Vážené kolegyně a kolegové (jsem v rozpoložení, že bych napsal soudružky a soudruzi).
Už nějakou dobu se snažím spojit Asus P535 se systémem WM 5 s domácím PC se systémem Win XP Home Edition přes BT. Možná si myslíte, že toto téma sem nepatří, a možná i máte pravdu, ale já využívám oba přístroje pro GC, tak si myslím, že to sem patří.![]()
Protože jsem po dlouhé době zkoušení, bádání a ptaní se různých forech (ce4you, pda mobile ap.), rovněž i u lidí, kteří vlastní stejný přístroj (PDA) nepochodil a nenašel řešení, obrátil jsem se na slavný Blil Gates Mikrošit s dotazem přes suport, jak bych to mohl udělat. Poslal jsem mejlíka a přišla tato odpověď:
"Vazeny pane Galdra,
Dekujeme Vam, ze jste kontaktoval Zakaznicke centrum spolecnosti Microsoft
Vec: Informace
Reseni: Vas pozadavek budu eskalovat na prislusny management. Pro doplneni Vas poprosim o zaslani celeho nazvu spolecnosti a kontaktniho udaju.
S pozdravem,
Tereza Horakova
Microsoft s.r.o.
Zakaznicke centrum
BB Centrum, budova Alpha
Vyskočilova 1461/2a
140 00 Praha 4"""""
Tož jsem nevěděl, co tím básník myslí tak jsem se zeptal:
"Dobrý den, nevím co potřebujete doplnit, jedná se o PC s Win XP Home edition v domácím použití a WM 5 na asus P535 rovněž v domácím použitím, vše s řádnou licencí."
V zápětí přišla omluva s telefoním číslem:
"Vec: Technicka podpora
Reseni: Velice se omlouvam, ale predeslou odpoved na Vas email prosim neberte v potaz - omylem byla zaslana na Vasi adresu. Pokud jde o problemy s ActiveSync, kontaktuje prosim primo linku technicke podpory na cisle 841 300 300.
S pozdravem,
Tereza Horakova""""""
Tak jsem nelenil a zavolal na výše uvedené číslo, prokousal jsem se automatem a dostal jsem se na živou operátorku. Ta mne vyzpovídala z licencí u obou přístrojů a pak mi řekla, že mám kontaktovat dodavatele svého PC (licenci Win Home Edition mám už asi 5 let, prodejce zkrachoval).
Toto jsem ji řekl a na to mi milá slečna odpověděla, že bude muset přemýšlet kam mne přepojit. Tak jsem se jí ohleduplně zeptal, jestli se za tu telefonní linku, na kterou volám platí. Řekla, že ano, kouknul jsem na displej a ejhle - 8 minu v pr… a člověk se nic nedozvěděl.
Poprosil jsem ji, jestli mi nemůže dát email na člověka, který by mi pomohl. Ona odpověděla, že to nejde, že mám OEM verzi Win XP, že musí vygenerovat číslo. To už jsem nepochopil a řekl jí, že tedy sorry, že Blil Gates je hovado, ale ať si to nebere osobně a radši jsem zavěsil.
Sypu si popelnici na palici, že jsem to sem psal, ale doufám, že to aspoň někoho pobaví a možná se najde někdo, kdo mi poradí, jak spojit Asus P535 s WM5 a PC s Win XP Home Edition přes bluetooth tak, aby proběhla synchronizace (active sync) a já se mohl připojit přes stolní PC na internet přes to bluetooth.
B)