Jakého garmina k iPhonu?

Zdravím,
mám iPhona 3g a v něm patřičnou aplikaci. Jenže GPS v tomto zařízení není nijak přesné a v lese se s ním lovit pomalu nedá.

Hledám něco levného, přesného, citlivého. Poradíte někdo?

V GPS nemusí být ani modul na hledání kešek. Jde mě jen o přesnost. Vše potřebné o keši si najdu v iPhonu, do GPS bych zadával jen souřadnice…

Předem dík!

Určitě etrex H, ja pužívám gps v telefonu kvůli mapám, a Háčko mám na přesný dohledání. Ostatní ti zase budou radit ať si to nekupuješ, že je to k ničemu, ale myslim si že by jsi chybu neudělal.

A jak moc je tato navigace přesná? Respektive aby byl aspoň jeden trumf když to prakticky nic neumí :frowning:

Jsem tehoz nazoru, pokud mas iPhone tak staci v podstate i Beda Travnicek. Ovsem na druhou stranu pokud se budes vydavat do ciziny, tak y se data asi mohla prodrazit

Do zahraničí se opravdu v nejbližší době nechystám…

Uvidím tedy, ale asi do toho půjdu. Přeci jen mapky na iPhonu mám a tohle bych měl jen na přesnější zaměření.

K tomu etrex H: zrovna dneska jsem ho dostal a vyrazil na keš do lesa, signál za pohybu stabilní kdežto po zastavení se šipka zbláznila a kdybych nevěděl kam mám jít tak mě to naviguje na opačnou stranu. U finále na kopci byl krásný výhled na oblohu ale stejně byl rozdíl 7-10 metrů, i když možná bylo chybné zaměření keše ownerem.
Zajímavé je že i když jsem stál na místě tak se počet metrů k cílovému bodu pořád zkracoval, asi setrvačnost. :smiley:

neblazni,jestli mas iphona tak k nemu kup jen gps modul neco jako http://www.alza.cz/gps-navigace-gps-nokia-ld-4w-d82456.htm a nemusis kupovat celou novou navigaci

edit: beda travnicek ma chip sirf II a ten ti je v lese nebo huste zastavbe celkem k nicemu

No tohle přesně mě dělá občas iPhone. Jestli to dělá i háčko, vystačím si s iPhonem…

a jde vůbec GPS modul k iPhonu připojit?

Mě iPhone jako navigace vyhovuje, ale je pomalejší a není zase tak přesný. Co sem měl půjčeného garmina tak ten ukazoval na metr. respektive na finálce mě ukazoval metr vedle což je hodně dobré.

tak zrovna tento je celkem dost presny,nevim na 100% jestli bude kompatibilni s iphonem ale pripojuje se pres bt,nevim proc by se pripojit nemel,ale pockej co na to jeste satan nebo sobikovi,to jsou mistni zastanci iphonu

edit jen aby bylo jasno :slight_smile:
bt-bluetooth

Jasné už jsem si všiml a počkám na ně :wink:
Jinak mám iPhone 3G takže nemám ani 3D kompas :frowning:

jen posledni ode mne,
opravdu chces aby te gps dovedla presne k skrysi? ja nevim ale me osobne pripada ze nejvic legrace uzijeme kdyz dohledavame vsude mozne a nemozne :), ale to je na kazdem cloveku zvlast,
jinak myslim ze napr satan soucasne pouziva nejakou navigaci,nekde se o tom zminuje,zkus pockat nebo je treba kontaktuj i pres sz,myslim ze ti poradi a sdeli i zkusenosti z kesovani s IP
jinak hodne zdaru pri lovu

No přesně… Jde o to, že s iphonem se mě někdy stane, že se prostě jakoby zasekne a hledám třeba 2 minuty signál z družic což mě štve.

Na odlov v Praze potřebuješ přesnou GPS. Nemůžu se někde motat a hledat kešky když sou tam lidi. Potřebuju jít na jistotu. (Tedy můžu, ale pak mě někdo zpozoruje a po mé návštěvě kešku vykrade)

Další problém je u mejch nejoblíbenějších keší a to multin,.. Mám celkem problém zadat vyluštěné souřadnice a dojít si pro finálku. Respektive v ofic alikaci není žádná použitelné možnost kam bych zadal souřadnice a ono by mě to ukázalo šipku a když tohle udělám například u google earth, tak mě t zpravidla ukáže cílovej bod o 10m vedle (přímo na mapě)

Prostě bych rád měl v kapse nějakou tu záložní přesnější hračičku.

(A další věc: Chci založit pár multi keší a nerad bych aby byly souřadnice nepřesné…)

při zastavení ti bude každá navigace dělat neplechu, ale jak se dáš do pohybu, tak se to zase srovná. Já s Háčkem nemám problém ani ve městě ani v lese a přesnost je opravdu na vysoké úrovni. Ještě se mi nestalo, že bych někdy ztratil signál (samozřejmě nepočítám místnosti, tunely…)

psal že chce přesnou a citlivou navigaci

Snow: zalezi jak si hledani s iP predstavujes. Osobne doporucuji iP vyhradne na mestske kese, pripadne ty, kde se da podle neceho orientovat s tim, ze clovek hleda zobrazenim satelitnich GoogleMaps.

no ve městě hledám podle mapky a někde mimo mapku hledám podle toho kompasu co tam je. A celkem mě to vyhovuje a nemám moc problém… Jen bych chtěl prostě něco na upřesnění souřadnic, tedy nějakou dobrou GPS. Mapu mít opravdu nepotřebuje, orientuju se i bez toho.

Snow: bez tim na Sipku - tam neni ani GSM signal, takze tam presne zjistis, ze iP je super do mesta, respektive tam, kde muzes pouzivat satelitni mapu.

Mám iP 3G (bez kompasu). Pro hledání ve městě nebo ve volném terénu s dostatečným výhledem na satelity a příjmem signálu od operátora to stačí. V husté zástavbě, v lese a bez příjmu signálu operátora je k ničemu. Osobně ho beru jen jako zálohu k normálnímu Garminu nebo pro rychlý lov cestou z/do práce.

Takže bych to nebral jako jakýho Garmina k iP, ale obecně jakýho Garmina. No a já doporučím Dakotu 20.

Dakota je dobrá. Měl sem s ní tu čest a je super, ale nechtělo se mě do toho vrážet tolik peněz… Říkal jsem si, že mě k iP bude stačit něco jako to háčko. Zatím lovím převážně ve městech. Mimo město sem lovil jen párkrát…

Opravdu uvažuju nad tím háčkem. Zatím mě stačí něco levného…
Spíš odolného a mapky nejsou priorita ne? stejně se budu na každou výpravu mimo město připravovat a ve městě mám signál na iPhona dobrej.

(Na co tedy mapky? Do začátku je to moc velkej luxus a takhle ase aspoň naučím lépe orientovat v přírodě než jen čučet na obrazovku…)

// Wherigo kešky s iphonem asi neulovím že?

Dá se nějak shrnout rozdíl mezi GARMIN Oregon a Dakota? Momentálně na tyto přístroje nemám, ale koncem prázdnin už bych na ně mohl mít. Případně nevyjde v nejbližší době nová verze těchto modelů? dík.

Oregon 300 a Dakota 10 jsou výběhové typy bez 3D kompasu, nebrat. Když něco srovnávat, tak Oregon 450 a Dakota 20. Oregon 550 je třešnička na dortu. Srovnání Oregon a Dakota je hromada. Hlavní asi je, že Oregon má větší display a podporuje Wherigo. Pro srovnání se podívej do jiných vláken, bylo tady toho na toto téma napsáno hafo.