Osobně si myslím že je dobré, pokud je to nějaká zapeklitější šifra, když do listingu napíšeš kdo dělal betatestera. A toho je dobré mít proto, že cizí oči mohou v řešení vidět problémy nebo jiné cestičky které ty jako autor neuvidíš. Takže to reviewrovi řekne, že to je řešitelné.
Určitě je dobré mu to poslat, ale nečekej, že ti to bude kontrolovat. Zajímá ho jen finální souřadnice, případně souřadnice stagí SoM (ve skrytých waypointech) a když se mu bude chtít, podívá se, jestli ta tvá šifra není úplná blbost. Ale když tam budeš mít chybu, publikuje ti to i s ní, za tu si odpovídáš ty. Není vůbec výjimečná situace, že se listing opravuje po prvních nálezech, nebo DNF. Pokud chceš mít jistotu, nech si od někoho udělat betatest.
Mohu potvrdit, asi se to vždycky vyplatí. Kdysi jsem dělal takovou obyčejnou mysterku, nějaké počítání oken a pak se z toho něco počítalo. První lovci tam ale našli těch oken víc než já Tak jsem to pak za pochodu rychle opravoval. A zase jako lovec jsem podobných příkladů taky dost potkal.
Ahoj,
-kde je finálka je z pravidel povinnost napsat
-a je třeba napsat řešení?
a)mysterka, která má v zadání, kolik sní Šaman halušek k večeři
1.moc
2.nic
3.nic moc
je řešení jasné, ale mystery, kdy nám pošlete špeky, tak tam chci mít řešení a postup odlovu vždy. Jde o to, aby mystery měla řešení. Jsou lidé, kteří zapomínají dávat jednotlivé stage do waypointů a nebo mají špatný typ.
Obecně lze tedy říci a nikdy tím nic nezkazíte, když u mysterek a některých multinek, do reviewer note řešení a způsob odlovu, napíšete. Urychlíte si tak publikaci a nám jeden až dva emaily k jedné pixle.
Veškerá komunikace s reviewerem v listingu se automaticky při publikaci maže, takže si můžete být jisti, že se nikdo nic nedozví.
Příklad, minulý týden jsem schválil mystery, která se zdála býti pro kačerstvo neluštitelná. Já měl ale jistotu, že je luštitelná, protože mi owner napsal podrobné řešení a já mohl být v klidu, ačkoliv se dožadovali její archivace.
irigi: Hlavne to pis ne jako "Write note", ale urcite jako "Reviewer note". To prvni pri publikaci zustane, to druhe se pri publikaci automaticky smaze.