nevím jakou terénní navigaci si mám nahrát do mobilu nokia N95, ty pro auta jako garmin nejsou moc dobré, začínám díky za pomoc.
PS: poraďte aspoň název, popřípadně přímo link na stažení
díky tomas.
nevím jakou terénní navigaci si mám nahrát do mobilu nokia N95, ty pro auta jako garmin nejsou moc dobré, začínám díky za pomoc.
PS: poraďte aspoň název, popřípadně přímo link na stažení
díky tomas.
Muzu doporucit SmartcomGPS, daji se do toho sehnat klasicke turisticke, i TOPO mapy.
Doporučuji Garmin Mobile XT a nahrat do nej turistcike mapy Czech Topo. Budeš králem každého terénu;)
No nevim, s Garminem XT moc dobre zkusenosti nemam, ale je to mozna jen problem Nokie N73, která má dost malou operační paměť. Tezko rict, kazdopadne s tim byly problemy (hlavne "rychlost" ) . Nechci nikoho do Smartcomu nutit nasilim, ale na nic lepsiho jsem nenarazil :). A samozrejme, jako doplnek, Handygeocaching - pro reseni pripadnych problemu primo v terenu, ten pouzivam i ted, i kdyz mam Oregona.
Já používám TrekBuddyho na E51. Mapy se šíří "pučením" na netu.
Existují http://www.smartmaps.cz/ který mi přijdou jako hodně dobrá varianta pro ty co se nechtějí mořit s TB. Tedy podle toho co jsem si o nich přečetl, sam to nepoužívám.
Ale ty neumi jinou nez autonavigaci, ne?
Ne, Garmin Mobile XT umi samozrejme i turistickou navigaci.
PS: Nechci rypat, ale autore, oprav si prosim nazev tematu (spravne je to sYmbian).
samozřejmě, turistickou navigaci umí, jen ta symbianová verze postrádá asi pro kačera to po čem nejvíce touží- navigační šipku B)
jiné programy jsou na tom lépe…
Snad bych doplnil Locify, šipku nepostrádá a ukazuje spolehlivě.
Ja podle sipky nechodim a nikdy nechodil, staci mi podrobna mapa, bod kde jsem ja a bod kde je kes. Aspon se mi pak nestane, ze se prodiram kdejakym krovim, jak tady foru casto kaceri pisou, kdyz jdou za sipkou;)
Zkoušel jsem všechno možné, teď ale užívám nejčastěji Ovi mapy a integrovanou šipku v systému. Jako záloha v terénu čeká GCLive a Handy Geocaching.
Jinak jsem zkoušel GarminMobileXT, SmartComGPS, Locify…
Nejčastěji na své N73 používám Smartcomgps+handygeocaching a jsem velmi spokojeny-měnit to nebudu:)
OVI mapy, HandyGeocaching (vyzkouším i Geocaching Live), OpenWIG. Chybí mi ale něco, co by ukládalo prošlou trasu.
Vyzkousej SmartComGPS, ten uklada trasu nekolika zpusoby.
Z N6230i jsem presel na E51 a i kdyz jsme krom garmina vyzkousel vsechny zde jmenovane softiky porad u mne vyhrava Trekbuddy. Smartcom se bohuzel uz nejaky ten rok nevyviji. Jedine co se mi u nej libi je zoom a otoceni mapy. Trekbuddy jde porad ku predu, od verze 0.9.97 ma i moznost zaznamenavat fieldnotes treba, ale muze byt, ze jsem konzerva a na nic jineho si nechci zvykat, s Trekbuddym lovim temer tri roky jo a ukladat trasu taky umi.
Tak každý dle zvyku
Když funguje, proč měnit? ![]()
Ahoj, na Nokia N95 mi spolehlivě chodí pouze Geocache Navigator od Trimble. Bohužel je placený. Locify i Handy Geocaching mi při pokusu o připojení s interní GPS hlásí chybu. Na fóru jsem na to už kdysi u starších verzí upozorňoval autory, ale asi to není priorita. Na Nokia E52 ta samá verze Handy GC chodí bez problémů Locify bez úspěchu. Bohužel to, že nějaký program chodí na určitém telefonu jak z praku ještě neznamená, že na malinko jiném modelu bude fungovat taky. Je potřeba hledat a zkoušet. Jinak pro wherigo mi chodí OpenWig (release 344). Co se týká Garmin Mobile XT, chodí taky. Jen na starší N95 (ne ta s 8GBpaměti) má trochu problémy s volnou pamětí = před spuštěním je dobré vyčistit paměť vypnutím a zapnutím telefonu.
Kdysi jsem úspěšně testoval N95(8GB) s HandyGeocaching (před-Arcao).
na symbianech bezi Tournavigator Professional - velky vyber map
nabizim SW na na samostatne SD karte. vice info zde
http://www.tournavigator.cz/tournavigator-se-predstavuje/
byl by zajem?
Ja podle sipky nechodim a nikdy nechodil, staci mi podrobna mapa, bod kde jsem ja a bod kde je kes. Aspon se mi pak nestane, ze se prodiram kdejakym krovim, jak tady foru casto kaceri pisou, kdyz jdou za sipkou;)
[/quote]
Jak se jmenuje program který používáte? (kde je vidět pouze bod a moje poloha) předem díky za odpověď