Již objevené kešky?

Prosím help .... škoda že už stará dobrá mapa na těchto stránkách nefunguje. Nyní hledáme pomocí odkazů Geocaching.com Google map, což je v pohodě, ale narazili jsme na jednu chybičku - jak zjistíte, že už jste danou kešku objevili?? Na staré mapě se prostě zaškrtlo, že objevené se už neobjevovalo a člověk si tak krásně vyluxovával krabičky a odkrýval překrabičkovanou mapu a bylo to přehledné. Na těch Google mapách jsem dosud nepřišla na to, jak docílit nějakého označení těch "bublinek" co už jsem našla, jestli to tedy vůbec jde. Jedině tam u seznamu kešek jsou tři písmenka: O F B - F by mělo znamenat zkratku pro ty, které jsem už našla. Ale ono mi to nefunguje:-( Poradí mi někdo jak na to (jsem jen obyčejný hledač)?

Pokud se nemylim, tak ty cudliky a dalsi vymozenosti v Google mapach funguji jen pro PM - premium members. Ostatni je tam jen tak vidi, aby vedeli, o co prichazeji… :slight_smile:

No to mi ani neříkej:-(((( PM nejsem ani být nechci, co já nebohá budu dělat? Není jiná ehm - rada?

[quote] Bosorka: No to mi ani neříkej:-(((( PM nejsem ani být nechci, co já nebohá budu dělat? Není jiná ehm - rada? [/quote]

Skryšotlač, vygenerovat GPX soubor a zobrazit si to v mapě ?? 

Myslím, že ani PM není umožněno filtrovat kešky na GC.com google mapách. Aspoň o tom nevím a nejde mi to. Takže zbývá jen ta vlastní cachemapa, zatím...

Choze 

Taky jsem BM a drzim si celou republiku u sebe v pocitaci v MapSource. Mam jeden soubor a v tom mam jak nalezene, tak i nenalezene, tak i postupove body multicache, tak i vlastni cache u mysetry ci multi co jsem nasel. Dohromady to cita cca 6000 bodu. Mam to odlisene ikonkami a kategoriemi. Tak pokud chci videt co jsem nenalezl, tak si necham zobrazit jen body bez prirazene kategorie, coz jsou ty co jsem dosud nenalezl. To co jsem nalezl, tak ma prirazenu kategorii “nalezeno”, postupove body mam v kategorii “vypocet multi” a vlastni cache v multi jako “cache multi”. Pak staci zobrazit prislusnou kategorii a vidim to co potrebuji. Ma to jen jednu chybu, ze musim stahovat cache jako LOC soubory z www.geocachig.com po 20cache. Ale vetsinou staci stahnout tak posledni 2 mesice coz je tak 10 souboru a jednou za cas si stahnu tak posledniho 1/4 roku coz je tak 30 souboru. Zabere to chvili casu, ale to je dan za BM. Pak si otevru 2x MapSource a v tom prvnim otevru ten svuj velky soubor a vtom druhem si postupne otviram jednotlive stazene soubory a pres schranku to prenasim do toho sveho velkeho souboru, kde potvrdim vse neprepisovat !!! abych si neprepsal uz jenou nalezene cache a jiz nastavene kategorie u techto bodu. Stoji to trochu lidskeho sadla ale mam vlastni cachemapu, ktera neni zavisla na momentalnim stavu internetu a cimkoliv jinem. Jen jeden predpoklad je nutny: mam MapSource a k tomu nejakou mapu republiky. Jo a jeste druhy predpoklad, jsem poradny a neustale si udrzuji nalezene body v te sve mape. Funguji takto uz tri roky a jsem spokojeny. Vyhoda tohoto reseni je v tom, ze mam vse v graficke podobe a kdyz kliknu na bod, tak se dostanu primo na listing cache (pokud funguje www.geocaching.com). Jen jednu nevyhodu to ma, pokud nekdo zmeni polohu cache, tak to diky tomu, ze jiz jednou zanesene body neprepisuji, nezjistim tu zmenu. Ale diky tomu, ze sebou taham aktualni papirove listingy, tak na to mohu prijit az na miste a to se mi stava tak jednou za 1-2 mesice.

je to tak. zaskrtavatka gc.com nema ani pro PM. jen se v seznamu kesi vedle mapy objevi symboly, jestli jsou kese nalezene/zalozene/nenalezene. ale odfiltrovat je, aby se vubec nezobrazily, nejde.

Pokud jsi PM, tak v build Pocket Queries si muzes nechat generovat jeste nenalezene kesky. A pokud v preview najedes na ikonku Preview your Pocket Query in Google Maps - tak se ti v google mapach zobrazuji nenalezene kesky…

No vida, taková mrška jedna skrytá! [8-)] Díky.

Choze

[quote] Solim: Taky jsem BM a drzim si celou republiku u sebe v pocitaci v MapSource. [/quote]

tohle je výborný nápad!!!

[quote] dzudzua: Pokud jsi PM, tak v build Pocket Queries si muzes nechat generovat jeste nenalezene kesky. A pokud v preview najedes na ikonku Preview your Pocket Query in Google Maps - tak se ti v google mapach zobrazuji nenalezene kesky...

[/quote]

jj, tohle je fakt fajn fíčura, používám to taky. Ale asi by bylo fajn, kdyby šlo na těch mapách rovnou zaškrtnout nalezené, nenalezené, uložené... 

Dobrej způsob. Práci ti ještě může ulehčit Skrýšotlač, kde exportuješ načtené kešky do .gpx (po vyfiltrování nových keší od data posledního stahování atd.)

[quote] Solim: Taky jsem BM a drzim ... 1-2 mesice.
[/quote]

Já mapu nepotřebuji vůbec, proto ji tu ani nepostrádám. Když se někam chystám, tak si zjistím souřednice nějakého výchozího bodu (většinou nádraží) a ty zadám na gc.com. A mám seřazeny místní kešky podle vzdálenosti a nalezené jsou “odfajfkované”.

JDE TO a bezne to pouzivam. Musi se na to pres Pocket Query. Vyplnis Pocket Query dle svych potreb (tedy napr. jen nenalezene, lze ale filtrovat dle mnoha parametru), a toto PQ nepouzijes pro zaslani GPX dat mailem, jak je bezne (tj.nezaskrtnes zadny den na zacatku formulare), ale jen ho ulozis a das pak v seznamu PQ nahled na GC google maps (levy sloupec Preview-krome GM lze nahled dat i jako textovy seznam)-takto lze krasne filtrovat nejen dle nalezu, ale i stari, obtiznosti,.... proste dle toho, co PQ filtry nabizeji. Jedine omezeni je max. 500 cachi v PQ, tj. kdyz popojedes s mapou moc daleko, kam uz to PQ od stredovych souradnic "nedosahne" tim limitem 500, tak uz se nic nezobrazi (mapa zkratka zobrazi presne ty cache, ktere jsou pak vystupem PQ pri zaslani mailem). Pro filtrovanou mapu lokality-v CR typicky kraje a okoli (ci i vice dle hustoty cachi a toho, kolik jich filtru vyhovuje) staci bohate.

Samosebou nahled lze aplikovat na vsechny PQ, tedy i na ty mailem pravidelne zasilane, ci na ty vytvorene z bookmarku ci podel cesty (along a route)-u tech to dokonce krome cachi ukazuje v mape carou zaroven i tu nahranou cestu, podel niz se cache hledaji.

Vsechny tyto vychytavky, vcetne oznaceni nalezenych vedle mapy, jsou ale opravdu a jen pro PM. BM mohou jen videt cache bez oznaceni, filtrace… 

Tož všem děkuji za rady:_)