Je možno navštívit cache víckrát?

Dobrý den. Je možno navštívit nějakou už zalogovanou cache víckrát? Neodporuje to pravidlům? Mám na mysli návštěvu za účelem přesunu TB/GC. Např. v "úkolu" TB je návrat TB do výchozí autorovy cache, kterou už mám zalogovanou a mám zrovna cestu tím směrem.

Je to možné, ale místo "found it" si zapíšeš jen poznámku a s TB/GC můžeš laborovat po libosti…

Díky.

Proč by tam mělo být "write note" místo "found"? Statistiky pokud vím generují "X has Y finds on Z unique caches", kdybys vse logoval jen jednou, nebyl by pro to duvod. Pokud je treba cache presunuta na nove misto, proc bych ji nemohl odlovit znovu, a zalogovat jako found?

Hm, to je skoro jako logovat si nález na vlastní keši, když to kačeři šoupnou někam kus vedle, třeba pod jinej šutr :smiley: bože vy máte nápady… Jedna keš = jeden log a nazdar.

Přesně :slight_smile: Výjimky jsou, např. Prague Partner Exchange, ale ty jen potrvrzují výše uvedené pravidlo :wink:

Podobná debata už tu byla taky asi stokrát a určitě nemá co dělat v tomhle vlákně.:wink:

Tak teď jsem poněkud zmaten. Můžu tedy "jen tak" navštívit cache, kterou jsem logoval před týdnem a vzít z ní TB? Co mám tedy napsat do logbooku a co na internet? Díky za radu.

Urcite muzes, zapisuj jako Write Note

Cache v každém případě navštívit můžeš.
Brát a vkládat TravelBugy také.
Do logbooku zapiš, co přesně jsi vložil a vybral.
S logem na netu je to složitější. Obecná a celkem logická zvyklost je ve většině případů (pokud autor ze speciálního důvodu nepovolí jinak) logovat další návštěvy pomocí note, v pravidlech tohle ale moc ošetřené není a jak vidíš, jsou i lidé s jiným názorem. :wink:

A jak tedy chcete zalogovat to vyzvednutí trackable itemu z už odlovené cache? A proč k tomu používat "write note", když k cache žádnou připomínku nemáte, a vaše konání bylo identické s tím co jste prováděli než jste napsali ten první "found" log?

Má pravdu, bohužel jsem se nedostal k tomuto vláknu dříve a promazávat nechci, takže přesouvám..

Pro mě za mě si každý logujte, co chcete. Pokud to někomu udělá radost, tak ať si na keš, co má pod oknem, loguje "found it" třeba každý den.

Ale podle mě, by mělo být 1x found it a pak už jen poznámka, že jsem něco přišla vložit nebo vyzvednout. K čemu je, když si někdo napíše víckrát found it na stejnou keš? Akorát to udělá bordel ve statistikách!

Samozřejmě právě tou write note - mám k ní poznámku, že vkládám/vybírám to a to, a chování stejné nebylo, neb jsem věděl, kde je, jen jsem do ní chtěl dodatečně něco umístit. Tvoje chování, tudíž logovat jednu keš vícekrát, nebo dokonce snad svoji keš, je ubohé a k smíchu (pokud samozřejmě autor keše neurčí jinak), takže si loguj, co chceš, ale příliš kamarádů si takto nenajdeš.

Pokud to system umoznuje, tak se to da. Pak by se mel take ale pocitat pocet nalezu a jedinecnych nalezu na jedinecnych GCxyz. V opacnem pripade staci napsat na GS s navrhem, aby upravili podminku pri odesilani na kontrolu. Ale jinak je kazdeho vec co si kolikrat kam napise a zapise v ramci pravidel GS.

Já pro jistotu neloguju vůbec nic. Všechny vaše keše patří mě, a proč bych měl logovat návštěvu vlastní keše? Vždyť to nikdo nepotřebuje vědět. Ptal jsem se jen z toho důvodu, že statistiky uvádějí "nálezy" a "jedinečné nálezy", tedy že násobný found je zjevně povolen.

Ale notak, po třetí tisícovce si přece už nikdo nebude ty první nálezy pamatovat… :smiley:

Ano, prakticky to možné je, ale obvyklé to není a další návštěvy se logují jako WN.

Právěže to konání NENÍ identické, když už keš nehledáš, ale jdeš najisto.

Poslední dobou jsem viděl několik keší, kde autor píše, že povoluje druhý found it za nějakou informaci, kterou mu někdo pošle. Přijde mi to trochu zvláštní, někdo by mohl udělat kešku, kde povolí 100x found it: poprvé když mu geocacher pošle kdo vyhrál pohár v roce 2000, podruhé když mu pošle kdo vyhrál pohár v roce 1999, 1998 atd. Na druhou stranu proti pravidlům to není, ale bylo by pak asi zajímavější sledovat počet jedinečných nálezů, než všech nálezů. Aspoň pro toho, koho zajímá žebříčkové postavení.