Pravě jsme (pouze velmi symbolicky) pokořili Nizozemí celkovým počtem založených cacheí. Bylo to až nečekaně rychle. Můžeme začít uzavírat sázky, jak dlouho bude odolávat čtvrté Norsko (v současnosti o cca 200 kousků víc). Dávám tomu čas do prvního Máje.
Bezva! Zatím mám jen 4, ale do měsíce chci zasadit další 3. Hurá na ně [:D]
My s Imaginem jsme zatím jen sbírali zkušenosti, ale už máme taky několik tipů na kešky, takže k překonávání Norska taky přispějeme svou troškou do mlýna [:D]
No kdys by se to pocitalo v kesich na kylometr ctverecni tak bych si troufal rict ze mozna mame prvenstvi
mozna jestli se budu vecer nudit tak ten parametr spocitam ![]()
Tak dobrá, taky si jednu skusím ještě do jara zasadit. Třeba mi jich léta ještě e
Tak dobrá, taky si jednu skusím ještě do jara zasadit. Třeba mi jich do léta ještě pár vykvete.
koukni na profil Dorcadiona, ten to tam ma docela hezky.
Plánuju na jaře několik dalších na Šumavě, posunu nás tak o 3 založené [:)]
mam napad, pojdme houfne archivovat, at jsme zase sesti! co vy nato? par kouskama muzu prispet.
Ja bych teda mel vetsi radost, kdyby CR byla vyhlasena ne veeelikym poctem, ale veeeelikou kvalitou kesi. Coz mozna jde tak trochu proti sobe…
Jojo, souhlas!
A co nám k tomu chybí? Myslím si, že především pokora a úcta k bližnímu svému!
Oli
Myslim ze zakladani kesi jak na bezicim pasu neni uplne nejlepsi…mimochodem, jakej mate pomer nalezene/zalozene? ja 79/1 ![]()
[quote] swenney: Myslim ze zakladani kesi jak na bezicim pasu neni uplne nejlepsi.....mimochodem, jakej mate pomer nalezene/zalozene? ja 79/1 ;) [/quote]
My zatím 231/0 ale to se brzy změní, už na tom pracujeme [;)]
zaujimavy napad, spocital som si to a mam pomer 27:1. btw ked tu geocaching zacinal, Milancer spominal, ze bolo nepisanym pravidlom udrzovat pomer 3:1, ked som zacinal ja, hovorili sme si, ze pomer by mal byt okolo 10:1. Ale s rozvojom geocachingu a poctu cache je to samozrejme neudrzatelne, ti ktori maju vela zalozenych cache vedia (a ani nemusia mat vela), aka je s tym praca udrzovat ich [;)]
No, i když se geocachingu moc dlouho nevěnuju, tak si myslím, že velké množství horších cachí není úplně ideální. A taky když je cache na každým rohu, to by člověk pak nedělal nic jinýho než hledal a logoval ..
[quote] Saman: [quote] swenney: Myslim ze zakladani kesi jak na bezicim pasu neni uplne nejlepsi.....mimochodem, jakej mate pomer nalezene/zalozene? ja 79/1 ;) [/quote]
zaujimavy napad, spocital som si to a mam pomer 27:1. btw ked tu geocaching zacinal, Milancer spominal, ze bolo nepisanym pravidlom udrzovat pomer 3:1, ked som zacinal ja, hovorili sme si, ze pomer by mal byt okolo 10:1. Ale s rozvojom geocachingu a poctu cache je to samozrejme neudrzatelne, ti ktori maju vela zalozenych cache vedia (a ani nemusia mat vela), aka je s tym praca udrzovat ich [;)]
[/quote]
Hm, já mám 20:1 a vhledem k rozptylu keší v prostoru si myslím, že pokud člověk nechce jezdit za geocachingem hodně autem, tak do takových třiceti kilometrů je to tak akorát.
Co máme ten sníh a zimu, tak jsem dokonce i na některé kešky došel pěšky.
Já jsem první kešku zakládal při 299 nalezených, teď mám poměr 312/1 ale také to chci upravit.
Tak jestli dobře počítám, tak mám poměr cca 11:1. [:P] A nějakou práci to dalo, to je pravda.[H]
Myslím, že obavy, že velké množství nově založených cache sníží jejich kvalitu, jsou zbytečné. Ono se to časem vytříbí a ty, co stojí opravdu za "prd" (ikdyž jich asi moc nebude), samy zaniknou. Buďto jejich autor o ně nebude pečovat nebo tam nebude skoro nikdo chodit, protože se to rozkřikne, že třeba Harweyova cache XYZ stojí za velký kulový a lepší je tam nechodit.[:P] Nějakej ten kritik se vždy najde. [;)]
Spíš bych to upřesnil, že spíš než to, že by na cache nikdo nechodil (i na špatné cache občas chodí zástupy) se situace vytříbí tím, že se majitel přestane o cache starat - a tak zanikne sama.
Myslím že není důležitý poměr nalezené/založené ale jak jsou ty založené kvalitní a jak se o ně dokážu postarat. Nechci zakládat cache za každou cenu někde v lese pod pařezem a nechci si rvát vlasy že ty svoje cache nestačím udržovat.
Momentálně mám poměr 35:1 ale na jaro chystám minimálně 3 nové.