Je to tradička, nebo mysterka?

Tak mi zas jednou pípla nová keška a protože to bylo na FTF, tak jsem zanedbal listing. Co taky řešit, když jde o traditional cache. No v jednu hodinu v noci, po půl hodině hledání jsme volali o pomoc a ejhle v listingu uvedeno, že keška je jinde, než na uvedených souřadnicích. Je to pak ještě traditionálka? Mrkněte na [cache]GC1R7P6[/cache].

Tak tohle teda nemá s tradičkou nic společnýho. Podle mě tady udělal chybu jak autor, který nerozezná rozdíl mezi tradičkou a mysterkou i reviewer, který to schválil. Napiš log reviewer note kvůli změně typu keše.

Citace: "Mystery nebo unknown cache, je taková cache, kde nejsou udány souřadnice a geocacher je musí získat nějakým výpočtem, vyluštěním šifry, hádanky, vyhledáním v pramenech, zjištěním souřadnic v jiné keši či keších nebo jinak."

Takze urcite mysterka a jestli ne, at se na miste propadnu do Zapadniho Nemecka :slight_smile:

Reviewer note bohužel nepomůže - minarjo tu už několikrát zmiňoval, že po publikaci prý už revieweři tyhle logy nevidí…

hm… já nevím, ale mysterka to asi není. Podobná je taky první keš v čechách [cache]GCE50[/cache] , jen ještě pitomejší zadání. Od nejakého stromu 20 jardú doleva… ale jak doleva? kde je doleva? sem přišla z jiné strany a už je doleva jinde třeba… a pak celé je to v lese, že narazíš na skupinku stromů… no a aby to nebylo snadné, tak změna, a taková nápověda na nové místo ukrytí, ale od starého místa ukrytí… no totální chaos… Nenašli sme jí… :frowning:
A nikdo se nad tím nepozastavuje. taky tradička.

Podle mne to asi není mystery, protože nic neluštíš máš souřadnice jen k nim ještě nějakým směrem přiáš 100m

Tradička by skutečně podle guidelines v každém případě měla být na uvedených souřadnicích. Mysterka naopak nemusí být jenom o luštění. Tady bych zvažoval jestli offset multi nebo mystery a asi bych zvolil mystery. To už je ale spíš detail, hlavně by to neměla být traditional.
Zkuste napsat autorovi, třeba se jenom spletl, ale dost mě to zaráží.

Ketums: Podle mě tady (GC1R7P6) musíš ty finální souřadnice v určitý vzdálenosti a směru "uhádnout", proto to vidím jako mystery. A radši nedomejšlet, co by se stalo Vojckovi 1986, kdyby tahle keš byla multi:D

Dle mého je to multi keš. Filnal wp je 103m SZ od výchozího bodu. Nějak mi ale uniká smysl toho kamenu a uložení keše…

Já čtu, že směr (SZ což chápu jako severozápad) je danej… nepřu se, jen podotýkam, že sem se třeba právě s podobným potkala a nikto se nad tím nepozastavil..

To jo. Takových cachí bylo, a pravděpodobně stále je, víc. Povětšinou jsou ale z těch starších, kdy review byla spíš formalita a taky se o něco víc četly listingy… no a i tak se, co si vzpomínám, občas někdo pozastavil i o něco tvrdějc než tady.

Já znám podobnou mysterku, která taky není o luštění, ale o tom, že je to uvnitř "sluje", zatímco souřadnice jsou ke vstupu do ní. Takže proto to neni tradička : [cache]GC1JBJJ[/cache]

Jako nevim, co vsichni mate, ale me to jako mystery nepripada. Vse je napsano (smer, vzdalenost a navic umisteni). Takovych kesek jsem uz nasel dost. A to ze nekdo necte listing je jen a jen jeho problem. Uz jsem se taky parkrat nachytal.
S privrenyma ocima by to mohla byt multina, to ano, ale spis takova nijaka.

Tak tohle je všechno možné, ovšem rozhodně ne tradička. A to, že takové "tradičky" existují, je asi chyba. Ale i tuhle najdu rád.

Hlavně z toho nedělejme krabičkologii.:smiley:

A co je špatnýho na tradičkologii? :slight_smile:

No ono hlavně, jestli by se neměl vyjádřit Kantor, napsal jsi mu, než jsi to začal tady výřit?

.

V Sudetech (na německé straně) je podobných (vzdálenost a azimut od souřadnic waypointu) keší spousta a zpravidla jsou uvedené jako multi.

Taková keš má minimálně 2 wpt, ten výchozí a ten final. Tedy je to multi… A kromě jiného to zkresluje i případné kolize s jinou keší v okolí. Bylo by fajn dát final někam kde nehrozí kolize a pak si ho posunout nějakým azimutem na výhodnější místo :wink:

O tomhle flame jsem neměl tušení, tak se konečně taky přidám. Smysl toho kamenu Sobe je v tom, že je příliš vzácný. Kdybych dal pixlu blízko, měl bych o něj strach, že ho někdo podhrabe. No a protože tam nic nebylo okolo zajímavého, tak jsem našel tenhle strom, zaměřil ho a dal do textu. Je to čistá projekce: 103 m SZ (azimut 315st.) Tak co s tím? Mystery nebo multi? Nebo zrušit celé?