Keš pod lavičkou

Ahoj, chystám se založit svoji první keš a vzhledem k místu uložení bych ji ráda připevnila pod lavičku. Už jsem takovývh keší pár odlovila (většinou to byly magnetky), ale nikdy jsem si nevšimla jak je magnet pod lavičkou připevněný. Poradíte někdo? Díky :slight_smile:

No, ono se u laviček využívá toho, že obsahují kovové části…hlavně tedy zespodu. Čili ke krabičce připevníš magnet a ten se pak "chytne" na tu kovovou konstrukci lavičky. Jinak to asi neprovedeš. Pochybuju, že bys měla tolik času a prostoru, abys na např. celodřevěnou lavičku uchytávala druhý magnet :slight_smile:

Takže stačí jen magnet ke kešce. To mi stačí, díky.

A nejlépe neodymové magnety.

Taky jsem videl zespodu lavicky nasroubovanou "plotynku" z Merkuru (asi), ktera zajistovala prave tu kovovou cast na jinak celodrevene lavicce… :wink:

a jaky typ krabky tam chces dat? nejlepsi je ty magnety na tu krabku pridelat teplem se smrstujici buzirkou, páč se pak blbě kradou :wink: a to je pro Tebe jako pro ownera prakticke :wink:

MildaPajda: no jedna prazska ma natvrdo prisroubovane vicko k lavicce a zespodu je potom nasroubovana klasicka sklenice. Takze podle me se provedeni meze nekladou :slight_smile:

Netuším, co jsou neodymové magnety…

Bude to klasická filmovka, případně krabička od TicTaku. Přece jenom, bude na dost frekventovaném místě :).

Neodymovy magnety jsou maly a strasne silny. Jestli chces, tak napis (pres profil, ICQ, SZ, …), muzem jeden poskytnout.

Paw & lucima

Jednu takovou provozuji (ne na lavičce, ale princip je obdobný). Neodymový magnet jsem zespodu na dřevo přilepil lepidlem Pattex - koupí se v tubě třeba v OBI nebo jiných řemeslnických obchodech. Manipulace velmi jednoduchá - namázneš, přitlačíš a necháš 24 hodin uschnout. Nebylo třeba žádného držáku, lepidlo je samo dostatečně viskozní aby magnet udrželo. Bez problémů drží už půl roku, přečkal i mrazy - narozdíl třeba od GeoPostu, kde byly magnety na plech lepeny CHS Epoxy 1200 a po třech měsících odpadávají (pravda, projevilo se tam mé megalomanství a použité magnety jsou tak silné, že něžnější pohlaví má trable schránku vůbec utrhnout :).

Až na to,že dle pravidel se jako krabka nesmí použít sklo.

Další možnost je pod lavičku udělat z plechu "šuplíček" do kterého se keška zasune.
Jednu takovou máme a je to bezproblémů, nic neodpadává a tak..

jaryn: dobre, tak jelikoz danou cache jsem odlovil v roce 2006/2007, tak si opravdu nepamatuji, jeslti to bylo sklo nebo plastova sklenice.

No počkej, to je prosímtě takhle přesně napsáno kde?
Jedna věc je, že použití skla není příliš šikovné (hlavně mezi kameny) a není doporučováno a druhá je zákaz v pravidlech…
Skleněných keší jsem potkal hodně a u některých ani ničemu nevadilo, že byly ze skla.

alkes: tu jsem mimochodem myslel.

Taky mi chvili trvalo nez sem ji nasel!.. :wink:

Jj. Říkal jsem si.:slight_smile: Název už jsem raděj smazal, abych zbytečně nespoiloval, jestli ta cache ještě existuje.

Je to jako nedávat do keší jídlo,zapalovače nebo náboje.Použití skla je stejný nesmysl.Už jsem na to jednou doplatil.

Alkes: neni treba je uz davno archivovana:

http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GCM9GB