Zajímalo by mně jaké máte zkušenosti s tím která keš byla nejvíc postižená tím, že byla několikrát poškozena a nebo vykradená či úplně zlikvidovaná.Napadlo mně to v souvislosti ze ztrátou GC které kolega vyslal na svoji pouť a jeden z nich byl odcizený ihned z keše kam ho vložil a další po 60km.
Nevim sice, ktera kes byla nejvice vyrabovana, ale tipoval bych nejakou v centru. Jeden z mich tb, ktery zrovna chtel zavodit, se ztratil za 9 km.![]()
Tohle je hrozně složitá otázka… většina takových keší nebývá obnovena, nebo obnovena jako mikro a tam se už nic neztrácí. Osobně si myslím, že pokud má nějaké keš problém s rabováním, měl by autor na to výrazně v listingu upozornit.
Tady je jedna z nich GC1HMJT Krizek (Ricany) (Traditional Cache) in Jihomoravský kraj, Czechia created by mmatuli jakmile tam byla vložená mince či TB tak byly okamžitě ukradeny.Keš žije dál ale za jakou cenu.Kačeři na to upozornili ownera ale nic se neděja nedočlo ani k jejímu přemístění.A tady je druhá keš http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=9eb9cda1-9017-43ea-8e7c-3911d3f6234GC jsou všechny pryč i když jsou v inventáři.Je mi z toho nějak smutno že se to děje a zároveň to ve mně vře někoho dopadnout tak bych se asi neudržel a jednu by schytal i když vím, že by to bylo asi zbytečný, když to udělá jednou tak to udělá i podruhé.
Když sebou nesu nějaké coiny nebo TB, tak se před vložením podívám, jestli tam není něco zalogováno. A když je a v keši nebo logbooku nic není, tak tam ani nic nedávám.
Checht!
To Sobikovi: A Ty myslíš, že to pomůže? Myslíš, že kačeři myslí?
Z mých zkušeností musím konstatovat, že ne, že se na listingy snad ani nepodívají a přes výslovné upozorněni do nejistých keší dál vkládají poutníky.
Je to marné, je to marné, je to marné!
Oli
Kačeři myslí, ale jako ostatní zapomínají v tom je ten problém.Třeba mají během dne odloveno X keší a nepíšou si to kde byly a co bylo IN a nebo OUT a pak dojde k tomu že se i GC a nebo TB může ztratit.
A nebo pospíchají a špatně zamaskují keš a dojde k tomu, že ji najde mudla či někdo jiný a může tím pádem být po keši.
Ale jo, já vím
Myslím, že když má owner nějaký GC/TB v oběhu, chová se ke keši trochu jinak než jiný… Jeden čas školní mládež "kontrolovala" naši kešku. Neudělal jsem z ní mikro, ale na víčko jsem jasně nalepil info o tom, že zde GC/TB ne a dal jsem to i do listingu a do nápovědy a už se nic neztratilo…
Osobne mam spatnou zkusenost z podivnymi TB hotely, krom toho na letisti v Praze je vetsina zklamanim.
Poslednim spatnym prikladem kde jsem se osobne spalil je (byl) v Mlade Boleslavi. Samo zjisteno az pote co jsem logoval u pocitace.
Ahojky, Jeden můj kamarád měl oblíbené rčení . " Je to v lidech , někeří jsou blb… a Pito… Těm není pomoci ..
Já jsem se za svůj krátký kačerský život potkat zatím s tím že se TB i GC našla . Může se stát nepozorností že to někde někdo vyzvedne , doma pro nedostatek času založí a už ani neví co má , kde to má a kde to vzal . Nezaloguje předmět Jen log návštěvy . a jede dál ..
Stačí jen jedna věc , pokud jsem bordelář nechám poutníka ležet . Ale pokud ho vezmu, musím se k němu chovat tak jak bych chtěl aby se chovali ostatní k tomu mému .
Pokud si však někdo z ukradených TB a GC dělá doma sbírku je to … dosaď si sám …
Ale co s nimi .
Mám ve světě své TB a mám radost že se zatím na třetí etapě neztratilo . snad mu to vydrží …
Moto: Nejhorší srážka je srážka s blbcem … :@
Karel
To jsem u jedné své kešky taky udělal (podobný případ-školní mládež).
Cestovatelé se tam už nevyskytovali, ale při další kontrole už tam nebylo ani to upozornění…:(. A v dalším kroku už byla celá keška zlikvidovaná.
Pomohlo až přemístění…