jpg z MapSource

Resim takovy technicky problem - potreboval bych ulozit vysek mapy z MapSource i s waypointy do jpg. Zatim se mi podarilo pouze do tiff a pouze cernobile. Nebyla by nejaka rada?

Ahoj, print screen nefunguje?
Zmacknes a vysledek vlozis pre Ctrl+V do malovani, pak uloz treba jako jpg.
Nebo me oblibene Ashampoo Snap 3:-) Tam zvolis i presne co na strance chces ulozit.

OMG! Tak na tohle jsem fakt zapomnel :o) Funguje to - dik. Proste ty nejjednodussi veci cloveku dojdou az po nakopnuti :o)

:slight_smile: V poho to se mi stava kazdou chvilku…
Aspon, ze to pomohlo.

Dikes…

Jinak teda, pro screeny mapy - pokud neni satelitní, nebo nějaká hodně, hodně barevná, ale vážně jen topo mapa bych snad spíš zvolil png … :wink:

Spis me tak nejak napada, jestli by to neslo i jinak nez pres PrintScreen…

Pravda, ze pro vektorovou grafiku je png nejlepsi, cim min barev tim lip.
Pro bitmapy jako ortofoto samozrejme jpg.
Spis slo o to to nejak sejmout:-)

No nevim na co to potrebujes, ale jeste je tu treba moznost "tisku" do pdf.
Ale to neni pro nahledy, ale spis pro publikace.

Vim ze slo o to to sejmout, za to jsme ho chudaka za Jpeg sejmuli my … :smiley:
@sadman - momentálně používám MWSnap ( http://www.slunecnice.cz/sw/mwsnap/ )
Určitě se na mě sesype hromada lidí co má lepší sw, ale tahle potvora stačí … free to je (no co dnes není..) umí to automaticky ukládat ve formátu který mu řekneš a dá se v pohodě nastavit klávesová zkratka, Printscreen + CTRL+V je vopruz nehledně na fakt že malování je uplně na …

Souhlas, je to opicarna, ale pro lidi co nemaj spesl soft a nebo nechtej/nemuzou nic instalovat to staci.
Ted byla instalacka gratis v Chipu tak sem nemohl odolat:-) Jinak MWSnap absolutne dostacuje taky sem ho pred tim mel…

PDFcreator a formát výstupu si nastav

Navíc existuje spousta free prográmků, které dělají kopii obrazovky mnohem inteligentněji, než printscreen. Já používám jeden od Gadwin Systems: The Screen Capture Utility. Umí celou obrazovku, okno nebo výřez a to vše do několika formátů.

Vl.

Alt+PrintScreen sejme taky jen aktuální okno.

Ve Windows 7 je primo aplikace "Vystrizky".

Jinak samozrejme Alt+PrintSCR a nasledne CTRL+V v Malovani.

Ten PrtSc je hezká věc, ale zapomínáte, že sejme obrázek jen (maximálně) v rozlišení displeje, zatímco při tisku do virtuální tiskárny získáte většinou podstatně lepší.

Já to beru PrtScr do Photoshopu, převzorkuji na 300dpi (výsledek je 45MB a potom to zmenším na rozměr, doostřím a uložím "Save for Web".
Ukázku přikládám. Záznam stopy projeté cyklotrasy.
http://www.dusoft.cz/Padesatka_col.jpg

Uniká mi smysl. Asi se lidi moc koukají na pořady typu Kriminálka XY: "Zvětšit a zaostřit" a z tmavošedého flíčku rozměru 16 pixelů je perfektně ostrá barevná fotka plakátových rozměrů. :smiley: Ne, opravdu to takhle nefunguje :smiley: Co v původním obrázku není, to už tam nikdy nedostanete.