Ahoj, kdysi na gc.com byl odkaz na stažení kml souboru pro zobrazení všech keší v GE. Přeinstaloval jsem GE, přišel o ten kml soubor a teď to nejsem schopen nikde na gc.com najít :@ Je ještě vůbec tahle fíčurka dostupná? Nemáte někdo náhodou případně po ruce ten správný kml soubor? Díky předem…
Prikladam soubor…taky ted nevim kde presne to bylo ke stazeni…
Díky. Odkaz na stažení tam byl vždy někde u mapy keší… ale teď už tam nic není. Už to funguje ![]()
jj na GC.COM už ten odkaz není… ale soubor tam stále mají.. odkaz najdeš na Wiki a funguje, uběhal jsem to před 14dny… neocenitelná pomůcka!
Ahojky.
Mam zde hloupý dotaz, rad bych vyuzil tohle makro viz. vyse, a tak bych prosil o radu kam makro nainstalovat a co mam udelat aby zobrazilo kesky v google earth. Diky za radu.
Nainstaluj si GEarth, otevři v něm tohle makro a ono se ti přidá do nových míst. Pak když nazoomuješ mapu na nějakou oblast, načtou se ti i keše…
Taky blbej zelenej dotaz - jak se tohle makro aktualizuje?
A tobě přijde neaktuální? ![]()
Vlastně nevím na co se ptáš, ale pokud na to, kde se berou data, tak ta se tahají přímo z GC.com, podle toho, jakej máš výřez mapy…takže úplně stejně jako na GC.com … akorát tady je nějaká náhodná odchylka, takže kešku podle toho nedohledáš…ale co se týká aktuálního seznamu kešek, co je na webu, mělo by se zobrazit i v Google Earth…
Neaktualizuje se, prostě je. Nad výřezem mapy hledá keše a to je všechno. Jednoduché, ale funkční.
Právě že ne… moje 14 dní stará kešule u Lišova tam není
(namátková kontrola)
jj nemaji to uplne aktualni…a archivovany kese taky nejsou osetreny uplne spravne…ale s tim nic nenadelas
No, tak to se nad tebou slitovali a když si přečetli tohle vlákno, tak ti jí tam dneska večer asi přidali
…samozřejmě že tam tvoje keš "U andělíčka" je, zrovna jako tam je keš publikovaná včera, zrovna jako jsou tam keše z celého šírého světa … stačí jenom pořádně zazoomovat a nekvrdlat se zeměkoulí a podle rychlosti připojení počkat, až se keše ukážou…
Ještě jednou: nijak extra tomu nerozumím, ale jediné důležité, co v kml souboru je, je odkaz [b]Geocaching
Pochybuju, že by to odkazovalo na nějaký jiný speciální (lehce neaktuální
) seznam kešek…prostě co je na GC.com, to je i v Google Earth, záleží jen za jakých podmínek se to načte…
Jé, tak díky, že ses přimluvil…
… blbý je, že mi to zobrazilo keše jen napoprvý, a teď při každým dalším nastartování GE mi to ukazuje kulový, a ne keše ![]()
//edit: uuuuužž to ukazuje… odškrtlo se mi (kdo?kdy?proč?) zatržítko "Zobrazit obsah jako možnosti"
[quote]
HuntBehind napsal/a:
Ještě jednou: nijak extra tomu nerozumím, ale jediné důležité, co v kml souboru je, je odkaz [b]Geocaching
Ahojky.
Prosím te, kde jsi vzal takovouhle vetu, tu v makru stahnutem od swenneyho nemam.
Po nainstalovani makra muzu mit googleearth spusteny jak dlouho chci a nazoomovany co nejvic, ale zadne kesky se nezobrazi.
Ahojky :D:D
Si piš že máš…když ten soubor kml otevřeš v textovém editoru, ale pro funkčnost to není vůbec důležité, to bylo jen jako důkaz odkud pocházejí ty údaje pro Google Earth. Nevím co jsi s tím souborem dělal nebo nedělal, jediné co se musí udělat je otevřít Google Earth a čapnout ten soubor, přetáhnout ho nad mapu a pustit ho tam…to je vše…pak bys měl mít v levém sloupečku MÍSTA úplně na konci ve složce "dočasná místa" podsložku "Geocaching Network KML" a v ní případné další podsložky podle právě zobrazených typů keší. Celou složku "Geocaching Network KML" si přetáhni o kus nahoru do "Moje místa" a bude to fungovat i při vypnutí a opětovném zapnutí Google Earth…nevím co víc ti poradit, lehčí už to být nemůže…
Udělal jsem to přesně podle popisu, ale nic. Složku Geocaching Network mám v Moje místa, odfajfkováno, najedu na oblast v mapě a keše se nezobrazí. Je vidět, že se složky spojuje ale nic.
Koukni co jsem psal o kus výše a zkus (myslim) na tom kml pravý myšítko…
zkoušel jsem všechno možný zapnout, vypnout ale nefunguje nic
No jo, holenkové … ono ale to, co sem postnul swenney opravdu nefunguje (respektive ani mně ne) … má to totiž úplně jiný střeva, než co má ten můj soubor a to tyto… [b]http://api.groundspeak.com/networkkml/geocache.aspx?key=ono5NloCm%2BZXpudzKC9jOEMBMuL0t4blvzGgIl9kRIYtY0pWurFKwg06%2BAeyDPP7tIwHJ4rf%2FeROhP5TVKax2Q%3D%3D&[/b]
Mohli jste si to taky zkontrolovat sami! ![]()
Takže přikládám doufám funkční soubor…ať slouží…nemělo by být třeba ani nic zatrhávat ve vlastnostech jak píše citecka…prostě udělat jen to co jsem popsal výše…B)