Nevím, jestli jsem vhodně napsal název tématu, ale můj problém a poždavek je tento. Mám eTrex Venture Cx a používám mapu Czech Topo 3 Pro. V podstatě by mi i stačil, ale často podle toho zkoumám okolí, zjištuji cestu a tak dále. Když začnu kurzorem prohlížet mapu, tak vždy po kousku mapy mi to začne tu část mapy znova vykreslovat. Což je pro mě problém, protože často potřebuji prohlížet blízké okolí, kde co je, a jak se to začne vykreslovat, tak se v tom začínám ztrácet. Při změně rozsahu to také dlouhé vykresluje, protože je tam více detailů. A právě bych potřeboval něco, co pokud možno má okamžité vykreslní při tomto ručním posunu mapy. Nikde jsem nenašel přímo hardwarové specifikace těch GPS, takže to nemůžu odhadnout a diskuzích jsem na tento problém také nenarazil. Uvažuji o eTrex Vista HCx, GPSMap 60CSx a Oregon 550.
Často potřebuji se orientovat v různém terénu, proto ho nosím na krku (když něco slézám a tak) a velikost a ovládaní Venture Cx mi vyhovuje. Potřeboval bych teda vědět, jak které z těchto GPS rychle vykresluje mapu Czech Topo 3 Pro (kterou nejvíce používám). A pokud všechny, tak jaké z těchto GPS by se nejvíce hodily pro moje podmínky.
Děkuji za jakékoli rady.
Nez zacnes vyhazovat zbytecne penize dam ti dve rady: Za prve zkus snizit mapove detaily to pomuze trochu. A za druhe eTrex Venture Cx je starsi pristroj tudiz (podle me) ani neni na Topo 3 Pro staven. Take mam starsi pristroj a s topo 3 Pro jsem mel stejne problemy, takze jsem presel na Topo 2 a jsem plne spokojeny.
Měj se.![]()
Take mi obcas nejakou tu vterinu trva nez se mi pri posunu ukaze mapa. Mam Oregon 300 s Topo PRO. NEkdy neni problem, nekdy mam bile pole vterinu dve, ale taky se mi uz stalo ze jsem posunul a cekal treba vterin 5…
No mám dojem, že to bude těžké, bez toho aby jsi si to vyzkoušel sám :). Ale mám Colorado 300. Pokud jsem na mapě "blízko" - tedy vidím jen malou oblast, tak posun jde celkem plynule, nemám problém, čím více oddaluji, tím je to pomalejší. V extremu při zobrazení, kdy na displeji vidím téměř celou republiku se to načítá už dost pomalu. Mám Topo 3 PRO.
Ale myslím, že řešení pro tebe je jen jedno - vyzkoušet si to sám, buď u kámoše nebo v obchodě.
btw jinak Matt_Stifler má jistě též pravdu
Vista ani GPSMap ti nepomuze. Jedine ten Oregon. Oproti tem vyse zminenym je to podstatne rychlejsi. Pro me jako odpurce dotykoveho ovladani (ackoliv u toho Oregonu neni tak strasne, jen pokud by slo power button pouzivat jako page
, pak taky ta vydrz baterky… ) by to pro me byla nerersitelna situace. Nicmene na papirovou mapu nema ani jedno z tehlech zarizeni, tak jsem tenhle problem zatim odlozil.
Díky za odpovědi. Takže asi budu muset do toho obchodu. Nikdo kolem nemá žádné z těchto GPS, pouze PDA. A mívají v obchodech verze na vyzkoušení s předinstalovanou touto mapou? Detaily právě využívám, proto je snižovat nechci a ovládání mi vyhovuje, jaké je u Venture Cx.
Možná 550, u 300 to okamžitý není. Co konkrétně za detaily využíváš?
Topo3 má IMHO spoustu zbytečností… Škoda že to nejde nějak konkrétně osekat.
Okamžité to nebude ani na nejnovějších Garminech. Čím větší úsek mapy je zobrazen, tím větší objem dat je nutno zpracovat a to ty strojky nezvládají. Navíc mapa Czech Topo 3 Pro obsahuje nejvíc detailů.
Na druhou stranu by měla obsahovat ještě mnohem více detailů (aby vypadala jako mapy.cz), ale to nemůže právě proto, že by to strojek nezvládl. Omezení velikostí paměti, které bylo ještě před nedávnem kritické, dnes v době velkých-mikro karet, už tak podstatné není.
On-line mapy asi taky hned tak nebudou mít okamžitou reakci.
Závěr: na rychlou GPS s přehlednými mapami si ještě pár let počkáme :).
O Garminu Etrex Vista HCx ani neuvažuj - je to úplně stejné. Obnovuje se to hooodně pomalu - vlastní zkušenost.