 - 10000 a víc. (Ceny za nový přístroj)
Legenda stěží na AUKRU už dnes koupíš pod 1800,- a stále jde nahoru. Sleduju to pořád (jsem na AUKRU hodně). V obchodě a se zárukou už vůbec.
Na druhou stranu jakýkoli modul k alespoň javovému telefonu s bluetoothem koupíš už okolo 500,- a horší příjem jak na Legendu bys neměl mít nikdy - spíš vždy lepší, pokud nekoupíš naprostý šunt, ale zase mohou být problémy s nějakou funkcí ala "statická navigace" (bude při pomalém pohybu zatuhávat šipku, údaje o vzdálenosti se většinou pohybují) a některé mohou být taky citlivější "na les", a můžeš mít problémy se spárováním s telefonem (zase, jak to jednou spáruješ dobře, už to většinou chodí v pořádku). Ovšem, pak podle typu softwaru toho telefonu máš k dispozici různý soft na kešování, na mapy, a s připojením na net (ALESPOŇ MINIMÁLNÍ) I ÚDAJE Z LISTINGŮ A TAK. //sakra CapsLock// Nevýhody: dvě zařízení, nižší výdrž na baterie ve srovnání s outdoorem - je na baterky - a také v terénu je nevýhodou křehčí provedení mobilu. A potřebuješ nějakou tu gumovou "šprcku" proti dešti 
Ale pokud už nějaký ten javový telefon (minimum, jinak Symbiany, Wokna…) máš, je to pro začátek - i pro dalšek - nejlevnější a dost vyhovující volba. Pak bych dal to Háčko a pak ty další dražší modely.
Ovšem viděl jsem i hledání s autonavigací, a šlo mu to, kačerovi, fakt dobře…