Jednoduchá cachemapa pro všechny...

Zdravím všechny hledače pokladů. Chyběla mi mapa kešek, která byla dříve na těchto stránkách a tak jsem si narychlo spíchnul takový vyhledávací nástroj pro sebe, ale velice rád vám ho nabízím k testování a používání.

Dal jsem to na stránky www.cachemapa.unas.cz .

Tak, že vás zvu k návštěvě a budu se těšit na vaše reakce a případnou pomoc s nalezením vhodného mapového podkladu s více městy, aby bylo hledání co nejpřesnější.

Celé je to zatím ještě pokusná verze na které se pracuje. Zamýšlím ještě verzi s možností filtrovat jen 1 typ kešek. A pak asi přesnější mapku Prahy protože tam je hodně kešek, tak aby to bylo přehlednější.. (taky by se hodila nějaká pěkná mapka Prahy, jako podklad)

Tak doufám, že se to někomu bude hodit pro rychlejší logování a vyhledávání kešek, než když se hledá pomocí formulářů na geocaching.com.  

[cal]6-2-2007[/cal] Cachemapa by měla být funkční ve všech prohlížečích. Bylo doplněno pár doufejme prospěšných věcí (hledání nových keší a možnost zmenšit poloměr ze kterého se vypisují kešky z 10 mil na 5 a 1 pro místa s velkou hustotou kešek).

Dnes spuštěno testování s ikonkama kešek. Napište jak vám to chodí.  Další úpravy budou následovat.

Mapa je to pěkná, to jo, ale po kliknutí to jaksi nenalezne soubor.

Velice dobrý nápad, taky nám hrozně chybí mapa na geocachingu. cz. Vyzkoušl jsem odkaz ale nějak mi to nefunguje. Když kliknu na mapu tak mně to přesměruje na jinou stránku: http://i.wz.cz/404.html

mrknu na to me se to zda funguje… ale nejake detske nemoci se vyloucit nedaji taky se v tom ted hrabu a obcas nahravam upravene soubory na server, tak ze mozna proto.

Jako přehledka a rychlé vyhledání by to s tímhle podkladem stačilo, jen bych se držel klasického ovládání, tj. přidržení myší a tažení mapu posouvá a nedělá rovnou výběr. To bych nechal až na dvojklik.

Jenže co uděláš, až gc.com odstřihne od dat i Tebe?

Ta mapa nezmizela proto, že někoho nebavila údržba dat, ale proto, že neměla vstupní data :-(

A stále je nemá ....

[quote] cache.hunter(cz): mrknu na to me se to zda funguje... ale nejake detske nemoci se vyloucit nedaji taky se v tom ted hrabu a obcas nahravam upravene soubory na server, tak ze mozna proto. [/quote]

Funguje mi to jen v IE. V Mozille mi to hlasi stejnou chybu jako ostatnim.

[quote] kolombo:

Jenže co uděláš, až gc.com odstřihne od dat i Tebe?

Ta mapa nezmizela proto, že někoho nebavila údržba dat, ale proto, že neměla vstupní data :-(

A stále je nemá ....

[/quote]

Pri tehle podobe by to asi nikomu a nicemu vadit nemelo. Po kliku se otevre originalni stranka gc.com s vyhledanymi nejblizsimi cachemi podle souradnic. Cache na mape se nezobrazuji... aspon mne ne. Tzn. zrejme nejde o zadny odstrihnuteny zdroj, ktery by tahal data z geocachimg.com, ale jen rozhrani pro jednodussi vyhledavani.

Docela pouzitelna vecicka. Diky. 

Strašně to oceňuji jako docela funkční variantu.

Teď ale zkouším novou verzi MapSource, tuším 6.12 Beta a tam se dá pravým klikem přímo zobrazit nejbližší cache v okolí také. Spolu s Nilgiriho weblinkem na Mapy.cz je to také docela funkční (aspoň pro Garminovu partu).

Jinak pokračuj, Tvoje mapa je sqělá.

Ještě do doplním. Mám v MapSource i tu pilotní mapu Trip and Waypoint Manager a vlastne pravým klikem najdu nejbližší cache kdekoliv na světě. Super fíčurka.

Jasne i to se muze stat, ale tohle nebere data z nejake databaze pouze to supluje dotaz jako kdyz to napises ve formulari co maji na gc.com. Ta kesmapa je paradni vec nevim ze tam neco podobnyho nemaj na gc.com uz davno hotovy. Mozna to tam je v ty placeny verzi.. ta nevim, protoze jsem ji nevidel. Ale dokud tohle pobezi tak at nam to prinasi uzitek… pak se bude muset vymyslet neco jineho a nebo treba uz zase pobezi ta puvodni mapa na geocaching.cz.

Tak to je hooodne luxusni;)

jeste by to chtelo udelat, aby sly nezobrazovat uz nalezene kesky.... 

[quote] cache.hunter(cz): Jasne i to se muze stat, ale tohle nebere data z nejake databaze pouze to supluje dotaz jako kdyz to napises ve formulari co maji na gc.com. Ta kesmapa je paradni vec nevim ze tam neco podobnyho nemaj na gc.com uz davno hotovy. Mozna to tam je v ty placeny verzi.. ta nevim, protoze jsem ji nevidel. Ale dokud tohle pobezi tak at nam to prinasi uzitek... pak se bude muset vymyslet neco jineho a nebo treba uz zase pobezi ta puvodni mapa na geocaching.cz. [/quote]

Maj. I v neplaceny. Na strance pro vyhledavani...  Or, search with Google Maps. Taky se na ni da dostat z listingu kazde cache. Dalsi moznosti je GoogleEarth s geocachingovym kml souborem. Jen to zkratka nefiltruje nalezene a zasazene.

Ja tu mam bohuzel jenom IE tak ze se na to kouknu proc by to v Mozile nemelo chodit. Zatim jsem to na jinejch prohlizecich nezkoušel. Tak že diky za informaci.   

Stací kdyz se na strance vysledku hledani normalne zalogujes a pak se ti u kesek udelaji dalsi znacky jako jestli je to tvoje keska a nebo jestli jsi ji nasel  a taky myslim zesedne cele plicko na kterem je kes vypsana, kdyz uz ji mas nalezenou......

Ty brdo.Pekny.Tohle opravdu ocenuju,pac vyhledavani na GC.com me tada moc neuspokojuje… A funguje mi to bez problemu.Diik

Take to ocenuji mapa je dobra a skrysotlac k tomu a je to parada.[;)]

Je to super, diky.

S obdivem konstatuji, že to funguje i za hranicemi ČR[:D]

[quote] oltiteam: Velice dobrý nápad, taky nám hrozně chybí mapa na geocachingu. cz. Vyzkoušl jsem odkaz ale nějak mi to nefunguje. Když kliknu na mapu tak mně to přesměruje na jinou stránku: http://i.wz.cz/404.html

[/quote]

Když to pustím z IE, tak to funguje, z Firefoxu to nejede :-(

Řekl bych, že bude nějaký problém v malých a velkých písmenech a podobně vypadajících znacích, popřípadě v nějakém nestandardním scriptu.

Rozhodně bych tam doporučoval napsat, že to jde jen z Internet Exploreru. 

Každopádně je to super mapka. Oceňuji i to že někdo něco dělá nezištně pro veřejnost. Je to první vlaštovka. Já to moc nevyužiji, ale pro rychlo orientaci stačí. Dík

Tohle se tě dost povedlo, funguje to skvěle. Díky.

Neuměl by někdo udělat něco podobnýho jako aplikaci do mobilu (např. pro nokii N70 [:P]), tak aby si to vzalo souřadnice z GPS modulu a našlo keše v okolí?