Komu se zdá, že je v Pardubicích relativně málo tradiček, může se podívat třeba sem:
http://www.geocaching.com/map/default.aspx?lat=52.83557&lng=6.35396&zm=10&mt=m
:DB)
Komu se zdá, že je v Pardubicích relativně málo tradiček, může se podívat třeba sem:
http://www.geocaching.com/map/default.aspx?lat=52.83557&lng=6.35396&zm=10&mt=m
:DB)
málo, všude ![]()
stale malo. A moc otazniku …
Tak nevim… Na Tvym linku je "Your search exceeded 500 caches." Kdyz se trosku prizoomnu, tak vidim 302 kesi, z toho cca 84 tradicek. Lehce pod 1/3.
Kdyz si v ty samy mape zadam "Pardubice", udela mi to vyrez se 149 krabickama, z toho je 53 tradicnich.
Z tohohle dobrej flame nebude. B)
no však právě. To jsme na tom pořád ještě líp. A když to nazoomuješ na střed na ten počet 100-150 v Holandsku…je to drtivá převaha multin a mysterek. Zelených jako šafránu.
Škoda, já třeba dělám 90% tradiček. Ostatní jen velmi výjimečně…
podivej se na Brno… tam je to pro zmenu jeden otaznik vedle druheho
jeste ze uz mam z krku Rychnov u Jablonce, tak je to taky samy otaznik (jedina tradicka je disable) a jednavypecenejsi nez druha ![]()
Jsem pro dělat více tradiček, nebo multin (či leterboxů), prostě takových keší, kvůli kterým člověk musí do přírody. Už mě nudí samé luštění. Ovšem zároveň nemám rád neodlovené kešky v našem kraji a když už nějakou vidím, stále musím přemýšlet nad tím, jak je to možné rozluštit…
Nevadí mi mysterky, kde se třeba musí najít na náměstí pár indícií, nebo bonusovky, ale asi nejhorší pro mne jsou takové ty mysterky, kde je jen šifra a kačere zkoušej si v lepším případě desítky, v horším stovky možností, jak to rozšifrovat (hlavně když to pak ta šifra je několikanásobná - šifra v šifře a obě podobné…).
Sám mám poměr založených T - M - U: 7 - 5 - 2 (původně to bylo 8 tradiček, ale kvůli krádežím jsem jednu tradičku musel předělat na multinu. Z těch mysterek je jedna bonusovka, takže nic moc na luštění (až tedy na jednu, která nemůže být tradička, protože není možné aby tam chodily davy kačerů:-) ). A i tak mi je líto, že spíš tam nemůžu mít tradičky.
Rek bych, ze je to problem vsech vetsich mest. Ja osobne tradicky moc nedelam, spis tvorim kratsi multiny.
Sám jsem jednu tradičku, regular založil ( oslava sté nalezené ) a musim uznat, že chování některých kačerů mě štve. Snažil jsem se udělat schránku, která bude mít obsah,ale doplňovat mě už nebaví. Do cache dávám CWG i jiné předměty, které se někomu jistě hodí, ale někteří nerespektují pravidlo rovné výměny. U začátečníka pochopím,ale u lidí co mají stovky nálezů v profilu nechápu.
Pokud se něco nezmění, krabku zmenším a již nebudu nic doplňovat. Další možnost je změna na nějakou multi / mystery. No a jsme u toho… proč je tolik mystery, multi… ![]()
Roman_Jaromer napsal/a:
Jsem pro dělat více tradiček, nebo multin (či leterboxů), prostě takových keší, kvůli kterým člověk musí do přírody. Už mě nudí samé luštění. Ovšem zároveň nemám rád neodlovené kešky v našem kraji a když už nějakou vidím, stále musím přemýšlet nad tím, jak je to možné rozluštit…
Nevadí mi mysterky, kde se třeba musí najít na náměstí pár indícií, nebo bonusovky, ale asi nejhorší pro mne jsou takové ty mysterky, kde je jen šifra a kačere zkoušej si v lepším případě desítky, v horším stovky možností, jak to rozšifrovat (hlavně když to pak ta šifra je několikanásobná - šifra v šifře a obě podobné…).
Moje řeč. DO KAMENE TESAT.
Ideální je pro mne takový vandr - pár dní v jungli a sem tam krabička, jen jako zpestření, jež ani kamarádům, co ZATÍM kešování nepropadli nezkazí den.
Pro mě je třeba problém s mystery a multi když jedu do ciziny. Jednak má málokterá slušný anglický listing (pokud to teda není náhodou anglicky mluvící země) a jednak když už jsem někde v cizině, tak více času chci trávit poznáváním, než samotným hledáním a luštěním. Kromě toho jazyka to platí i u nás, když jedu někam s rodinou na dovolenou nebo výlet, tak je nebaví čekat na mě až něco někde spočítám, naťukám do navigace, kousek popojdu a znovu… Takže ve výsledku, když někam jedu, nechávám na mapě jen tradičky a earthky.
Nedá mi to, abych se nepřipojila k diskuzi. Souhlasím s názorem, že těch mysterek začíná být příliš mnoho a jsou oblasti a města, kde převažují. Mnohdy je nám záhadou, co si přesložitou mysterkou autoři dokazují. A proto jsou naše keše jednoduché tradičky na pěkných místech, se zajímavým výhledem a naše první a dosud jediná multinka má jednoznačné indície a spočítat se dá za pár minut. Přitom by nebyl velký problém vytvořit mysterku s tématem například z našeho oboru, na jejíž rozluštění by kačer nejprve musel vystudovat vysokou.
Ale proč? Já se po každém pěkném víkendu těším na spokojené až nadšené logy, proto ty keše zakládáme. A určitě by nás nebavila keš, již by navštívilo 5 kačerů do roka.
tradičky ukazují hezká místa a jelikož už je většina hezkých míst zabraná, tak se holt vyplňují místa mezi nimi zajímavými mysterkami
Holt přirozený vývoj.
Dr.Uli napsal/a:
Sám jsem jednu tradičku, regular založil ( oslava sté nalezené ) a musim uznat, že chování některých kačerů mě štve. Snažil jsem se udělat schránku, která bude mít obsah,ale doplňovat mě už nebaví. Do cache dávám CWG i jiné předměty, které se někomu jistě hodí, ale někteří nerespektují pravidlo rovné výměny. U začátečníka pochopím,ale u lidí co mají stovky nálezů v profilu nechápu.Pokud se něco nezmění, krabku zmenším a již nebudu nic doplňovat. Další možnost je změna na nějakou multi / mystery. No a jsme u toho… proč je tolik mystery, multi…
Mluvíš mi z duše..
Mám to úplně stejně - máme tradičku, velkou krabici a už jsme několikrát doplňovali komplet vybranou (zbyl tam jen bordel), ale už jsme se rozhodli, že doplňovat nebudeme, prostě mě nebaví doplňovat něco, aby to druhý hned ukradli (jo je to tak).
Jinak mě celkem dost nebaví luštit extrémní mystery. Sezení u počítače mám dost za celý den a ještě dělat to samé ve volném času mě prostě nebaví. Samozřejmě, že některé luštím, ale jen ty, co nevyžadují x hodin strávených hledáním na netu.
Proto mě taky celkem vadí, že těch tradiček je tak málo oproti otazníkům. Dneska se každý honí za tím vymyslet něco extra. Stejně to funguje tak, že to jeden vymyslí a pak už se jen souřadnice posílají po kamarádech..
Mysterky bych nezatracoval, taky jsme jich pár spáchali. Někdy chyběly údaje k zajímavému místu, tak se vymyslel příběh nebo jsme chtěli, aby si kačeři museli přečíst listing, což u zelených není podmínkou odlovu. Složitá originální mysterka má jistě také své příznivce. Ale samozřejmě nejlepší je zelená na pěkném místě. V zimě jsme založili sérii tradiček v Jizerkách, kde jsou samozřejmě atraktivní místa obsazena. Umístili jsme je na nijak vyjimečných místech, které spojuje umístění na rozvodí moří a mají za cíl pozvat kačery na výlet. Negativní ohlas to zatím nemělo, tak si myslím, že by se ještě pár tradiček do našich lesů vešlo. Paradoxně by to lesům prospělo, protože by přemnožená zvěř neměla tolik klidu na páchání škod.
Asi to bude tim, ze si u nas vsichni mysli, ze tradicka musi byt na super miste, se super vyhledem apod. Paklize neni tak sbira negativni ohlasy. U mysterek tomu tak vetsinou neni, proste okapovka u skoly mysterkou byt muze, je-li to tradicka kaceri zblaznete se. Asi tak.
Mysterky rozhodne nezatracuji, ale musi mit smysl. Mela by cloveka donutit si neco nastudovat, zjistit zajimave informace apod., proste trochu seznamovat kacery s ruznymi zakladnimi informacemi (a je jedno, jestli je to biologie, chemie, historie nebo vareni). Ani sifry nejsou spatne, paklize jsou nebo byly pouzivane - playfair, pigpen, caesar apod. Bohuzel posledni dobou mi to prijde, jako ze se delaji souteze ve stylu, kdo bude mit nejmene navstev na kesi. A udelat mysterku jejiz autor pak musi polovinu lidi nakopavat a druha polovina ji ziska tichou postou od te prvni, je uplna kravina.
Muzu jenom souhlasit, hledam vetsinou pri praci nebo pri chvilce volneho casu a moc me bavi si precist o zajimavych mistech, ale nemam cas lustit a hledat klice k multinam.
Tim ze jezdim po CR vzdy me prekvapi zajimave misto, ktere by me bez geocachingu ani nenapadlo. Ale jak rikam, po otaznickach na mape ani nesteknu :-).
Az oslavim svoji padesatou nelezenou kesku, zalozim svoji prvni tradicni kesku ![]()
Kdo chcete tradičky, tak si zaleťte do Malmö… pokud se to nezměnilo, tak je tam jediná mysterka a jinak jen tradičky…