Čauves všici. Jsem úplný začátečník a přemýšlím o GPS . Jelikoš se nechci moc vzdát mobilu na dvě SIM tak přemýšlím o Garminu který by byl asi nejvhodnější . Nechci investovat velké částky ale chci aby byla co nejpřesnější . Do teť mám skušenosti jen s automobilovou GPS TOMTOM což na toto je docela nepřesné . Co jsem koukal do popisků tak píší toto : Přesnost určení polohy: 15 m nebo méně při normálním režimu GPS, 3 metry se zapnutým WAAS/EGNOS . Mám tedy koukat na modely které mají funkci WAAS/EGNOS nebo je i něco přesnějšího ? Popř. co by jste mi doporučili ? Díky za pomoc i za jakoukoliv odpověď . Aksoj ![]()
Ahoj.
Co se turistických GPSek týče, má podporu WAAS/EGNOS dneska asi každá… Garminy určitě.
Druhá věc je využitelnost při turistice a geocachingu. Už se tu na tohle téma pár debat vedlo, zkusím zahledat v historii.
Dnes ve většině případů není přesnost samotné GPS takhle špatná (15 m na hladině pravděpodobnosti 95%) a tam, kde je (vícecestné šíření mezi domy a skalami, …), zas EGNOS z principu moc nepomůže. Aspoň tedy teď v době ne moc velké sluneční aktivity. Jsem zvědavý, jaké budou rozdíly za pár let.
edit: Tady je jedno ze starších vláken… http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=9&thread_id=9305&pid=113181
mockrát děkuji