Zdravím Vás
Dostal jsem se k travelbugu, který má ve svém trackovacím kódu jiný znak než je běžné písmeno v abecedě.
Konkrétně se jedná o znak který je podobný označení průměru např. u kružnice.
jedná se o následující znak Ø
zkopíroval jsem ho ze symbolů ve wordu, jsou tam ještě asi dva podobné, ale ať použiju jakýkoliv, a v různé velikosti, při trackování se stále objevuje NO MATCH.
Znak O (pismeno) se v kodu TB/GC z duvodu rizika zameny s nulou NIKDY nevyskytuje (O je zcela abecedne preskoceno uz v podminkach generovani kodu na GC.com), navic pro zdurazneni se opravdu na nekterych trackables nula znaci jako "pocitacova 0" (tj. s preskrtnutim napric). Totez plati i o kodech kesi (GCxxxxx), kde se tez O nevyskytuji, jde vzdy o nulu.
U hesel je nutny se 0O a 1l vyhnout jinak ale neni duvod proc si redukovat mnozinu pouzitelnych znaku o 4 kdyz muzes jen o 2 a definovat 0=O a 1=l. Pochopitelne to nemam z oficielniho zdroje ale u tech par cestovatelu co jsem nasel jsem to prakticky otestoval a to staci.
Bohužel mohu pouze konstatovat, že já tedy rozhodně vlastním geocoiny, které mají v trackovacím čísle O místo 0.
Proto jsem chtěl vědět, zda tvrzení Pepy bylo podloženo z oficiálního zdroje.
Pouze upřesním, že zmíněný znak O v trackovacím čísle je v tomto případě u geocoinů na první pozici.