Jakou GPS pro zacatecnika

Chci zacit s geocachingem,ale jeste nemam GPS. Bude mi jako zacatecnikovi staci Garmin Legend? Mam moznost ho koupit s CD, držakem na kolo, a kabelem za 1900. Jaký konektor má ten kabel co se k tomu bezne prodava?Da se sehnat kabel s konektorem do USB? Jaká omezení pro mě bude znamenat 8Mb pameti?

Bude ti stačit,to mi věř,jen v lese počítej s tím,že nebudeš mít moc signál a nachodíš se o trochu víc.1900 je pěkná cena,šel bych do toho.
Konektor je podobnej jako má monitor,ale nevim jak se tomu správně nadává.Do USB nevim.8 mega paměti Ti vystačí tak na 1/4 republiky.

1. ano, stačit ti asi bude - loví s ním nejen začátečníci
  2. konektor do sériového portu
  3. existují redukce na propojení USB/ sériový port
  4. nenahraješ tam najednou celou mapu ČR, ale vždy jen několik okresů - takže když jedeš kešovat do oblasti, kde se běžně nevyskytuješ, musíš z počítače nahrát patřičnou část mapy (případně lovit jen podle šipky)

V nějakém e-shopu nedávno měli Legend s mapou za cca 1 400, ale nevím, jestli i s kabelem.

Do začátku Ti to stačit bude, časem pořídíš jinou.

Kabel je do sériového portu a nejde přímo nahradit žádným kabelem do USB. Nejlepší je, když ten počítač, kam to chceš připojovat, ten sériový port bude mít. Konektor na počítači je 9ti pinový "tatínek", na kabelu je 9ti pinová maminka.

Té paměti je málo, ale ta mapa co byla u Trávníčka se do Legendu vešla.

Ještě bych uvažoval o další variantě (ne na kolo), pokud máš slušný telefon, tak dokoupit GPS modul (třeba Evolve ).

P.S. Ta cena 1399,- je bez kabelu a držáku, ale zase s Topo czech V4.

Chtel bych ho pouzivat i na kole, do tech 8Mb se vejde nekolik okresů??tak to je fajn ja myslel ze jen nejaka mala cast mapy.
nasel jsem ho tady a nabizeji ho i s mapou TOPO v4. http://www.elektro-koscom.cz/Garmin-Legend---mapa-CD-Topo-50-v4---Drzak-na-kolo-I2718.html
To je celkem dobrá cena ne???

Já fakt nevím jak to má kdo zabalený, ale my jsme koupili Garmina za 1399 s kabelem. Bez držáku. A kdo ho ještě nemá, tak pro začátek vřele doporučuji.

Je pravda, že jsme museli přikoupit USB konektor. Ale to je podle toho, jaký má kdo PC. Na jednom PC ho nepotřebuji a na druhém ano.

http://eshop.dino-m.cz/produkty/garmin-etrex-legend-mapa-cd-topo-50-v4

ještě jednou přidávám adresu
je zde možnost přiobjednání držáku

Mohl byste nekdo kdo mate Garmin Legend nafotit par obrazku displeje v ruznych rezimech (s mapou,jen sipka, nejake menu,hlavne neco s tou mapou TOPO Czech v4). Abych vedel co ocekavat. Díky

Obrazky jsou tuším v manuálu, který lze stáhnout na webu Garminu. Jinak Legenda určitě mohu pro začátek doporučit. Teď jsem sice zmlsanej Coloradem, ale to je trochu jiná cenová kategorie (přesto nehodlám Legenda prodávat).

Tu redukci ze sirial portu na USB jste nekdo zkousel?Funguje to bez problemů?

Nebo zkusit štěstí třeba tady: http://www.aukro.cz/item433253817_garmin_etrex_legend_topo_50_drzak_na_kolo.html, občas se dá hodně uštetřit, i když s lehkým rizikem a trochu nervama ve finále :slight_smile: