Tak jsem se po delší době koukal, jak si Česko stojí co se týče počtu keší a zjistil jsem, že jsme předběhli díky šílenému šturmu v posledních týdnech další dvě GC velmoci - Finsko a Dánsko. Blížíme se Holandsku, Norsku a Švýcarsku. Nový Zéland, Belgii, Rakousko, Francii, Itálii či Španělsko jsme již nechali daleko za sebou… Před námi jsou “geosuperpowers” jako USA, UK, Kanada, Německo, Austrálie a Švédsko… Při tomto tempu budeme brzy “geovelmoc” na 6-8 místě na světě… Není to tak dávno, co jsme byli na 20 místě. Zda je to dobře či ne je otázka do pranice, ale faktem je, že se u nás dá kešovat již prakticky všude…
Díky za tabulku. Udělal jsem ještě pohled, kde je počet keší na milion obyvatel srovnávaných zemí. Myslím, že to je reprezentativní parametr, který dobře vypovídá o aktivitě.
Ještě jeden pohled. Následující tabulka řadí země podle hustoty cachí. Číslo ukazuje, jak velká by byla strana čtverce, pokud by na území daného státu byly cache rozmístěny naprosto pravidelně
Podíval jsem se na tuto adresu a pro zajímavost sděluji, že v geosvětě mají naši toto pořadí: PaBa 1116, Dorcadion Team 1313, Milancer 1705, V&f family 2003 a Čejda 2100. To vůbec neznamená, že bychom k nim měli snížit svůj obdiv. Všichni mají geocaching jako vedlejšák, ta spousta Amerikánů před nimi má většinou zcela jiné podmínky, o tom svědčí i současné pořadí na prvních čtyřech místech - dva mají přes deset a dva dokonce přes 17 tisíc nálezů, což nelze docílit v žádném případě nám běžnými postupy.
nekdy bych o tom “vedlejsaku” pochyboval:))), Spis je potreba vyjadrit uznani, nabrat tolik cache za tak kratkou dobu je vykon. Jinak, prave me napadla v souvislosti s jednim z nasich rekordmanu myslenka, nedal by se seznam cache v mapsource aktualizovat spolecne s avastem? :))))))))))
Radku, v pohodě… já se zase kdysi inspiroval Šamanovou mapou navštívených zemí… na Tebe to vůbec nebylo a i kdyby bylo, tak to je ve srandě… Nakonec použití dobré myšlenky je potvrzení, že je skutečně dobrá… Už jsem taky pochopil co Šaman myslel tím sosáním… linky
Jinak takovych seznamu existuje cela rada, me osobne se asi nejvic libi tenhle, kde je krome worldwide indexu i poradi v jednotlivych statech a v Evrope. Aktualizace 1x az 2x tydne…
Je jen otázka, jestli kvantita jde ruku v ruce s kvalitou. A to jak v osazování keší, tak v jejich “odškrtávání” téměř za běhu… Tím nechci říct, že všichni s vysokým číslem ty keše jen probíhají.