Jak je to se zakladanim kanalove cache ve meste- vstup do podzemí může být přes uzavřený kanál (je na něm víko, které se musí zvednout), nebo ne? Je to legální zakládat tam keš?
Na to bych radeji zapomnel, zvedat nekde nejake viko.
O takové nestojím ![]()
Ne, není.
Já bych do takové keše naopak šel… přijde mi to zajímavé
Zvedání poklopu je překonávání překážky, které nepřekousnou asi ani naši hodně tolerantní rewieveři. Takže ne, tohle asi neprojde.
No ne že by neexistovaly cache, kde se víko zvedat musí. Ale pokud vím, tak vždy při výlezu.
to by ti prošlo v dobách dávno minulých, kdy bylo málo keší i kešerů - dnes, kdy je obého jak na***no a navíc v době kdy řádí Skupec retrívr si na to nech zajít chuť ![]()
Díky za rady, budu se muset tedy kouknout po šachtě, kde je kanál otevřen, nevíte o nějakym otevřenym kanálu, šachtě, štole v Praze, kde samozřejmě ještě není cache?
fhonsa: a nebylo by lepsi kes umistit na nejake opravdu zajimave misto?
Je mi do toho houby, zaloz si cache, kde chces - ja mam vzdycky volbu tam nejit, ale nebylo by lepsi vymyslet neco originalniho - spis nez opakovat dalsi kanalovku?
Kanály jsou od toho, aby se tudy odváděly splašky. Fakt toužíš po tom tam vodit lidi ? Říká ti něco leptospiróza a další choroby, které můžeš chytit třeba jen z potkaních bobků nebo moči ?
Nebude to "dalsi" obycejna kanalovka- samozrejme nechci lidi vodit tam, kde sou potkani. Uz mam vymyslenej pribeh a dokonce i par "rekvizit" co do kanalu dat- mam pripravenou dokonce figurinu "bezdomovce", par krys a pavouky;)- ale neni to kam dat…![]()
potkani jsou vsude :).
jedinej kanal, kde nebyli potkani, tak tam byl pro zmenu aligator, co je zral a byl to film ![]()
Pan Nohavica v jedné písničce zpívá: "Všechno už tu kdysi bylo a zase bude."
Pavouci jsou parádní, figurínu už také máme a povedenou. Druhá věc je že krása těchto věcí spočívá v jejich originalitě a ojedinělosti. Tím že vytvoříš jejich duplikaci je v tomto jistě nechtěně poškodíš, zejména pokud to bude v blízké lokalitě. Tedy v Praze.
Neber to zle, ale lehce v tom (jako i v mnohých jiných keších) vnímám snahu o TAKY.
taky těžká mysterka, taky kanálovka, taky strašidelná, taky noční, taky lezecká
Na druhou stranu je mi jasné, že vymyslet něco opravdu originálního chce nápad. To není o chytrosti, to je prostě o nápadu. Vypotit myšlenku nelze.
Tohle nemůžeš dát do kanálu, předně kanály jsou ve správě správce (VAK, nebo něco podobného) a to ti nejspíše Skupec nepustí, ale hlavně přestože 99% roku je v kanále sucho, občas se naplní (jsou většinou dimenzovány na dvou až pětiletou vodu (u kanálů mimo centrum i na častější), takže je pravděpodobnost že tak 1 za dva roky určitě) a vyplaví ti to. Dále správce kanály musí čistit, kontrolovat a dle kanalizačního řádu jakékoliv překážky v odtoku odstranit, takže i kdyby sis to chtěl vyjednat u nich, asi neuspěješ. Pokud chceš něco podobného dělat, tak leda v nějakých opuštěných chodbách a i tam asi budeš mít problém u Skupce (alespoň podle jiného vlákna, co se tu¨diskutovalo).
To co tady píšete je (bohužel) pravda…
Pokud ma kryt z kovu, utlacovani ti pomuzou, lehce ho zpenezi ve sbernch surovinach…
abych se vložil do diskuze:
často se tu kritizuje originální nápad.
-
Tak jednak bych podotkl, že to může být jeho "originální" nápad, přeci jenom nemusí vědět, že už to někde existuje a vymyslel to opravdu sám
-
proč by originální nápad měl být jen 1x ? Jako když bude výborný nápad v Aši proč by ten samý nemohl být v Olomouci? Tak jasně je blbost dávat ten samý "vzor" hned za roh, kde taková cache je. Nevím zda je v silách kačera ulovit všechny cache. Takže jsem rád, pokud se originální nápad, který se i opakuje, objeví na cache, kam jsem se mohl podívat. Do některých míst zřejmě jen kvůli zajímavému nápadu cache asi nepojedu. Proto mi vůbec neva, že se ten nápad bude opakovat tam, kam pojedu.
Nehledě na to, že každý originální nápad se rozhodně bude lišit zpracováním. Není magnetická cache jako magnetická cache.
A raději budu potkávat několikrát stejný originální dobrý nápad než stále clic-clac krabičku a to buď v pařezu nebo pod kamenem u čehož se moc kreativity předvést nedá.
Takovýhle keší je v Praze opravdu pár, budu rád, když nějaká taková přibude, ostatně, komu se to nelíbí, ať tam neleze… A pokud není "kanál" nějak chráněn víkem, nebo tak, tak i SKupec bude těžko hledat záminky, aby to nepustil…
Ostatně, na kanálovky nikdo patent nemá… ono se říká TAKY založit kanálovku, TAKY založit těžkou mysterku… to by se rovnou mohlo říct, že je blbost a neoriginální TAKY zakládat cache…