Kdo je mudla a kdo ne?

Není to nic závažného, spíš taková blbost, ale kdo všechno je vlastně mudla? Samozřejmě ten, kdo nic neví a geocaching mu nic neříká.

Ale co ti, kterým někdo o geocachingu řekl a vědí, co toje?

Nebo neregistrovaní, co dokonce někdy se známým kačerem loví?

Kdo z těchto je tedy už kačer a kdo ještě mudla? :wink:

No já osobně těm, co něco tuší, chodí lovit s přáteli-kačery, ale sami od sebe neprovozují, říkám motáci, když už se používá ta Potterovská terminolgie :smiley:

Motaci, to je hodne dobry :smiley: Schvalne jak se na to "oznaceni" budou tvarit kolegove v praci :))

motáci to se mi líbí :smiley:

Moták je označení pro člověka bez kačerských schopností.
Jsou častým terčem posměchu mezi kačery, často je pro ně jednodušší zařadit se do mudlovského světa než do kačerského.

:smiley:

Podle mě se mudla stane cacherem, když odloví alespoň 1 cache (nemusí se zapsat na netu ani do logbooku).

rattlesnake.andy: Dobrý nápad, a těm, co mají rodiče mudly se bude říkat mudlovští šmejdi. :smiley: (to by samozřejmě pěkné nebylo..B) )

známý jednu odlovil s kačerama, nikam se nezapsal a stojí si za svým "já nejsem geocacher!" :slight_smile:

To chápu, beru to jen teoreticky. Taky bych si neříkal geocacher, kdybych měl 2 kešky. I když jsem už viděl pár lidí, co si uloví kešku jednou za čtvrt roku.:slight_smile:

Takto přesně je mudla popsán na GEOWIKI:

Geomudla, obvykle pouze zkráceně mudla (mn. č. mudlové) je slovo, jímž jsou ve vztahu ke geocachingu běžně označováni ne-geocacheři, zejména pak nezasvěcené osoby, vyskytující se v okolí při hledání cache.

Takovému odpírači můžeš založit nick a logovat za něj. Viz náš kamarád jardakačerzdonucení :smiley:

Moták se mi taky líbí, někdo mi ke kešce psal že mu poradili místní, a taky to nebyli kačeři, tak to jsou motáci a ti kdo nemají o GC vůbec páru jsou mudlové, tak bych to brala.:D:D

My vždycky používali poučený mudla. Něco jako osoba poučená :slight_smile:

mě se Moták líbí jsem pro!

hehe to sem nečekal že se ten moták takhle ujme :smiley:

jj s Motákem souhlasím…:slight_smile:

Taky jsem pro MOTÁKA.

Jo, Moták je super :D. Hned aplikuji na pár přátel.
Tahle debata mě tedy celkem pobavila.

taky od začátku používám motáka, takže za něj a jeho "oficialitu" hlasuju:D

Tak hlavne bacha na vyslovnost, aby si to nekdo nespletl s Mitakem :D:D

Osobne povazuju za kacera az nekoho, kdo je schopen si samostatne najit kes a jit ji odlovit. Takovi ti pseudo-kaceri co sice klidne maji ucet, ale jedine kdy jdou na lov je, kdyz je nekdo vezme s sebou, a ani to pak nejsou schopni sami zalogovat, ty za kacery nepovazuju. No a vsichni ne-kaceri jsou mudlove… tedy ted i motaci, taky se mi to libi a presne to na tyhle lidi sedi :slight_smile: