kalibrace kompasu 60 CSx

Šedesátku mám teprve krátce a je to moje první gps. V návodu jsem pomoc nenašla, tak prosím o radu vás. Nevím si rady s kalibrací kompasu. Na displeji se mi pořád zobrazuje "otáčej pomaleji" (i v případě, že s gps přestanu otáčet úplně) a po chvilce snažení se mi kalibrace přeruší s tím, abych jí opakovala. Zkoušela jsem to několikrát a výsledek byl pořád stejný. V okolí nebyly ani budovy, ani nic jiného, co by mohlo rušit, tak nevím…

Podle mne je v české jazykové verzi nepřesný překlad. Má tam být "otáčej pomalu". Pokud je to moc rychle nebo moc pomalu, objeví se v dolní části upřesňující text ve stylu moc rychle, moc pomalu…

Tak jsem si schválně na své 60CSx hodil na chvíli jazyk na angličtinu. A je tam "Turn slowly…". Takže fakt špatná lokalizace… :slight_smile:

Ale i kdyby to bylo jen špatným textem, nikdy se mi ještě ta kalibrace nepodařila, ani, když jsem si toho nápisu nevšímala…

Hmmm… Zkusím popsat celý postup, jak mi to funguje. Držím GPS položenou vodorovně na dlani jedné ruky a druhou rukou ji otáčím po směru hodinových ručiček takže anténa ukazuje postupně do všech světových stran. Rychlost otáčení - to dvojí otočení mi zabere zhruba 15 sekund. V dolní části postupně přibývá zelený pruh ukazující postup kalibrace a je tam nápis Správně x Příliš pomalu x Příliš rychle, podle toho buď zrychlím nebo zpomalím.
Nenapadá mne žádný možný zádrhel kromě toho, že v přístroji je něco špatně…

Já držím na dlani, ukáže se malý kus zeleného: správně…ten tam zůstane dlouhou dobu, zelené pole nepřibývá a nakonec to nahlásí chybu kalibrace…žádné příliš pomalu ani příliš rychle to neukazuje, rovnou se to zruší, i když tam celou dobu bylo "správně".

Přesně tak, jak popisuješ, se mi to chová, když zapnu kalibraci a nechám GPS v klidu, ani s ní nehnu… Když začnu otáčet, vždy po chvilce naskočí další dílek zeleného, ať točím rychle nebo pomalu. To fakt vypadá na chybu senzoru kompasu.

Tak teď jsem to vyzkoušela…sice doma v místnosti, ale podařilo se. Otáčela jsem o dost rychleji než jindy a asi to tak mělo být. Tak to vyzkouším ještě venku a snad už to bude dobrý. Díky za pomoc, asi mě nakonec opravdu zmátl ten nápis "otáčej pomaleji". Přeji hezký den…:wink:

Fajn, to jsem rád. :slight_smile: Nápodobně, i Tobě hezký den a úspěšné geolovy. :slight_smile: