Kdo ma <20 kesi, ten urcite ani nezna pravidla?

Dnes se mi stala vec, ktera me trochu prekvapila. Umistil jsem minuly tyden do cache geocoin, zalogoval jsem to jednak pres Dropped off any… a take jsem napsal do logu: IN: geocoin. Po nekolika dnech prijde mail od kacera, ktery si pro tento GC sel a nenasel ho, zhruba v tomto zneni: Byl jsem po tobe na kesi a nebyl tam GC, i kdyz v inventory jsem ho videl. Kdyz si vezmes z kese GC, musis to zalogovat zvlast…. Pritom by si stacilo rozkliknout stranku geocoinu a nebo si precist do konce muj log. Ne, za to urcite muze ta lama s 13 nalezyma kesema…

Podotykam, ze mail byl napsany velmi slusne. Jenom me trochu mrzi ten predsudek "malo nalezenych kesi = urcite ani necetl pravdla".

"Malo nalezenych kesi" = "malo zkusenosti" zni lip? :slight_smile:

Taky si myslim, ze si to moc beres.

Neber si to tak. Dotyčný je pravděpodobně také začátečník, nebo si neuvědomil, že velká většina kačerů loguje nálezy až se vrátí z výletu, tedy obvykle až v pozdních večerních, či dokonce nočních hodinách. Takže je docela možné, že tam byl někdo před tebou, ale ještě není na netu lognutej. Někteří jsou holt zbrklí a hned soudí, aniž se pořádně kouknou kolem sebe…

Předsudky jsou v každé lidské společnosti a kačerstvo v tom není vyjímkou.

PS: Já obvykle do papírovýho logbooku zapomínám psát, že jsem GC/TB vzala, protože napřed loguju a pak teprv prohlížím další obsah keše, případně se těším z TI, fotím si je atd… B)

Je holým faktem, že čím míň zkušeností, které lze do jisté míry měřit počtem nalezených keší, tím větší napáchaná neplecha ve světě geocacherském.

Všimněte si, že když se někde ztratí keš, nebo je vymudlená, nezřídkakdy ji právě předtím navštíví nějaký začátečník, u ztracených TB a coinů tu zkušenost nemám, páč se to většinou vždycky nějak vysvětlí… Nezřídka se GC/TB objeví jinde bez zalogování, jindy se neobjeví vůbec, jindy jej má kačer několik měsíců i rok, pak jej někam dá, jeden se raduje a druhý co přijde po něm napíše že tam žádný GC nebyl, naopak jindy ho jiný najde, ale většina mých zkušeností s osudem mých TB/GC je spíš mírně zatrpklých.. ovšem významnější podíl nováčků jsem v těch ztrátách nezanamenal.

Každopádně říkám, zalogujte co vezmete raději hned, popřípadě nejlépe stylem, že GC/TB grabnete z lokace kde byl předtím, vložíte pomocí write note do keše kde jste jej vzali a pak zalogujete jeho regulérní vyzvednutí z kešky.

Já spíš vím, že 90% začínajících cacherů dělají špatné keše.. U toho zůstanu a budu stát za tím, že dokud nebudou mít 100 keší, tak říkám předem, že to nebude moc dobrý..:(:frowning:
Každý neloguje hnedka, takže si z toho nic nedělej.. Je to normální, někteří cacheři logují klidně týden po nálezu.. :expressionless:

A neměl jsi ho správně logovat "Retrieved it" při vyzvednutí a následně "placed it" při vložení té keše? Tím tvojím "Dropped off any" jsi v tom udělal akorát bordel, tak se nediv, že se někdo ozval… To že napíšeš IN: TB nic neznamená, to je jen nějaký text.

No, hlavně tady píšete logovat grab místo retrieve.

A ne vždy právě začátečníci :frowning:

Vždyť to udělal dobře. :slight_smile:
"Dropped off any Travel Bugs?" je nadpis standardního vkládacího okýnka. Jinak to snad ani nejde. A jak je vidno z listingu coinu, Retrieve bylo také použito správně.

edit: Dokonce i s anglickým textem. Co víc si přát?

Tak se vec vyresila, GC uz je zalogovan dotycnou kacerkou jako retrieved. Doufam, ze se tu ta diskuze nezvrhne, to bych nerad.
Mauricie a Alkes: Dekuji nacelniku, ze ses me zastal :slight_smile:

Zkusili jste si někdy logovat vyzvednutí GC/TB přímo při logování nálezu keše?
Tam je totiž ono záhadné "Dropped off" které zároveň s logem keše udělá i prázdný log "retrieved it" u GC/TB :smiley: A žádný bordel to nedělá, je to vyzkoušené!

No ono to podle mně fakt ani jinak nejde. A jenom opravička, než to zas někoho poplete: Udělá to prázdný "placed in" log.

Chlapi, mám <20 nalezených kešek a znám pravidla do posledního bodu. Neházejte všechny začátečníky do jednoho pytle!

Uz zase? :frowning:

to co napsal honny je sice pravda, ale pravidla muze znát stejne dobre jako ten kdo uz ma 1000:o[cache][/cache]

Když si vzpomenu jak jsem na začátku studoval pravidla abych nebyl za blba…

I ten kdo zná do posledního písmene pravidla silničního provozu může jezdit jako prase a pohroma pro všechny okolo… Je to stejný, počet kilometrů za volantem nebo počet keší.. Bohužel dravé mládí si myslí své.

Jako prasata jezdí i ti, co mají najezděno docela dost… to samé platí tady.
Velký počet bodů nedělá z člověka mistra světa amoleta…
Ale jak říkala máma Foresta Gumpa: "Pro hlupáka každý hloupý!" :wink:

Dřív mě to taky štvalo, ale stejně nemá cenu se s mazákama hádat. Máš vpodstatě dvě možnosti:

1. myslet si svoje a narážky na začátečníky ignorovat
  2. zajet si (nejlépe hned po registraci na GC.com) do Prahy nebo Brna, posbírat 100 keší za víkend (příp. si na to udělat týdenní dovolenou), zalogovat je všechny na netu až po návratu a dostaneš se tak rovnou mezi mazáky. :smiley:

Hm, leda. Ale já toto nedělám kvůli bodům. Geocaching dělám kvůli tomu, že mě keška dostane na zajímavé místo, někam hezky do přírody si odpočinout. Z bodů nic nemám, akorát další ztracený čas u počítače…