Kam nahrát waypointy do Oregona

Řeším problém s waypointy a Oregonem.
Když si vygeneruji PQ na GC.com, přijdou mi mailem dva soubory…
Samotné kešky a wpt soubor s waypointy.
Kešky po nahrátí do Oregona fungují bez problému, waypointy mi Oregon taky zobrazí.
Ovšem… Když si v MapSource vytvořím waipointy např. finálních souřadnic mysterek, nahraji do Oregona, zase je v Oregonu nevidím.
Verzi FW mám 3.10.
Zkoušel jsem gpx soubor s waypointy nahrát jak na kartu, tak přímo do paměti Oregona.
Další věc která se mi děje, je ta, že když vytvořím nový waypoint přímo v Oregonu, tak se uloží s názvem "000", tak jej v Oregonu vidím, ale při pokusu o přejmenování se po potvrzení vrátí název zpět na "000", nový se neuloží.
Prosím o nakopnutí, jestli nedělám něco špatně, popř. kam nahrát gpx soubor do Oregona, aby se mi waypointy zobrazily.
Díky moc

Ještě poupřesním, že jsem zkoušel waypointy nahrávat jak přímo odesláním z MapSource do GPS, tak uložením na disk a poté zkopírováním na kartu, popř. do přístroje.

14:20 - tak jsem ještě zkusil update na verzi 3.20 a změna žádná.
do beta verze se mi zatím moc nechce.

Nevím, zda máš Oregon 550
V připadě serie Oregon 500 a Dakota není v mapsource vidět waypoint a trasy, protože nejsou v souboru Current.gpx, ale ukládají se do soboru (Drive Letter)\Garmin\GPX\Waypoints_dd-mmm-rr.gpx
Pokud by jsi svoje body nahrál do souboru výše uvedeného tj Waypoints_12-Sep-09.gpx, měly by body býti vidět.
Že nejdou uložit body zeleným tlačítkem nechápu.

Mám Oregon 200
Díky za radu, zkusím ty body nějak dostat do toho souboru Current.gpx
Uložit bod jde, ale už potom nejde přejmenovat, což je hlavně blbý v následné orientaci.
Se starým FW mi to tuším šlo, ale to byla tuším verze 2.60

Tak jsem zkusil pár postupů, ale bez výsledku…
Stáhnul jsem si Current.gpx na disk, v MapSource jsem doplnil body, které jsem si vytvořil, uložil a nakopíroval zase do GPS.
Po spuštění GPS nové body nikde.
Po znovuotevření Current.gpx z GPS znovu v MapSource ani v souboru nové body nejsou.
Když zkusím Current.gpx z GPS úplně vymazat, po spuštění GPS, vypnutí a připojení k PC je soubor znovu v GPS a ve stejné podobě, jako před smazáním.
Zkusil jsem nahrát Waypoints_12-Sep-09.gpx (jak na kartu, tak do GPS) zase bez výsledku.
Spíš mi přijde, že je problém s FW.
Možná ještě zkusím FW downgradovat zpět na 2.60

Tak už jsem na to přišel, musel jsem smazat gpx soubory, Current.gpx, potom přes "Nastavení" vymazat všechny waypointy, restartovat, potom znovu připojit, znovu jen nakopírovat gpx soubory s waypointy a už tam jsou :slight_smile:
A už funguje i přejmenování nových waipointů :slight_smile:
Asi nějaká nekonzistence dat.

Nemusela to byť nekonzinstencia dát, ale:
Mám to niekoľkokrát overené - OREGON načíta nový *.gpx len ak:

zmení sa názov, alebo sa vytvorí nový.

Napr. Ja mám v GPS uložený cash.gpx a po mesiaci si tento súbor aktualizujem nahratím nového, pôvodné keše si pamätá, ale nove z nového cash.gpx nepridá. :frowning:

Je potrebné urobiť jednu z dvoch vecí:
a.) zmazať cash.gpx zapnúť GPS, vypnúť GPS, nahrať nový cash.gpx a po zapnutí sa nový načíta.

alebo

b.) zmazať cash.gpx a nahrať cash1.gpx - pri zmene názvu načíta nový po zapnutí.

To je moja skúsenosť :wink:

Urcite na tom neco je. Taky jsem mel ten pocit ze to tak funguje. Ale ted jsem udelal pokus. Nahral jsem nove PocketQuery, dal stejne jmeno souboru. a … nacetly se ty nove. Overeno na disablovane kesi a na jedne kesce kde je novy log. Samotneho me to prekvapilo.

Já jsem právě vytvořil nový gpx soubor, ale nepřidal se. Zkusil jsem vymazat všechny gpx z Oregonu, restartovat, nahrát nové gpx, a ono nic :slight_smile:
Pak jsem vymazal všechny waypointy přes menu v Oregonu v "Nastavení" a po opětovném nahrátí nových gpx se změna teprve projevila.