mám nějaký ten rok Garmin etrex legend (akce mountfiled) a řeším upgrade na něco lepšího. Legend funguje dobře, ale vadí čb display - nelze rozlišit vrstevnici od silnice, tur. značky či potoka… leda když na to najedete kurzorem… nějak mě to začalo poslední dobou dost vadit a taky to, že má jen 8MB pamět na mapy, takže to pořád přehrávám z PC (jo a nemá USB, ale jen sér. port, takže 3MB dat tahá cca 5 minut.)
Napadlo mě tedy koupit něco lepší z téhle starší řady od garmina. Co by to mělo být? Koukal jsem na legend hcx, je už za 4400Kč i s nějakou mapou (TOPO Czech v1.20; mimochodem, mapa jako součást je podmínka, jinak se nedoplatím). Je nějaká rozdíl mezi tímto a třeba vistou hcx? To má jen navíc výškoměr a kompas? Protože mi přijdou dost podobné.
legend hcx je dobrá volba, s vynikající přesností a citlivostí, pohyb mapy je rychlý jen to wherigo si na něm nezahraješ. Absence barometrického výškoměru nevadí, absence elm. kompasu může zamrzet ale někteří jedinci na něj nadávají. Možná by stálo se kouknout na zoubek Dakotě.
Tak jsem právě koupil ten legend hcx s topo cz v3… o svátcích to vyzkouším, snad to byla dobrá volba. Tím pádem je čb legend k prodeji, pokud by měl někdo zájem…
Taky jsem používal čb legenda dlouhou dobu, nejvíc mě štvala malá paměť na mapy a slabá citlivost. Proto jsem koupil Vistu HCx s Topo 3,1 PRO a jsem maximálně spokojen. Na kartě je celá mapa a citlivost o jaké se mi ani nezdálo. Kompas ukazuje do cíle i když se nepohybuji, taky nahrávání WP je po usb fofr a cena 5000,- no nekup to.