existuje nejaky program kam bych mohl vlozit souradnice a on by vysrafoval, ci jinak oznacil pole (rekneme okruh 161m kolem kazde souradnice) takze bych si mohl v ramci mapy oznacit nekolik bodu a lepe by se me pak hledal volny prostor
ano vim, muzu pozadat reviewera o potvrzeni finalni souradnice, ale to bych musel overovat kazde vybrane misto extra. Osobne bych preferoval rovnou zjisti volne pasmo a vnem hledat vhodny bod.
Tezko. Uz z principu nemas moznost zjistit finalky mysterek a multin (a WIG), ktere nemas vylustene - takze si muzes delat kolecka maximalne z tradicek, coz Ti moc nepomuze.
Chce to mit oblast domrte vylovenou, nebo se domluvit s tim reviewerem.
Ale spis bych videl problem opacne - nejdriv najit misto, ktery opravdu tak moc stoji za to dat tam cache - a pak teprve zjistovat, jestli je "volne". (Pozn. pro ML: Doufam, ze jsem to napsal dostatecne smirlivym tonem)
Stoprocentní jistotu, že danou oblast vylovíš domrtě, nemáš nikdy. Sice ti můžou zmizet všechny otazníky atd. z okolí, ale nikdy nevíš, jestli tam taky nekončí nějaká multina, která má začátek třeba 20 km daleko, a těžko s ní tedy můžeš nějak kalkulovat. I s tím jsem se už setkal.
Jistota je prostě jenom tehdy, když se domluvíš s reviewerem tak, jak popisuje H+. Jiný způsob neznám.
Zkus prográmek GeoKůk. Pokud si ho naplníš daty (z PQ, nebo jinak) je tam volba kruhů 160 m. Nejlepší je spolupráce s Geogetem nebo GSAKem, kde si zadej i nalezené souřadnice finálek (kruhy to pak udělá od těchto fyzických souřadnic finálek).
Mít v GPS všechny známé krabičky v dané oblasti a až budeš přibližně na místě, které by se ti páčilo, dát hledat nejbližší a kouknout, jestli jsou blíž než 160 m. Tohle je to jediné, co mě napadlo a zároveň jediné, co bych já po technické stránce zvládla
a\ zkoušet to do nekonečna, až se trefíš a schvalovač tě praští
b\ jak už tady padlo, ideálně GG a pak vykreslení kruhů v programu GeoKuk nebo přímo v GG. Pozor ale u toho GG, ve vykreslování kruhů jsou chyby