Tak podobný pocit určitě nemám.
Holt když jsi PM tak máš určité výhody oproti obyčejnému účtu.
K tomu patří jak PQ, tak různé vychytávky, tak i PM cache.
Problém v tom nevidím. Jsou to prostě jiné keše než ty "obyčejné." A není v tom nic nefér, ne-PM cacheři mají přístup ke všem keším, PM mají navíc své vlastní PM keše, které založí pouze PM jen pro PM uživatele a v podstatě to BM nemusí trápit, protože mají přístup ke všem (nePM) keším bez rozdílu
Tak se na to podívejte jinak: na koncertech běžně bývají rozdělená místa na "normální" a "VIP." Přitom to jsou stejná místa (židle), jen jedny normální a druhé VIP…
Toto se jistě již mnohokráte řešilo bouřlivými diskusemi. Můj názor je shodný s xpj, ani nejsem PM. Až vysbírám všechny BM kešky, promyslím členství :-))
Řekl bych, že filozofii geocachingu tak trochu určuje Groundspeak. A jelikož je ve formuláři pro založení keše políčko "Check if you only want Premium and Charter Members to view this cache", zřejmě to bude zcela legální možnost
Neřeš to, tak prostě na takovou kešku nepůjdeš. Nic se nestane, ani ji neuvidíš mezi nenalezenými, takže tě nebude nijak dráždit.
Btw. co to jsou Charter members? Nebylo tady dřív u zatržítka pouze Premium?
Namá cenu to řešit mezi kešery, kteří žádnou PMonly cache nezaložili. Zeptejte se ownera nějaké kešky, která je PMO.
Pokud vím, tak Tom Klíčník některé keše definoval jako PMO kvůli ničení okolí s tím, že PM jsou pravděpodobně zkušenější a ohleduplější než někdo, kdo našel 2 kešky a nemá vztah k přírodě. A taky že tam přijde míň lidí, tudíž míň ničení.
Jestli to skutečně pomáhá, to těžko říct, taky se to tu řešilo a na nic se nepřišlo.
"Zasadne s timto nesouhlasim a divim se, ze je takovato kes vubec schvalena." Samozřejmě je schválena, protože splňuje všechna pravidla definována Groundspeakem a revieweři jsou tu od toho, aby posuzovali, jestli keška splňuje pravidla a neposuzují "kvalitu", listing ani nic podobného.
Pokud vím, tak to jsou něco jako zakládající členové, automaticky jsou i Premium. Jestli mají i nějaké jiné výhody, to nevím.
Myslím, že Charter memberem se teď už nikdo stát nemůže.
Já myslím, že PM cache jsou v pořádku. Je to další motivace pro členství, z něhož jdou peníze na zkvalitnění služeb groundspeaku pro všechny. Navíc nejde IMHO o nějakou další nebo vyšší úroveň geocachingu, ale jen o takovou malou perličku "za odměnu". A kdo to bez nich nemůže vydržet, ať si zaplatí členství za 70Kč, stáhne si od těchto souřadnice a má vymalováno.
PM nejsem
Stejně jako tweety by mě ale zajímalo, kolik takových kešek (např v ČR) je ?
Pokud s tim nesouhlasis, tak nesouhlasis s pravidly hry tak jak byly nastaveny uz v jejich zacatcich .
Je to stejne rozumne jako kdyby se utocnik ve fotbale zacal ve druhem polocase divit, ze brankar muze hrat rukama a on ne. Proste pravidla.
A kdes sebral to s tou hlavni filosofii geocachingu :-)?
PM kešky jsou naprosto v pořádku, protože neodporují pravidlům. Akorát mi nepřipadaj úplně v pořádku ti, co je zakládají. Omluva těm, kterých jsem se dotkl, ale zavání mi to vyvyšováním, sektářstvím a dalšími sajrajty!