Hehe. No to je zas aféra.
U pravdy záleží, jestli myslíš absolutní, relativní, nebo tu, co vyhrává.
Guidelines teda mluví docela jasně proti Additional Logging Requirements a fotka ALR je. Moc ale nechápu, že ten humbuk někomu stojí za to.
Když se zapíšeš do papírového logbooku, tak se zalogovat dle současných pravidel můžeš. Já bych se zalogoval až poté, co bych se na místo osobně potopil. V opačném případě nechápu, proč bych tam jezdil.
Dodatečné podmínky logování nejsou přípustné. Pokud autor má v listingu podmínku, že je třeba log dokázat fotografií, pak je zcela dobrovolná a případné smazání logu není přípustné, leda by zjistil, že daný člověk není v logbooku zapsán.
Asi mu to za to stoji, principielne je to stejne jako logovani za mimina. Dain a Olik by takovou kes taky svymu mimcu lognul, jak jsem to vyrozumnel ve vedlejsi debate, byt jeho prispevek zde pusobi spise obracene. Tobe ten bod navic alespon udela, narozdil od toho mimca, radost.
Asi mu to za to stoji, principielne je to stejne jako logovani za mimina. Dain a Olik by takovou kes taky svymu mimcu lognul, jak jsem to vyrozumnel ve vedlejsi debate, byt jeho prispevek zde pusobi spise obracene. Tobe ten bod navic alespon udela, narozdil od toho mimca, radost.
Připomíná mě to současnou ústavní tahanici. Příště, budou souřadnice na úzké rozhledně, pak bude stačit dojít na pod schodište a "kačer" má úlovek v kapse.
omyl, nelognul. protoze ctes vzdycky jen co se ti hodi, tak spoustu veci nevis, tak jak preskakujes prispevky tak z nejakeho predchoziho prispevku bys vedel, ze terka loguje jen eventy, tech je malo- mi to logovat dvakrat nebavi - to je fakt opruz :D. a jinak tohle bych ji nelognul, protoze je to divny. tam s kocarkem ani s nositkem nedopajdam a terka nebude cucet do krabicky, ani otevirat notysek logbooku. ale ty zenes vzdycky vsechno ad absurdum, vid.
Finis est licitus, etiam media sunt licita, jak říkají kolegové z Tovaryšstva Ježíšova. Neboli účel světí prostředky. Pokud kačer najde jiný způsob, jak získat cache, než jaký si zakladatel představoval, je to jeho triko, jeho iniciativa a jeho problém. Pokud se při tom ochudí o nějaký zážitek, je to opět jen jeho problém - nikoho jiného tím snad nepoškodil.
Anebo když se dočtete, že si někdo jiný nechal cache podat, tak tím váš osobní zážitek z horolezení, potápění atd. zmizí? Ne, je to jen jeden z příkladů stádního chování - jsme MY, kteří jsme se potopili, a do našeho stáde se cpe ON, který se nepotopil. omg
btw fotografický důkaz… dejte mi pár obrázků ksichtu, google a volný večer s gimpem, a udělám jakoukoliv fotku kohokoliv - na lovu tygrů stejně jako v korálových útesech nebo na vrcholku Everestu… pokud mi na tom bude záležet.
Že obhajuju nepoctivost? A jde snad o peníze? Nebo o život?
Když budete číst i jiné logy, než vlastní, tak zjistíte, že situace, kdy jde parta na keš, najde jeden a logují všichni, je naprosto běžná a obvykle nikoho nevzrušuje.
Někde jsem četl, že nějaký borec odlovil Eartcache svým osobním letadlem. Nebo jsou lidi co oběhnou pražský marathon tak, že je někdo popoveze na kole. Je to jen pro zábavu, ale trochu to drhne. Nebo ne?