K tomuto příspěvku mě inspiroval počitn Cach.huntera(cz), který vytvořil stránku s "Jednoduchou cachemapou pro všechny..." Napadlo mě jestli mezi náma není takový šikulín, který by dokázal vytvořit Java, nebo Symbian aplikaci do mobilu která by pomocí BT GPS modulu vyhledala keše nejbližší k aktuální pozici. Jako že by si načetla souřadnice a pak vyhledala nejbližší kešky na http://www.geocaching.com/seek/ . Myslím že by to mohlo být zajímavé na neplánovaných cestách nebo na cestách v zahraničí.
Mam napsany jednoduchy PHP skript, ktery po zadani souradnic vypise nejblizsi kese. V mobilu se da tedy nactete tuto stranku v Opere Mini nebo jinem wapovem prohlizeci, zadate souradnice a mate to vcetne waypointu (ktere pak muzete pouzit na wap.geocaching.com, kde se daji zjistit souradnice, hinty, logy, listingy..). Mel byste o to zajem, ze bych to zverejnil?
Jasně, zveřejnění neuškodí a může přinést nové nápady a podměty, sám to rád vyzkouším. :-)
Ale měl jsem na mysli to, že souřadnice nebudu muset zadávat já, místo toho si je program v telefonu zjistí sám (z GPS modulu, případně podle základnovek GSM - to by bylo ještě lepčí) a hodí mě do miniopery na na stráku s vyhledanýma nejbližšíma keškama. Případně že si zapnu filtr a odfiltruje mě to keše mnou již nalezené.
Programovat v Jave pro mobily umim, napsal jsem dokonce jednoduchej programek na prumerovani souradnic pri zamerovani cache. Ale neumim v Jave udelat vyhledavani bluetooth zarizeni, slo mi pouze natvrdo napsat BT adresu myho modulu do aplikace a pak se spoji a komunikuje. Nemate s tim nekdo zkusenosti?
Ale myslim ze prepsat souradnice do formulare neni takovy problem...hlavne ze to najde ty nejblizsi kese...
Ale mam dalsi problem - skript sice funguje, ale tedka jsem zmenil webhosting a tam mam zakazano pristupovat pomoci funkce fopen ke vzdalenym strankam (nacist geocaching.com a vytahnout si z toho potrebny informace). Nemate nekdo moznost si tenhle jednoduchej skriptik hodit na vas server kde to nebude zakazany?
Já používal tomtom, do této aplikace lze stáhnout aktualizované body zájmu (www.poi.cz). Na stránce jsou cache, a potom při jízdě autem nebo turistice připojit modul a dát navigovat na “bod zájmu” a vypíšou se nejbližší cache. Problém je pouze v tom, že to nenavede na přesné místo ale nejbližší místo na silnici. Na internetu dle názvu zjistit přesné souřadnice a pomocí prográmků s vyžší přesností najít cíl.
[quote]
SMaster: Já používal tomtom, do této aplikace lze stáhnout aktualizované body zájmu (www.poi.cz). Na stránce jsou cache, a potom při jízdě autem nebo turistice připojit modul a dát navigovat na "bod zájmu" a vypíšou se nejbližší cache. Problém je pouze v tom, že to nenavede na přesné místo ale nejbližší místo na silnici. Na internetu dle názvu zjistit přesné souřadnice a pomocí prográmků s vyžší přesností najít cíl.
[/quote]
No jo, jen podobné poi v cizině nejsou. Navíc můj TomTom při použití bodů zajmů přerušuje spojení s BT. Bez zapnutých bod. zájmů funguje bezvadně.
Ja mam taky, trochu krkolomne reseni, ale prijde mi lepsi nez tomtom, ktery je drahy a kese se dost spatne se dohledavaji, protoze ikona je obvykle tak velka, ze se nedokazes strefit do spravneho mista.
Pouzivam SmartComGPS, ktery na Symbianu S60 bezi bez problemu a komunikuje s BT modulem. Do programu se daji nahrat mapy kompatibilni s OZIExplorerem.
Souradnice bodu (kesi) muzes ziskat bud primo na geocaching.com. Stahnes loc a gpsbabelem prekonvertujes do wpt, nebo na www.poi.cz. Programek ti potom ukazuje, jak k nejblizsi kesi, tak i k jakekoli vybrane.