Docela by mě zajímalo, jaká je vaše nejoblíbenější keš. Existuje nějaká statistika či jiný přehled? Bylo by fajn, kdyby fungovalo něco jako hodnocení od nálezců, tak jak to známe z různých fotogalerií. Pochlubte se aspoń tady svými TOP 5.
Z toho malého regionku kde jsem zatím hledal se mi nejvíc líbily tyto (Dapeho cache ;-D) :
Cache s nejzajímavějších provedením/postupem:
-
Plumlov by Dape Team
-
Sedm smrtelných hříchů by Dape Team
-
Holmesova mřížka by Dape Team
-
Poustevníkova cache by Dape Team
-
Série šipka + West point by BxHome Team
Cache s nejhezčím/nejzajímavějším prostředím:
-
3 elektrárny by BxHome Team - elektrárny
-
Wilsonova vyhlídka by Bobteam - příroda
-
Plumlov by Dape Team - zámek
-
Hartlovka by Spajda Team - lom
-
Sv. Hubert by JaKr & Čmuchal - kaple
…pro me to jsou jednoznacne Geopiva by Saman:)))
Možná by nebylo od věci udělat podobnou stránku jako je tato s možnosí hlasování.
V CR Acrophilia, James Bond, Fitness cache, vsechny moje :o)), a mnoho dalsich, ale HLAVNE Operace Anthracite! ![]()
Chtel jsem si dat primo do listingu cache znamkovani jako je to treba jak pises u fotogalerii, ale bohuzel jsem nenasel zadnej vhodnej skript…
Jestli nekdo neco najde, budu rad kdyz se se mnou podeli ![]()
Tezko seradit podle poradi, zvlast kdyz tech peknych, na ktere si rad zavzpominam, je spousta… zalezi i na tom, co konkretniho mne na ktere lokalite asi nejvic zaujalo. Proto je seznam trochu ruznorody:
- On Her Majesty Secret Service #1: The Bridge
- LAVKA
Kesky, ktere se nam nejvice libily mame primo v profilu v sekcich Biography & Hobbies
: link
Je to fakt skoda, ze Groundspeak nema nejaky nativni rating…
mne sa pacila cache, co sme nasli na evente Vysocina. myslim, ze sa volala white bear. to bolo krasne miesto.
pekna bola ta oproti sv. Janovi pod Skalou
hostivarska sance
a skvela by bola ta, co mi Haggeus a pravidla nedovolili, v budke hradnej straze, straznikovi rovno nad hlavou zvnutra.
Tak pro tu bych snad ani nesel. To smrdi kulkou do hlavy, od hradniho snipera, kterej kryje toho chudaka u budky, co se nemuze moc hybat :))
A zkousel jsi vybehat to povoleni od hradni kancelare, co jsem po tobe chtel?
K tematu: Revenge on the King, Jeleni hora, Hell’s Lizard and Frog - vesmes cache nalezene v pustine pri zapadu slunce, takze silne subjektivni vyber.
Peknych cachi je tolik, ze jsem se rozhodla omezit vyber na ceske skryse, ktere jsem nasla v uplynulem roce a mam je jeste v jakztakz zive pameti. Taky jsem vyradila cache jako Horse Head nebo Jested, ktere vas privedou na krasna mista, ktera jsou ale turisticky proflaknuta a byla by stejne skvela i bez cache. Takze mi vysla petice:
Rocks on river;
Bludny balvan;
1st Czech CITO Event;
High voltage;
Ventube.
A jako pripadny bonus sasky Grenzwertig.
Doporucuji!
dik za vsetky tipy, tu je mojich <a href=“http://www.geocaching.com/profile/?guid=bce72a26-112c-4cd1-a4d3-8e110fda57c2"target="_blank”>TOP 7.. Este pridavam Chuliganovu Skalku (pri Trencine) a rakusky Pottenburg. Velmi pjekne:)
bezva napad:))) …ale tusim som nejaku atrapu takej budky videl aj pri vstupe do Zlatej ulicky, tam by to slo nie?? Take kludne, odlahle miesto… ![]()
Teď reaguju na tuto otázku, ale hodně taky do stromu Q - statistiky geocachingu. Nezpochybňuji tyto statistiky a moc se mi líbí, líbí se mi i to odhodlání se těm statistikám věnovat (už jsem tam psal). Ty statistiky pochopitelně musí vždy vycházet z nějaké průměrnosti a ty logaritmy výpočtu, které zadal Q beru a byly dost dobře vyvážené vzhledem k té velké různorodosti.
Tady chci přidat: hlasování tohoto typu o nejoblíbenější keš by asi bylo ještě složitější, muselo by vážit přístupnost keše (hustotu okolních keší, hustotu místních kačerů a kdoví co ještě). Q by to možná taky dokázal algoritmovat.
Chci tady super vyzdvihnout jedinou cache, a to je Bike-LVA od Čmuchala. Ta totiž extrémně vybočuje ze všeho a proto má velikou šanci na numericky zkreslené hodnocení:
- je dost mimo hlavní oblasti hustoty osazení (i když okolí Břeclavi není zapomenutá země díky právě Čmuchalovi i JaKr-teamu)
- je to multi osazená řádově do prostoru 200 km čtverečních a její lov zabere spolehlivě bike-den, ne-li více
- její autor Čmuchal do ní musel jít s tím, že za ni má pouze jednu čárku “hidden”, ale spoustu sběračů odrazuje těžkým získáním jediné čárky “found”
- to se mu taky odráží v tom, že má dodnes pouze 3 nálezy (nechci kecat, možná nemám poslední údaje)
- je to úplný protiklad například k Arrows+West Point od Bx-home, která je taky zhruba na den, ale je to 10 zářezů na obou stranách
Najít pro tuto cache spravedlivý algoritmus výpočtu oblíbenosti, hledatelnosti, obtížnosti atd. by bylo určitě velmi obtížné. Je to možné pouze fiktivním a subjektivním faktorem X, a tento já jí dávám 1000 (ze škály 1-1000)
Lole, suhlasim - je to nadherny okruh okuzlujucim krajom. Presiel som si celu trasu pocas dvoch dni a na zaver som si isiel (neuspesne) oci vyocit v casovom strese (odchadzal vlak), no a tak som ju nenasiel, ale zato vela skvelych miest ano. A aj nejake tie “zarezy” cestou. Obtiaznost 1000 hlavne pre Cmuchala - ja by som do toho nesiel (aspon nie v takejto podobe) nie kvuoli lenivosti zalozit, ale pre narocnost udrzby - 10 mikro v prirode - uuuufff..
Jen jsem chtěl dodat, že na údržbu to není zas až tolik náročné, mimochodem o vánočních svátcích jsem byl celou trasu zkontrolovat na kole (během jednoho odpoledne a stihnul jsem to ještě než byla úplně tma). Jo a těch mikro je pro úplnost 7 a jedna small a finálovka. Jinak samozřejmě díky za hodnocení a hlavně, že se tahle cache zatím líbila, to potěší víc než cokoliv jiného.
Za svoji osobu mohu rict, ze Bike-LVA patri mezi me favority. Nevahal jsem nalozit kolo do vlaku a vypravit se na celodenni cache na druhem konci republiky aniz bych vedel co mne ceka (a to se na velke cache vetsinou predem pripravuji). Musim Cmuchala pochvalit za celkove zpracovani cache, byla to pohoda a souhlasim s Cmuchalem, ze ta udrzba neni az tak narocna. Ale vytvorit takovou cache, to je narocne.
Jinak mam rad rozsahle cache a prave ty patri mezi me favority:
Okolo ripu - 100km na kole (vcetne odbocky na Rip)
Velka husi cesta - 40km pesky (budicek v 3:10)
Okolo kolem - 50km na kole (po praci odpoledne)
Bike-LVA - 60km na kole (v EC uz memeli misto na kolo, tak doprava jen rychlikem)
Tisa skala - 15km pesky (odpoledne - silene (v mem pripade) pocitani v lese)
Cesko Saskym Svycarskem - 40km pesky (prvnim autobusem tam a poslednim zpet)
Ty kilometry jsou vetsinou vcetne odbocek a prichodu od a k verejne doprave.
Ten pocit, kdyz vecer po celodenni geodrine sedite u cache, se neda s zadnou jinnou cache zamenit, a to mne prave laka na ty rozsahle cache a autorum za ne dekuji a cenim si jejich prace pro par geocacheru, kteri jsou ochotni tyto cache absolvovat.
Moje nej jsou tyto:
Puklá skála GCH74G
Landštejn GCJJV7
Mezi depy GCKVYW
Borovský kostelíček GCKCAV
Brno-Praha Praha-Brno GCQCN3
Našel bych i další, které se mi líbily, ale tohle je zatím top ten pětka.
tato anketa sa objavuje na tejto stranke uz aspon po treti ci stvrty krat, ale vsak preco nie ![]()
neviem vypichnut jednu najoblubenejsiu, ale podobne ako Anneke sa skusim zamerat na tie najdene minuly rok + len tie co som nasiel na uzemi Ciech a Moravy. V pamati mi silne utkvel Svaty kopecek od Cmuchala, Perla na spici na Palave, Yezzz, Sleeping Virgin a Nebe Mc od Jarryho a urcite sa mi pacila aj spusta dalsich.