Nevím, zda posloucháte Radiožurnál, ale každou sobotu dopoledne tam ve spolupráci s redaktorem obšťastňuje posluchače dr. Ida Rozová, šéfredaktorka časopisu dTest. Problém je jediný, paní Rozová je odbornicí na všechno, od jehel, přes prací prášky, dětské kočárky, elektroniku snad až po onu příslovečnou lokomotivu. No a zrovna včera obšťastnila posluchače testem GPS automobilových navigací. A řeknu vám, že taková snůška polopravd a nesmyslů, které za těch 20 minut vypustila do světa se jen tak neslyší. (Záznam bohužel není ani v archivu ČRo ani na webu časopisu.) Mimo jiné jsme se však dozvěděli, že v testu zcela propadla navigace Nokia (protože měla nepohodlné zadávání cílové adresy), ale v podstatě že propadly všechny výrobky, protože nedokázaly správně navigovat v tunelech. Bohužel v souvislosti s tunely pak neopomněla zmínit značku Garmin, kteroužto pak zmínila ještě jednou, protože navigacím trvalo 8-17 minut, než po výjezdu z tunelu začaly opět navigovat (žádná zmínka o Sirf čipech, nebo něco takového). Ohledně aktualizace map pak poradila další perlu – zajděte s navigací do obchodu, nechte si od prodejce nahrát do přístroje novou verzi a vyzkoušejte, zda bude s vaší navigací fungovat…Naopak výhodou ale je, že si automobilovou navigaci můžeme vzít i na kolo, pokud vyřešíme problém s napájením. Bylo toho ještě mnohem, mnohem víc, ale nechci se nad tím znovu rozčilovat.
Koncesionářské poplatky platím snad i rád (a ČRo je vlastně jediné co poslouchám), ale tohle mi vážně hnulo žlučí. A být prodejcem Garmin, tak je snad i zažaluju…
V rádiu na přání obvykle jsou veškeré pořady; myslím, že se to dá nějak vypátrat.
Nebo sem někdo napište datum a přesný čas vysílání a já se poptám přes tetu co pracuje v rozhlase.
Abych pravdu řekl, když jsem v článku četl tu větu kterou cituješ jakou druhou, tak jsem jí vůbec nepochopil. To že někdo dělá recenzi na turistickou GPS a zkouší ji v paneláku a pak v autě, to je taky kapitola sama pro sebe.
"JEŽIŠI KRISTE, ČÍM JSME ZHŘEŠILI, ŽE NA NÁS SESÍLÁŠ TAK MNOHO TRESTŮ V PODOBĚ BLBCŮ!!!"
Mě to točí dvojnásob, jelikož s GPS už hezkých pár let pracuju a nejsem žádný "dealer". Ať jde paní dr. Rozová do konečníku i s těma "odborníkama" z Novinek.cz!:@:@:@
Každý obor má své "odborníky". Když v novinách čtu populární slinty nejmenované kolegyně z nejmenované banky, taky se mi chce se plakat. Vždycky ale slzu zamáčknu dřív, než ji stačím uronit. Pomyslím si cosi o realitě a jejímu mediálnímu obrazu a jdu se zase věnovat skutečnému životu. Dokud to není na žalobu, přejme i doktorce Idě její názor
Spravedlivě se rozčilujete, protože ta doktorka se navezla do oblasti, ve které máte určité znalosti. A teď si představte, jaké bludy asi posloucháme prostřednictvím medií o věcech, o kterých hlubší znalosti prostě nemáme.
Nechápu, proč se rozčilujete. Pro normálního člověka je informace, že mu GPSka nebude navigovat v tunelu nebo v paneláku jednoznačným přínosem. Informace o tom, že se turistická GPSka nehodí do auta je taky dobrá. Musíte se na to dívat jako někdo, kdo o navigaci neví vůbec nic, protože pro něj je ten test, a ne pro vás, všeználky.
Nevím jestli si článek četl. Ale soudim podle tvé reakce že asi ne. Když někdo píše rezenci, tak samozřejmě může napsat např. GPSka z principu nefunguje v tunelu nebo v paneláku. Ale rozhodně ne
A takových blbostí je v článku víc. Takže jak píšeš, kdo o navigaci nic neví, se dozví jenom nesmysly. U tohodle konkrétního případu si akorát tak může myslet že ostatní GPSky v paneláku fungují. Nehledě na to že kdyby se dotyčný recenzent alespoň podival na základní specifikaci třeba na stránkách výrobce, mohl je do článku opsat dobře.