Pokud tě moc nelimituje cena, tak rozhodně ber model HCx (má citlivější chip).
Vista má narozdíl od Legendu elektromagnetický kompas a barometrický výškoměr - jejich nezbytnost je diskutabilní (na výškoměr jsem zatím moc chvály neslyšel).
Kdyby ti nevadila ještě větší investice, můžeš uvažovat o nejnovějším hitu Coloradu…
Ale abych ti odpověděl - jestli nechceš utrácet za nejnovější výkřiky, tak zkus Legenda HCx - je to solidní stroj.
Kup HCx, nejlépe Vistu, klidně i z 2 ruky - díky Coloradu se začínají objevovat za sympatické ceny. Jinak já považuju i výškoměr za moc dobrou věc, těch pár stovek za něj navíc se vyplatí.
Rozhodně bych dnes už nekupoval stroj bez citlivějšího čipu, ten rozdíl je hodně znát a citlivost je u navigace to nejdůležitější.
Venture nemá citlivý chip. Vyber si něco ze série HCx, taky o tom teď přemýšlím (o Legendu HCx - souhlasím s hodnocením "solidní stroj" ).
H … citlivý čip
C … barevný displej
x … paměťová karta
Souhlasím, kup si klidně něco z druhé ruky. Já jsem si koupil použitou 60ku CSx a jsem nadmíru spokojen. Předtím jsem měl L1egenda od Bédi, ale už dost blbl, tak jsem ho vyměnil.
Pro srovnání:
B&W LEGEND
signál v pokoji: 0 satelitů
signál po lese: v krasu se mně běžně stávalo že se ztratil signál 1,5 km před keškou pak jsem chvíli jel na kole a šipka pak ukazovalala na opačnou stranu zase 1,5 km :D.
signál ve vlaku: tak max 1 satelit
signál běžná procházka po městě: 3 jsem se ztratil
signál na kole: v držáku, 3, 4 ale většinouv 2 satelity
60CSx
signál v pokoji: při namíření k oknu tak 6,5 satlitů i více- signál
po lese: bez problémů
signál ve vlaku: úpně v pohodě se dá měřit rychlost ve vlaku
signál běžná procházka po městě: bez problémů
signál na kole: zatím nemám stojan, ale zkoušel jsem ho vézt v obalu, zavřenej v brašně a ani jednou po cestě lesem neztratil signál.
rozhodně ber ten citlivý čip
tu 60-ku jsem koupil za cenu o něco málo vyšší než VentureCx
Poradite mi, prosim? rozhoduji se mezi nemapovym eTrex H a mapovym Garmin eTrex Venture CX.
A ted jeste zvazuju ze bych si mozna ty tri tisice pridala, aneb nove bryle pockaji a rozhoduju se mezi Garmin eTrex Legend HCx a Garmin eTrex Vista HCx…
Za B je správně. Bez nových brýlí se obejdeš, ale bez signálu ne, takže ber Legenda nebo Vistu HCx. Ty brýle bych upřednostnil jen v tom případě, že na tu GPS neuvidíš
I když koukám, že ta eTrex H je novinka a tak bude mít asi i kvalitní příjem - nicméně nemá mapu, takže bych do ní nešel.
Prave premyslim estli ej mi bez mapy k necemu, jako jaksi moc nechapu jak se bez mapy da pouzivat, pokud tedy si doma nenaklepete souradnice… na druhy strane je zas o polovku levnejsi… ale jak se znam jak dokazu kufrovat a jakse mi papirove mapy nici… tak to asi bude ta legenda…
Já uvažoval stejným směrem a nakonec jsem i přemýšlel o Coloradu. Nakonec jsem šáhl někam mezi a jdu do 60CSx. No, snad je to krok tím nejlepším směrem.
To je kvalitni, vyzkousena a spolehliva GPS. Je použitelná ve všech situacích. Používám jí v autě, na kole, při turistice, na kajaku i na plachetnici. Slouží bez problému. Skutečný univerzál. Podle mého názoru dobrá volba a stroj na který se dá spolehnout.
no to znamena ze Cx nema tak citlivy cip, jako rada s oznacenim HCx
rady HCx maji oproti Cx novy cip, ktery je citlivejsi. signal se tolik neztraci v narocnejsich podminkach, kde je omezenejsi vyhled na satelity - uzke ulicky, husty les, rokle …