Ahoj,
geocachingu se věnuji necelý rok. Moc se mi tato hra líbí, ale v mém okolí se nenachází zatím žádný takto stejně "postižený" jedinec. Mám přes 300 nálezů, většinou při příležitosti pracovní návštěvy místa v okolí keše.
Chci se vás proto zeptat na kačerskou etiketu a to v těchto otázkách:
Je normální, že kačer, který má více jak tisíc nálezů, příjde k té podivné osobě držící pod paží krabku a zapisujíc se do logbooku (tedy mně), přestože stojím v městské zástavbě nejméně 100 m od úkrytu keše, se slovy: zdar, můžu si taky zalogovat? a vůbec ho nezajímá, kde keš byla?
Proč, když někdo loví keše jako "tým", tak každý nebo většina těchto jedinců z týmu loguje také samostatně: jo, to bylo super, vyjímečně uvedeno: souřadnice získal ten a ten.
Proč si někdo loguje keš, kterou nebyl schopen nalézt, přestože desítky nebo stovky kačerů před ním ano, s tím, že souřadnice, místo úkrytu, napověda, atd. zjištěny až po telefonickém kontaktu známého, ideálně někoho z kamarádů, který keš již našel.
Když příjdu k místu úkrytu keše a keš tam nenaleznu, přestože opodál vidím ty podivné osoby držící krabku, stáhnu se do patřičně nenápadné vzdálenosti a počkám na navrácení keše na své místo, abych mohl v klidu nalézt a zalogovat. Proč jsem v tomhle ohledu tak divný?
Když pošlu do světa svůj TB a přidělím mu jednoduchý - reálný cíl, proč někdo, se stovkami nálezů, nedbá zadaní, dva měsíce si ho nechá u sebe a pak ho umístí do kešky, která má v popisu neukládat GC a TB - ztrácí se?
Jak férově logovat nález, když hledám keš a nějaký jiný lovec dorazí na stejné místo v okamžiku, kdy toto místo již několik minut prohledávám, zeptá se mě, kde jsem hledal a pak začne prohledávat místo, které je podle souřadnic i fotomapy o několik metrů (více jak dvacet - žádný zřejmý geo úkryt) vzdálené a nalezne dřív než já?
Díky za věcné odpovědi.
A mimo jiné, proč je tolik keší, tak mizerně zaměřeno, byť pocházejí od zkušených kačerů, když existuje tolik zdarma dostupných online mapových aplikací?