Jaký externí BT GPS modul k telefonu

Ahoj chtěl bych se zeptat jaký byste doporučovaly externí BT GPS modul k telefonu HTC Sensation. Přemýšlim nad timto : http://www.alza.cz/canmore-gt-750fl-s-d178811.htm a nebo tento :http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=94717 popř. nějáké jiné doporučení. Dík Honza =)

Zkus se porozhlednout, jestli nekde jeste nesezenes Nokia LD-3W. Neni to uz sice nejnovejsi model (uz se nevyrabi), ale ma obrovskou vyhodu v tom, ze pouziva standardni Nokia prislusenstvi - baterie i nabijecka je stejna jako v telefonech, takze do budoucna je vyhoda, ze kdyz baterka odejde (coz je jedina vec, ktera na GPS modulu muze odejit), tak proste jednoduse i za 5 let koupis novou.

Ten Canmore s funkcí dataloggeru také není k zahození, má i Nokia (čili snadno sehnatelné) baterky. Osobní zkušenosti s ním ale nemám, jsem vlastníkem dražšího typu Qstarz 1000X.

Nekupoval by som Nokiu ani nič so SiRFom. Mám Holux M-1000C a som spokojný, keď chceš viac investovať kúp si niečo od Qstarzu.

SiRF III mam uz 5 let a rozhodne nevidim duvod proc menit. Signal dobry vsude mozne, bezne ho nosim v kapse bez prime viditelnosti kamkoliv a naviguje naprosto spolehlive. Mnohdy i lepe nez Oregony. Rozhodne neni duvod se SiRFu bat, ac uz nepatri mezi nejnovejsi chipy.

takže ted je to na volbě jestili SiRF star III nebo SKYTRAQ Venus 621… první je starší druhý novější tak nevim :smiley: ale možná bych šel spíš do toho canmore protože má dattaloger a příjem z více satelitů

Pokud datalogger vyuzijes, pak to je jasna vyhoda :slight_smile: Prijem z vic satelitu je samozrejme naprosto k nicemu, protoze maximalni pocet satelitu co muze byt vzdy videt z jednoho mista na zemi na obloze je 12. Nejake kanaly navic se daji pouzit pro chytani odrazu, kterymi pak MOZNA GPS umi zpresnit pozici (i kdyz osobne o tom dost pochybuji, spis ji to vic zmate), ale nejakych 60 nebo kolik kanalu se u tech novejsich chipsetu pise, to je pouze marketingovy nesmysl, ktery ti presnost o nic nezvysi.
Mnohem zajimavejsi je napriklad udaj o citlivosti prijimace.

Na tu citlivost sem koukal jedna má -159 a druhá -160dB takže tam neni rozdíl.. mě de hlavně o ten chipset tenhle je novější ale o tom SIRF III sem zase čet že je velice přesnej a citlivej tenhle SKYTRAQ zase nikdo moc nezná no… tak obojí bude zase lepší než to co mám v telefonu takže si nepohoršim =)

A či tak ten Holux? S novším čipsetom ako SiRF 3, podľa hodnotení aj presnejší, citlivosť -165dB, 4MB pamäte, 20 hodín výdrže (oproti 13, overené), Nokia baterky (ľahko zohnateľné).

no koukám na to že ho máš i ty a s tim čipem sem šet jen samý kladný komenty(nejen tady) takže pudu do něj eště dneska obědnám =) dík všem za názory