Ještěrka v logu gc.cz

Zdravím,
dnešní pořad "Živé srdce Evropy" mne donutil k zamyšlení. Byl věnován ještěrce zední, která je v logu gc.cz (alespoň podle vzhledu a diskuze u nálepek) a na území ČR se podle zmíněného pořadu vyskytuje jen na území bývalého lomu v obci Štramberk.

Vzhledem k tomu, že na Štramberku, několik set metrů od bydliště ještěrek se nachází i nejstarší cache v ČR, napadlo mě, jestli je to úžasná shoda náhod, nebo to byl jeden z důvodů při vytváření loga Českého geocachingu (na wiki ani v diskuzích jsem to nenašel)? Najde se nějaký pamětník, který by to vyvrátil nebo potvrdil?

asi shoda nahod. co o tom vim ja, tak kdyz se kdysi hledalo vlastni logo pro gc.cz - misto toho priserneho zabaka - byla jedna z inspiraci na jesterku logo, co byvalo na navigacich geko101,201 .. - silueta gekona/jesterky. (ted uz se tam nedela a plaj family ho maji v avataru). logo pak dal dohromady bartj alias honza bartovsky, admin prvnich stranek. tolik letme info pro zacatek, jak mi to onehda nekdo vypravoval a doufam, ze to nekdo doplni, abych se taky poucil (pripadne uplne opravil vedomosti :))