Ahoj, prosím o radu a hlavně mě prosím nekamenujte, pokud se tady podobný dotaz někde schovává, ale já jsem odpovědi na vše nenašla. Chci se zeptat, zda je možné nahrát do 450 keše včetně listingu, třeba nějaké oblasti. Např. pohybuji se momentálně v severozápadní části Prahy a tak by mě zajímalo ja to udělat abych tam měla všechny okolní keše. Předpokládám, že celá republika se tam nevejde:-) Potřebuji k tomu nějaký program nebo to lze rovnou GC.com…jak??? jak imprtovat statistiky pod profil na GC.com??? Prosím polopaticky:-)
Pokud chces hromadne kese, tak musis byt PM a potom muzes vyuzit PQ. Vse dohledatelne kdyz kliknes nahore na GEOWIKI.
hm díky, ale vzhledem k tomu, že vidíš, že jsem na úplném začátku mi tvoje PM a PQ moc nepomůžou…![]()
Pročti si vlákno o geogetu. Je to hodně mocný program, jeho ovládání se budeš ale chvíli učit. Ale pak není problémem postahovat si např. celou Prahu a vyexportovat si do navigace všechno, co chceš. I ty PQ se dají do geogetu naimportovat.
Pokud chceš si vybírat a nestahovat všechno, podívej se na cachelist. Je to jen makro greasemonkey do GoogleChrome, ale umí toho také dost, naklikáš si je tam po jedné a pak vygeneruješ GPX, které nahraješ do navigace. Jen aby tě nepřekvapilo, že když si něco uložíš do navigace a pak za čas znovu tutéž krabičku, tak tam uvidíš pořád tu první. Takže lepší postup je si to z geogetu pokaždé vygenerovat aktuální a přehrát to celé - čili starý GPX smazat a nový nahrát.
A ještě pro začátečníka - keše do Oregona dostaneš tak, že soubor GPX (ať už z PQ, nebo z jiného zdroje) nahraješ do složky X:/Garmin/GPX/.
To X je jednotka, jak se ti navigace přihlásí jako USB disk po připojení kabelem. Přihlásí se ti jako dvě složky, jedno je navigace, druhá paměťová karta v ní.
Potřebuješ mít .gpx soubor, ten si vygeneruješ buď na stránkách geocaching.com, jako premium member (po zaplacení poplatku), nebo si soubor .gpx vytvoříš v jiném programu a poté do Oregona nahraješ.
Ze stránek geocaching.com jde nahrávat keše do Oregona i jako běžný member, ale postupně po jedné…
Díky, ale stáhla jsem geoget a neumím do něj dostat data z GC.com natož abych si vybrala třebe keške v okruhu 20 km, asi nejsem talent:-(
Sramci: nezlob se na me, ale co je nejasneho na me vete:
To znamena, ze kliknes nahore na napis Geowiki a ty terminy PM a PQ si tam vyhledas. Projev proboha trosicku snahy, nikdo ti nic nebude servirovat az pod nos.
TO : S474N Hele já umím číst, co je mi platné, že vím co je PQ a PM když ty data neumím importovat hromadně a v daném radiusu…v geowiki to není…ale jestli víš kde to najdu ráda si to přectu…
Tady je postup, jak data v dane oblasti ziskat - http://support.groundspeak.com/index.php?pg=kb.page&id=118. Pokud se nedostanes na Member Features, tak nejsi PM, coz situaci trochu komplikuje, ale reseni to taky snad ma. Mohl by pomoci program Skrysotlac.
Paw
S474N má v podpisu perfektní návod k geogetu. Koukni na to.
A pak se koukni na topic od sobikovi. Konkrétně http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=20&thread_id=17667 Podle toho návodu si troufám napsat, že to zvládne každý. Je tam perfektně popsáno co a jak. ![]()
Mozna zkus Sramci zopovedet otazku, zda to budes resit jako PM nebo jako basic. Pokud jako premium, tak se klidne nekde zastavim a ukazu, protoze dle kesi jsi na ose Kladno-Praha, takze to mam pri ceste. Pokud jako basic, tak ti nepomuzu, protoze to nevim…
To Blexa: díky, jako basic:-(
Použij to co jsem napsal výše. Určitě to zvládneš.![]()
Tak už to zvládnu stáhnout do geogetu, ale neumím třídit ten výběr na GC.com (třeba stahovat jen TC)
No jako Basic si nic tridit ani oficialne stahovat z GC.com nemuzes. Jedine co muzes pouzit je GeoJarry v kombinaci s Geogetem.
jinými slovy se podívej na návody v pdf práce s geogetem je tam detailně jak nastavit geogerry pro stahování jednotlkivých keší dle krajů měst gc kodu i zemí
2)poté kdy si nějaké keše stáhneš do geogetu bud vygeneruješ pocket Queries(PQ) pro garmina (do geogetu si natáhneš příslušná makra na export PQ a vytvoříš soubor který vložíš třeba v ttoal commanderu do složky garminu X:/Garmin/GPX/.
3)pak se tam dá v rámci bodů zájmu Poi narvat celá Praha i ta republika tam tuším jde.
stáhneš do geogetu makra pro export kešek do poi já používám medwinovo makro ,nastavíš ve správci pluginu cestu k ikonam keší na mapu v garminovi,vygeneruješ poi , stáhneš a nainstaluješ poiloader (utilita /prográmek co ti nahraje poi z Pc do garmina
-nevýhoda je že v garminovi nemůžeš odkliknout nalezení keše a zaznamenala se jako nalezená
-nev
zde je odkaz na zip kde jsou jednotlivé návody pro začátečníky včetně hledání pomocí geojerry v geogetu http://geoget.ararat.cz/doku.php/user:navody