Chtel bych vytvorit jednu magnetickou cache, ale kdyz jsem ji zkousel vytvorit z klasicky dostupnych magnetu, nastal problem ze nic moc nedrzi. Papir na nastence udrzi, ale cache na zeleze plne barvy nic moc, a to jeste prijde zima . A to jsem “vystlal” cely spodek krabicky :-).
Jestli mate nekdo vlastni napad (zkusenosti) z ceho eventuelne vyseparovat magnety, poradte. Diky
Doporučuji koupit neodymové magnety. Případně je např. vymontovat z oněch harddisků. Už velmi malé kousky mají proti běžným magnetům mnohobásobně vyšší sílu. Nevýhodou, která nás ale nemusí trápit je jejich vyšší křehkost.
Jeden magnet jsem pouzil z takove te ‘zazracne’ baterky na trepani, ta konkretni byla ovsem fake, ale magnet mela paradni, silnej. :] Take z vetsich reproduktoru nebo elektromotoru se daji vykuchat docela silne magnety. S tim, kde nejaky normalne koupit zkusenost nemam, taky se rad necham poucit :]
Ano ano, taková ta “surová” verze, nesmí to být ten na tabuli v plastikovém obalu, ten je tak maximálně na tabuli
Mě se osvědčilo dát ještě protimagnet, jeden z venku, druhý ho drží zevnitř, ale je potřeba mít rovné víčko. A ještě je zakápnout Loctitem
Ja nedavno opet sehnal kulate male magnety velke sily na benzinove pumpe. Pouzivaji se na prichyceni mobilnich telefonu na palubni desku. Pouzil jsem jej treba na jewsimof cache. ma vyhodu, ze je ultra silny a je obaleny gumou, takze neni krehky, navic je z jedne strany samolepici. Kdyz se jeste prikapne lepidlem nebo tavnou pistoli, drzi jako blazen
Asi aby se ti na tu baterku prilepovaly v kapse klice a nepojal jsi podezreni, ze je to fake :] // jinak tyhle baterky funguji, s kamaradem jsme jednu rozkuchali a opravdu tam baterie nebyla, jen ta civka, magnet a kondenzator. a svitila. ovsem na trhu je spousta napodobenin, ktere generuji leda tak houby, a uvnitr maji schovane male baterie (takove ty knofliky) … ty sviti pul roku, at trepes nebo netrepes, a pak je konec :] // ale to uz je jine tema. /// jinak co se magnetu tyce, v dnesni dobe jsem z nich vzdycky trochu nervozni, clovek ma po kapsach vselijaky pristrojky, zaznamova media a kdesi cosi… a k tomu paranoiu, ze treba pri logovani strcim krabicku od cache i s magnetem do kapsy kam jsem nemel a nestesti je hotove… :]