Je to možné?

Už měsíc čekáme na obnovení kešky a pořád se nic neděje. Owner tam pořád ještě nebyl. Mohli by jsme jí obnovit sami? Mohla bych si jí pak dát jako Found it ?

ne

ano

zrušit označení "temporary disabled" nemůžete, to může jen owner nebo snad i reviewer. Ale logovat "Found it" v podstatě můžete i na disablované keši - systém to umožňuje, a občas to je vidět (i já jsem to jednou udělal). Záleží na tom. z jakého důvodu je keš disablovaná - pokud kvůli nějakému nebezpečí, tak bych tam nelezl. Pokud je to třeba kvůli poškození samotné keše, nebo chybějícímu logbooku (i to se stává), nevidím problém.
Kdyby bylo logování disablované keše bezpodmínečně a absolutně zakázané, asi by to bylo i příslušně softwarově ošetřené, to dá rozum.

>>>pavels<<<

Jsi normální?!? Jak může obnovit cache někdo, kdo ji neulovil a pak si za to napsat found IT?! Jak asi bude vědět, kde byla?!

Přemýšlej než něco napíšeš!

Kešku samozřejmě obnovit nejde, ale jestli si kešku našel a je momentálně disablovaná tak si ji zalogovat můžeš, ale samozřejmě s datem kdy si ji ulovil.

Může se stát, že keš je z nějakého důvodu disabled, ale je stále na místě, má normálně logbook atd. Pokud takovou keš najdu, zaloguji, tak si mohu i na webu normálně zalogovat found it. Stalo se mi to několikrát, že jsem měl v GPS nahrané keše bez aktualizace jejich statusu…

… obnovit a dát zase keš do normálního stavu může jen majitel. Reviewer může změnit její stav, ale na základě čeho by to udělal? To je nesmysl..

No já zírám. Někdo chce majiteli pomoct a všichni ho odrazují… :o :frowning:
Kde jste vyčetli pravidlo, že keš může obnovit jen on?

Asi na to není jednoznačná odpověď, keška může být disablovaná z mnoha důvodů, a může být mnoho důvodů, proč ji majitel ještě neobnovil. Asi by bylo nejlepší ho kontaktovat - může být úplně jasné, kde má keš být, může to být něco speciálního. Možná je pryč, nemá čas, nebo to má moc daleko - pak by byl určitě za pomoc vděčný, bohužel se mohl na geocaching vykašlat a obnovit vůbec nehodlá. Nejlepší je na toto aplikovat zdravý rozum a ne hledat v pravidlech.
A kdyby mi někdo obnovil keš, proč by si za to nemohl logovat found it? Já bych mu dovolila klidně dva :wink:

Status disabled může jen majitel a reviwer, tím je to dané.. Fyzicky obnovit keš může kdokoliv, ale změnit status jen ti dva a pochybuji o tom, že by reviewer něco měnil jen tak bez konzultace s majitelem..

Po konzultaci s kačerem, který keš sice nenašel, ale obnovil a telefonicky přesně popsal místo, kde byla původně uložena, jsem neměl naprosto žádný problém mu nález uznat a ještě jsem mu pěkně poděkoval za její obnovu. Že Vláďo? V rámci služby "Kačeři sobě".

Keší jsem myslela krabičku, když je na svém místě, není pro autora problém zmáčknout čudlik, ale někdy je problém tam tu pixlu dostat.
A pokud majitel nereaguje a krabice tam je, může člověk napsat Write note, že tam ostatní mohou jít hledat. A nevidím důvod, proč by v takovém případě nemohl dát reviewer enable (ale možná se najde nějaký důvod proč ne, co já vím).

Ona je ta keška ztracená ale na gc.com je pořád určená k nalezení a není jakkoliv zrišená.

Jednu dobu byla moda nosit s sebou nahradni cache s logbookem a pri nenalezeni obnovit+zalogovat Found It, pak vznikaly humorne situace, kdy byla na jednom miste puvodni cache a 1-2 nahradni: (link na diskusi).
Ze je za cache zodpovendy majitel, pripadne mu s tim muze nekdo pomahat po dohode predem, je definovano treba tady.

Tož Polerok co zas motaš;)

Jasne ,že to možne je, zvlašť u lehkych tradičních, navíc když to má autor daleko…

Naše geokolegyně LeeHill to už tak raz udělala konkretne na kesi [cache]GCYQNT[/cache], log je tu:http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=e61166db-192c-4721-8c04-2e8617427537
a autor na to řekl(log):http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=cf72766b-1d8f-46e1-94a4-429ce41e8253

Takže pokud je jasne kde byla a je jasne ukradena, tak ju podle me obnovit muzes.

>>masox<<

Super, takže až příště cache nenajdu, hned tam narvu filmovku na místo, kde by se podle mě hodila nebo mohla být a zapíšu si nález.
Fajná móda!

Myslím, že jako první má v každém případě přijít na řadu domluva s majitelem cache, aby nevznikali různé podivnosti, na které odkazoval třeba Haggaeus. Je to podle mně i slušnost.
Když majitel delší dobu vůbec nereaguje, tak je to holt složitější. Já bych byl skoro pro, dát "Needs archived" a v případě potřeby tam založit novou. Někdy je to ale dost škoda a některé historické kousky vydržely dodnes jen díky cizí výpomoci.
Záleží to asi vždycky na situaci, ale do obnovy bych se prostě nehrnul za každou cenu.