Kde a jak založit kešku?!

Jsem v geocachingu nováček a doufám, že jsem aspoň tady trefil sekci, kam směřovat tento dotaz.

Hledal jsem v Geowiki, ale buď špatně nebo to tam opravdu není. Chtěl bych založit kešku a nevím přesně co všechno tomu předchází, jak jí správně lokalizovat, zadat do systému geocaching.com.

Potřeboval bych buď nějaké užitečné rady nebo přímo návod.

Děkuji

A nechceš s tím počkat? :slight_smile:

Pokud nedáš na honnyho, hledej ZDE. Odkaz je na HLAVNÍ STRÁNCE Geowiki :o:D!

Počkat až budu zkušenější?
Děkuju dachmh, mrknu na to a uvidíme co a jak.

Jj, za sebe můžu říct, že sem čekal asi do 120 nalezených a nutno říct, že s každou další se mi vylepšoval pohled na to, co chci založit :slight_smile: Ale nikdo tě k tomu nutit nemůže, žejo:)

Asi máš pravdu a nejdřív si to pořádně proťuknu. Ale zatím mě drží zapálení. :smiley:

Jestli tě bude držet zapálení i po pár stovkách nalezení, tak to bude fajn a určitě zjistíš, žes nabyl víc zkušeností, než kdybys zakládal teď. Jestli mmáš ale nějaký geniální nápad a bojíš se, aby ti ho někdo nevyfouknul, tak sem s ním.

Tak sem s ním a já ti ho vyfouknu? :smiley: Nebo nechápu, co tím chceš říct. Ale já si pár cashek odlovím a pak si to zkusím i založit. Myslím, že ty místa nikdo nevyfoukne. A když ano, najdu jiné. :slight_smile:

Taky bych se přimouval za počkání. Mám také zálusk na vytvoření jedné pěkné, ale s každou další nalezenou si pořád říkám že se člověk má ještě co učit o umístění a tak. :slight_smile:

A proč chceš zakládat kešku? To nemusíš!

Vím že nemusím. A to je špatné přidat ruku k dílu? :slight_smile: Udělám to rád …

Ale opravdu nemusíš… fakt máš vymyšlenou nějakou best of? Co tu ještě nebylo? U školy je jich hromada… Založit kešku není nic těžkého, ale mělo by to být něco zajímavého, neobyčejného, co dá něco všem ostatním kačerům. Je možná lepší odlovit pár desítek, možná stovek keší a pak přemýšlet o té své. Těch průměrných nebo podprůměrných je hromada, těch co stojí za to je pár…

Je fajn, že chceš něčím přispět do hry. Je tu možnost, kterou se snad nedá nic zkazit: pošli do světa nějaký putovní předmět. Za to ti nikdo nevynadá, těhle poutníků není nikdy dost, naopak uděláš radost každému, kdo ho najde. Když budeš dělat keš s kvalitní krabkou a všemi těmi věcmi uvnitř, přijde tě to zhruba na stejný peníze a víc práce. Navíc riskuješ, že ti ostatní tvoji snahu zrovna nepochválí kvůli chybám z tvé nezkušenosti. U putovního předmětu můžeš taky uplatnit invenci a fantazii volbou předmětu a vymyšlením jeho úkolu. Radost ti to bude přinášet sledováním jeho cesty, nikdo nebude nic kritizovat a riziko ztráty je stejné jako u keše…
Postupem času uvidíš, které umístění keše je dobré a které způsobuje devastaci místa a ne zrovna vhodné chování kačerů. Zjistíš, co se hledá příjemně a co je naopak nuda nebo pruda. Čím víc zkušeností budeš mít, tím lepší keš uděláš. O to ti určitě jde, ne?

Omlouvám se za offtopic, tohle ale musim.
Zmijovkáři máš dost dobrý logo! Skoro bych ho navrhnul za náš státní znak! :smiley:

Vitek team: Nějak jsi přehlédl mé ambice - to je návrh loga pro celou zeměkouli, ne jen pro jeden stát. PS: možná ho někdy získáš i vylaserované do dřeva.

Jestli je průměrná nebo best of nebo nestojí za nic ukážou první logy.
Možná by stálo aspoň probrat umístění s jiným kačerem.
Ajinak Sobíku kolik ty si měl odlovené, když si zakládal svoji první keš :wink:

Když jsme zakládali naši první keš, tak jsme měli za sebou tuším víc jak 50 krabiček, je to už dávno :wink: a stejně jsem se nevyvaroval chyb. Jenže já tenkrát vše překládal z angl. přímo na gc.com, tento web ještě nebyl a návody v češtině taky ne…

Dneska angličtina je pomalu jeden z hlavních jazyku ve škole, my jsme byli odchovani na něčem jiném :expressionless: Ale spíš bych si vzpoměl na mladé kačerské léta a neodkazoval na 100vky odlovených keší. Muže být pěkná "1/1-2" ale neměla by být volně pohozená v křakach. (můj názor)

myslim, ze tim radek nechce rict sem s nim do diskuze ale sem s nim v realizaci. :slight_smile:

jinak si urcite projdi kesky, at mas opravdu predstavu, jak to vypada. a mozna zkus chvilku pockat, aby ta prvotni nadsenecka euforie trochu vyprchala a ty jsi se mohl divat objetivneji a realisticteji na to, co chces vytvorit. :slight_smile:

Dain a Olik: Díky, že aspoň ty se trošku držíš témtau. Díky i zmijovkaři, ikdyž to poučení jsem slyšel od hodně uživatelů v tomto topicu. Díky i tomu, co podotkl, že to má být atraktivní místo pro kečera. Je to místo, kde je chráněný strom ČR a v okruhu cca 5-8 km žádná keš není.
Mě to příjde atraktivní a hlavně oživení keškou místo, kde kešeři nikdy moc nebyli.