Je Poník zbytečný???

Dne 24. ledna 2008 náš redaktor pri rutinním monitoringu internetového aukčního portálu aukro.cz narazil na šokující dražbu. Někdo se rozhodl prodat Poníka!

Tuto pro celý český geocaching důležitou událost jsme se rozhodli náležitě prošetřit. Využitím rezidentního geošpionážního programu AVAST byl zjištěn seznam cachí majících být publikovány v následujících hodinách a u jedné z nich se nám podařilo zastihnout Ttr8 nervózně přešlapujícího a FTF lovce očekávajícího který nám poskytl následující vysvětlení.
Doba se zrychluje, cachi pribývá exponenciální řadou a je třeba zrychlit schvalovací proces. V souvislosti s převzetím regionu Praha po penzionovaném reviewrovi jako jednu ze změn budu důsledně hlídat dodržování desetinomílového pravidla, t.j. že cache nesmí být umístěna dále od železnice než 160 m. „V současní době už tlačím na groundspeak aby změnil wpt Parking Coordinates na Nearest Railroad Station.“ Řekl dále Ttr8.

„V neposlední řadě se v poslední době množí podvodné co-FTF logy. Nezbylo než provádět reviewer kontrolu přímo v terénu. Což jak již jsem mnohokrát zmiňoval lze dosáhnout jen po železnici. Lze snad ještě polemizovat s mým kolegem, že podobného lze dosáhnout na dálku pomocí vhodné soustavy čoček, ale v žádném případě ne jinak. Poníkovy jezdecké kontroly? S prominutím, to je pěkná konina!“ shrnul to na závěr a už se hnal k nalezené cache aby stihl alespoň STF.

Najít GR nebylo složité. Našemu redaktorovi v plzeňské čajovně u šálku masaly řekl:“ Jsem z toho takový smutný. V poslední době na mne na schvalování zůstávají drobty, jen to, co nelze snadno odklepnout. Naposledy to byla myslím železniční cache 65, zpoždění na dráze. Jedinou útěchou mi je, že čím dál českých cacherů se neobtěžuje psat listing v angličtině, a to ani na svých prázdninových cachích. A tak po reviewrech se znalosti českého jazyka je ve světě stále poptávka. Naposledy jsem schvaloval coby Geolama Reviewer rozsáhlou multicache v Patagonii nazvanou Bonfire.

Východoslovenského reviewra se nám zastihnout nepodařilo. V lakovně na domovských souřadnicích nám jeho syn řekl, že před chvílí dokončil druhý nátěr nové čtyřkolky a šel na kofolu.

Na samotný závěr jsme chtěli znát názor dlouholetého, nyní penzionovaného revievra pro ČR. SK a okolí. Našeho redaktora přijal vlídně, nabídl mu sklenku koňaku „Dozornij“ a pak řekl:“ Pane redaktore, já to prorokoval! Ale mohu vám říct, že za mne by se to nestalo, ale je mi to v podstatě fuk. A je mi fuk co si tam na tom geocaching.cz píšete, neb je to snůška polopravd a smyšlenek.“

A my se ptáme, neodporuje prodej reviewra ústavě spojených států a zákonům státu Washington? Nebo již dochází ke krokům vedoucím k deklaraci nezávislosti gc.cz na groundspeaku? Rysuje se konfederace s geocaching.hu? A ujme se někdo Poníka?

:):):smiley: ale je to psany s diakritikou!!

Neberte nam ponika - Ponikov fanclub z Plzne
:smiley:

Šokující odhalení! Úplatky v GeoCachigu! Kdysi hra, dnes prestižní záležitost!

GeoAha! resp. jeho zvídavá reportérka Elvíra Pohotová pátrala po důvodech prodeje Poníka. Souvislosti a ohalení jsou v pravdě skandální. Ale jak se dalo očekávat, za vším stojí ono proklínané a zároveň obdivované FTF. Nikdo ho nikdy neviděl a přesto se po něm všichni ženou. Proč? Co to komu mu přináší? Obdiv a sláva, ano, to je to oč tu běží!
Někteří FTF hunteři, jak si nechávají na eventech vznešeně říkat, neváhají použít jakýchkoliv metod k získaní pochybného vítezství! FTF lobby se podle nezvratitelných důkazů postarala o odvolání osvědčeného reviwera H., který posuzoval cache nezávisle, publikoval náhodně, kdy se mu chtělo, a dosadili svého koně, který publikuje podlě přání FTF smetánky, většinou v pracovní době, kdy běžný kačer tvrdě pracuje, zatímco FTF hunter podnikatel a vykořisťovatel v jedné osobě má spousty volného času sednout do auta a honit se za slávou.
Nové koště dobře mete, ale s jídlem roste chuť, na straně jedné, na straně rostou nároky a požadavky a mafiánské praktitiky, vzájemné výhrůžky a vydírání dospěly až k nutnosti odstranění zla. Zlo bude nahrazeno. Ale čím? Čiň čertu dobře a peklem se ti odmění … v obavách očekáváme další vývoj těchto znepkojivých událostí, které budou mít dopad na všechny zapálené hráče této kdysi pohodové hry.
Pro GeoAha! z Plzně, EP

Naší televizi je již dlouho vyčítáno, že se ve svých reportážích žene pouze po senzacích. Náš reportér Břetislav Břech se rozhodl vyslyšet přání diváků a pro svou další - tentokrát kulturní - reportáž se vydal do nakladatelství, kde se právě chystá nová obrázková verze Ottova velkého slovníku naučného. Zde předkládáme malou ukázku připravované publikace.