Jelikoz uz dlouho odkladam nakup novych obroucek, rad bych se zeptal zdejsi studnice moudrosti, zda nemate nekdo nejaky tip na hezke a predevsim prakticke. Pouziti - naprosto univerzalni na kazdodenni noseni do mesta i do prirody, na sport, … proste bryle jsou moji nedilnou soucasti a rad bych mel neco, co vynika nad jine a kdyz to nebude stat majlant, bude to jeste lepsi To pouziti preferuji spis trvanlive a do nepohody, nez reprezentaci v high society
Tak pokud mate nekdo nejaky zajimavy model, nebo radu vyrobce, prosim o tipy
Co se mne týče…jsem dlouholetý obrejlenec…investoval jsem do obrouček asi 3500 a mám je už 4 roky a úplně v pohodě. Doporučuji obroučky celé okolo skel, zabrání tak uštípnutí skla zespodu a vůbec jsou tyto brýle celé bytelnější. Já v takových jezdim na vodu, horolezim, kešuju, bycikluju. Nožičky mám plastové ale to je asi jedno…podotýkám ještě že plastová skla sou též super ale to je snad jasný…
Obroucky se tezko radí je jich moc to neporadim, ale já jsem si před nějakou dobou pořídil samozabarvovací skla a nedam na ně dopustit. Docela to stálo dost, ale na kolo do auta a do přírody to funguje fakt dobře. Asi bych dneska bral trochu tmavší. Tak asi tak. To se opravdu tezko radi.
Prave proto, ze nabidka je tak neskutecne velika jsem si rikal, jestli nekdo nema nejake doporuceni. Skla, to je zase dalsi kapitola. Samozatmavovaci jsem driv mel a byly super, opet do nich pujdu, s antireflexem. Z plastovych cocek mam trosku obavy, preci jen ta odolnost proti poskrabani nebude asi takova, jako u skla, i kdyz na to davaji taky nejake specialni tvrde vrstvy proti poskrabani.
Ale vybrat nejaky obroucky…to bude orisek
Mě jen napadlo - když už jsme u toho:)… Netušíte,kde je nejlépe (dle vašeho názoru a zkušenosti) si pořídit sportovní sluneční brýle, do kterých se dají implantovat dioptrické čočky? Slyšel jsem o tom kdysi a třeba na kolo by se mi to hodilo. (Samozatmívací dioptrické nejsou to pravé ořechové). Díky za postřehy…
Když jsem si posledně kupoval brýle, tak to byly obyčejné kovové obroučky za pětistovku a do nich ty úplně nejdražší skla, co tam měli. Optik mi to schválil, většina lidí prý postupuje obráceně, obroučky za tisíce, a na sklech šetří…
btw plastů bych se nebál, mám je už roky, nijak je nešetřím, a v pohodě.
Anupev: o tomhle jsem viděl onehdy leták za výlohou optiky, měli tam dokonce akční cenu nějakých 1250 Kč. Takové ty klasické cyklistické sluneční brýle, a dovnitř se dal zacvaknout rámeček s dioptriema. Zkusím tam přes poledne zajít a zjistit podrobnosti.
Jak uz psal pavels, tak se plastu bat nemusis - uz je mam podruhe a v pohode. U obroucku si spise nechavam poradit od obsluhy nebo od nekoho, kdo ma na rozdil ode lepsi esteticke citeni
Odolne jsou treba tyhle ESS ICE-3 a k tomu Rx Insert ?
Urcite mrkni i na bike fora, tam to resi taky.
Ja pred rokem presel na kontaktni cocky. Je to daleko svobodnejsi pohled na svet, nic se nezamlzuje, neprekazi. Ale je dobre brat i klasicke bryle pro pripad podrazdenych oci, kdy je nutne cocky vyndat.
REVIZ: no vidis to, ja bych zase do OAKLEY nesel Uz jsem to zde zminoval drive, radeji si koupim za trojku POLAROID, ktery maji i polarizacni filtr, nez abych jako kamarad daval 14 za OAKLEY, ktery ten polarizak ani nemaji. Ale proti gustu.
Jinak zde nekdo psal o znacce ESS, a tu tedy taktez ROZHODNE doporucuji!
S47ANeee???!!! Du, du, du - nečteš - řeč je o obroučkách na dioptriku, ne o sklech. Můj vztah k OAKLEY znáš, já bych je za nic neměnil, už zase přemýšlím, že bych si pořídil ještě nějaký další…
Tohle jsme pro dceru se silnou vadou (-5) vyřešili pomocí jednodenních kontaktních čoček. Výhodu to má v tom, že už zároveň se slunečníma brýlema neřeší jaké brýle se jí vejdou pod lyžařské a čočky může vzít i do bazénu pod plavecké brýle. Investice není nijak závratná, ty lepší se dají sehnat za cca 800Kč/30ks. Vyžaduje to jen návštěvu u očního se specializací na aplikaci kontaktních čoček.