Koukal jsem se na "Kalendář" zde na fóru a uviděl jsem tam malou nesrovnalost. Pro přispěvky je tam napsano:
“Jen přidejte tag ve formátu [cal]1-1-2007[/cal] do příspěvku ( kde
1-1-2006 je den-měsíc-rok data události ) …” takže český způsob psaní datumu, ale pro datum narození je použit formát měsíc-den-rok, tedy americký způsob psaní datumu.
Vidíte to stejně? Podívejte se na vlastní datum narození.
Ja jsem se spis vcera pri pohledu na kalendar zdesil, co to tam je za hroznej bordel… ze to jsou datumy narozeni cacheru mi sice po chvili doslo, ale ty eventy, kvuli kterym kalendar vzniknul, se takhle dost ztracej. Nesly by prosim casem odlisit aspon barevne?
Prave kvuli zminenym problemum (mozna jsou i dalsi) je vhodne mit i eventy pekne prehledne chronologicky razene za sebou na jedne strance. A jak tak vidim dle historie, seznam Eventu v planu na wiki needituji uz jen ja, ale i jini, coz jsem rad. Pro poradatele je jednodussi a v soucasnem stavu kalendare asi i lepsi pro ostatni pridat planovany event prave sem na wiki, a i ostatni pak nemusi listovat vsechny mesice kalendare, pripadne klikat na dny pro vic info o eventu, ale vidi pekne vsechny eventy za sebou. Takze, piste to prosim na wiki i nadale, dokud kalendar nebude trochu lepe pouzitelny.
P.S. Nekamenujte me, ze kritizuji mistni kalendar, ale v soucasnem stavu mi bohuzel opravdu moc pouzitelny neprijde ani pro vkladatele, ani pro uzivatele prispevku, a jak vidim, nejsem sam.
Souhlasím, je to skutečně přehlednější. Teď si jen můžeme přát, aby si sem všichni zvykli zapisovat. Možná by neuškodil přímý odkaz třebas z titulní stránky gc.cz [:)]
Na titulni strance gc.cz JE ODKAZ na kalendar. Pohledni nahoru do menu. Dalsi zdroj informaci je kontraproduktivni snahou. Zalistovat 2-3 mesice dopredu neni zase az takova prace. Podporte autora tohoto webu a nezakladejte dalsi zdroje aktulanich informaci.
[quote]
pazitka: Na titulni strance gc.cz JE ODKAZ na kalendar. Pohledni nahoru do menu. Dalsi zdroj informaci je kontraproduktivni snahou. Zalistovat 2-3 mesice dopredu neni zase az takova prace. Podporte autora tohoto webu a nezakladejte dalsi zdroje aktulanich informaci.
[/quote]
To je sice hezke, ale jak uz tu padly nazory vyse, v kalendari je bohuzel v soucasne bobe hroznej BORDEL a data narozenin cacheru se matlaji s eventy, u eventu je videt jen text z nadpisu atd., tj.ja jen citoval nazory ostatnich, proto je jednoducha prehledova stranka oproti soucasnemu zmatlanemu kalendari lepsi. Jen se podivej treba na datum 1.1.07, je tam X zaznamu a pripadny event by se mezi nima ztratil. A cim vic narozenin (tj.zde registrovanych cacheru) pribude, tim vic prehlednost bude klesat. Nepochybuji, ze kalendar jde vylepsit, proto wiki beru jako alternativu PROZATIM a doufam ze to tak chape i autor kalendare. Navic wiki.geocaching.cz preci neni externi zdroj, vzdyt wiki je s touto strankou logicky spojena.
Tak se mi po několika dnech podařilo zavést náš event (Geoapríl) do zdejšího kalendáře - jednotlivě po každém dni trvání. Byl jsem překvapen, co tam všechno je, myslel jsem, že to je nějaká chyba, ale asi ne. Event tam zapadl, jako kdyby ani nebyl.
Přimlouval bych se opravdu za jednoduchý přehled eventů jako je na wiki, anebo dát na GC.cz na něj přímý odkaz.
Jeste me napadlo, co pouzit google calendar? Osobne ho pouzivam, ma chybicky, ale online je to asi nejlepsi kalendar. A nechaji se do osobniho kalendare vlozit sdilene kalendare ostatnich uzivatelu…
Jsem rad, ze uz i jini cacheri poznavaji prozatimni stinne stranky mistniho kalendare a chapou, ze prehled vsech planovanych eventu na jedine strance je prinosny-zas tak moc tech eventu neni, takze stranka neni nijak dlouha a tak dlouhe listovani v kalendari, nebo nedej buh zarazovani do nej to casove i nekolikanasobne predci.
Takze planovane eventy na wiki jiste opravdu smysl maji, nejedna se o zadny bojkot kalendare… Kdyz totiz vidim, jak zde se kupa cacheru pokousi zaradit event vkladanim operatoru cal do casti Tagy a ono to jaksi pochopi jinak (misto zarazeni to zobrazi ten retezec jako text), opravdu to neni lehke ten kalendar snadno uzivat [:)]