...jedeme, jedeme

Tak jsem se po delší době koukal, jak si Česko stojí co se týče počtu keší a zjistil jsem, že jsme předběhli díky šílenému šturmu v posledních týdnech další dvě GC velmoci - Finsko a Dánsko. Blížíme se Holandsku, Norsku a Švýcarsku. Nový Zéland, Belgii, Rakousko, Francii, Itálii či Španělsko jsme již nechali daleko za sebou… Před námi jsou “geosuperpowers” jako USA, UK, Kanada, Německo, Austrálie a Švédsko… Při tomto tempu budeme brzy “geovelmoc” na 6-8 místě na světě… Není to tak dávno, co jsme byli na 20 místě. Zda je to dobře či ne je otázka do pranice, ale faktem je, že se u nás dá kešovat již prakticky všude… :slight_smile:

M.

Bylo by zajímavé vztáhnout tuto statistiku i na počet obyvatel nebo vzhledem k ploše území srovnávaných zemí.

Kde se dají najít ta čísla?

Když už srovnáváme, dá se nějak zjistit na které příčce pomyslného žebříčku (světového či evropského) se pohybují naši georekordmani?

Napriklad tady: Geocachers with the most Finds or Most Hides or Most Owned

zkusil jsem cvičně udělat tento soubor, teď už ale jdu spát, tak se s tím někdu zkuste pohrát trochu víc

http://www.sweb.cz/mitak/geocaching/profil/worldstat.xls

Díky za tabulku. Udělal jsem ještě pohled, kde je počet keší na milion obyvatel srovnávaných zemí. Myslím, že to je reprezentativní parametr, který dobře vypovídá o aktivitě.

stát keší na milion obyvatel
Kanada 787
Norsko 711
USA 708
Švédsko 696
Nový Zéland 580
Finsko 505
Dánsko 482
Austrálie 413
Švýcarsko 353
Německo 301
Rakousko 287
ČR 268
UK 234
Holandsko 190
Belgie 158
Španělsko 27
Francie 23
Itálie 16

Ještě jeden pohled. Následující tabulka řadí země podle hustoty cachí. Číslo ukazuje, jak velká by byla strana čtverce, pokud by na území daného státu byly cache rozmístěny naprosto pravidelně :slight_smile:

stát hustota keší (čtverec o straně)
Holandsko 3,7 km
Švýcarsko 3,8 km
Německo 3,8 km
Dánsko 4,1 km
UK 4,2 km
Belgie 4,4 km
ČR 5,4 km
Rakousko 6 km
USA 6,7 km
Švédsko 8,4 km
Nový Zéland 10,7 km
Norsko 10,9 km
Finsko 12,1 km
Itálie 18,1 km
Kanada 19,7 km
Francie 19,9 km
Španělsko 20,8 km
Austrálie 30,4 km

Kdyby se někomu nechtělo stahovat Excel, tady je v tabulce ten vůbec základní parametr: počet keší v jednotlivých zemích.

stát počet keší
USA 212 404
Kanada 25 617
Německo 24 845
UK 14 063
Austrálie 8 302
Švédsko 6 307
Norsko 3 257
Holandsko 3 099
Švýcarsko 2 797
ČR 2 755
Finsko 2 630
Dánsko 2 619
Rakousko 2 348
Nový Zéland 2 341
Belgie 1 658
Francie 1 388
Španělsko 1 172
Itálie 918

na našem GC-profilu je něco podobného, ale pro prvních 20 zemí v Evropě. Plánujeme update každých 14 dní… :slight_smile:

Michal

Podíval jsem se na tuto adresu a pro zajímavost sděluji, že v geosvětě mají naši toto pořadí: PaBa 1116, Dorcadion Team 1313, Milancer 1705, V&f family 2003 a Čejda 2100. To vůbec neznamená, že bychom k nim měli snížit svůj obdiv. Všichni mají geocaching jako vedlejšák, ta spousta Amerikánů před nimi má většinou zcela jiné podmínky, o tom svědčí i současné pořadí na prvních čtyřech místech - dva mají přes deset a dva dokonce přes 17 tisíc nálezů, což nelze docílit v žádném případě nám běžnými postupy.

nekdy bych o tom “vedlejsaku” pochyboval:))), Spis je potreba vyjadrit uznani, nabrat tolik cache za tak kratkou dobu je vykon. Jinak, prave me napadla v souvislosti s jednim z nasich rekordmanu myslenka, nedal by se seznam cache v mapsource aktualizovat spolecne s avastem? :))))))))))

kurna ten Dorki je ako CSSD, ta pred volbami slubi vsetko, tak Dorki buduje profil ako divy pred sutazou a sosa myslienky okolo :))))

Milý Šamane, buduje ale nesosá nesosá… ta tabulka tam byla již dávno před tou co je zde… :slight_smile: :). Naopak, jak jsem zjistil sosají jiní… :slight_smile: :slight_smile:

M.

Hele já jsem se k tomu aspoň ve svém profilu veřejně přiznal :wink:

Ale musim rict, ze Ponik mel prima napad a mnozi se zabakem zatocili fest. Jeden si pocte:-))

To bych řekl, včera jsme dva profily studovali snad půl hodiny, fakt dost dobré… a spousty vychytávek… no asi taky budem muset profil drobet vylepšit :slight_smile:

Radku, v pohodě… já se zase kdysi inspiroval Šamanovou mapou navštívených zemí… na Tebe to vůbec nebylo a i kdyby bylo, tak to je ve srandě… Nakonec použití dobré myšlenky je potvrzení, že je skutečně dobrá… :slight_smile: Už jsem taky pochopil co Šaman myslel tím sosáním… linky :slight_smile: :slight_smile:

M.

To by se ti libilo, co? :smiley:

Jinak takovych seznamu existuje cela rada, me osobne se asi nejvic libi tenhle, kde je krome worldwide indexu i poradi v jednotlivych statech a v Evrope. Aktualizace 1x az 2x tydne…

chytry :)))

Je jen otázka, jestli kvantita jde ruku v ruce s kvalitou. A to jak v osazování keší, tak v jejich “odškrtávání” téměř za běhu… Tím nechci říct, že všichni s vysokým číslem ty keše jen probíhají.