Keše

poraďte pls. kde sehnat sořadnice keší jednotlivých oblastí, pro nahrání do GPSky

Zaplatit si PM, vygenerovat PQ oblasti a nahrát do GPS.

Pokud jsi jen příležitostný kačer a chceš nějakou oblast kam jedeš třeba na dovolenou, můžeš zkusit někoho požádat aby ti data oblasti vygeneroval ze svého profilu a poslal soubor .gpx.

Zegga: coz je ovsem v rozporu s ToU, ze?

www.geocaching.com
co chceš slyšet? :slight_smile:

anebo pouzij skrysotlac

A co takhle zdravý rozum?

1. pokud loví rodina a má více profilů, PM platí jen u jednoho, generují si PQ i když jede na lov jiný člen, no problém

2. pokud někdo loví pár kousků za rok na výletech a podobně, a požádá že by chtěl jedorázově určitou oblast kam míří na dovolenou, nemám s tím problém

Mohu generovat tuším až 5 PQ denně, ovšem využívám jich pouze 5 týdně + sem tam něco když jedu mimo. Takže pokud někomu jednorázově takto pomůžu, považuji to za správné. To známe jinačí tuneláře :D, ale každého věc a svědomí. I když spoustu lidí má zaplaceno a prográmky používá, tam také nevidím etický problém.

a) nepovažuji za takový prohřešek vygenerovat někomu přátelsky PQ… je to pro mě pořád menší zlo než naverbovat někoho na alternativní zdroje vykrádání dat GS

b\ čekal jsem za jak dlouho sem někdo hodí info o alternativním vykrádání GS B)

Považuje se za vykrádání GC můj postup, který je takovýto? :

• na GC.com si najdu danou kešuli
  • uložím si na disk soubor .loc
  • uložím si stránku .aspx
  • tyto dva uložené soubory naexportuji do GG
  • toto opakuji na všechny dané kešule, které chci odlovit
  • a na závěr si je naexportuji do GPS

Jsem BM.
Nejpravděpodobněji již od příštího měsíce budu PM.
Jen by mne zajímalo, zda je tento postup braný taktéž jako vykrádání dat z GC?
Bavil jsem se se spousty kačerama a nikdo nedokázal jednoznačně odpovědět…
Já si osobně myslím, že o vykrádání nejde, pač soubor .loc je určený pro BM a uložení stránky .aspx snad taky není v rozporu …Nebo se mýlím?

Skrýšotlač, ani GeoJarry nepoužívám, ani nic podobného.

Nejsem arbitr, ale toto je zcela v pohodě.

mám stejný názor, je to OK

To jsem docela rád, pač bych nerad vykrádal GC…
Hra mě velice baví a už se těším až budu PM, přece jen - bude to jiná liga :wink:

Do budoucna výhledově uvažuju o statistikách a tak jsem narazila na odkaz, předpokládám, že jsou to tvoje stránky - http://www.s474n.com/navod-gasp-geoget-all-in-one-statistic-pack/.
Píše se tam: UPOZORNĚNÍ - balíček GASP obsahuje program GeoJarry, jehož použití může být v rozporu s ToU (Terms Of Use) společnosti Groundspeak. Použitím tohoto programu se vystavujete jistému riziku! Další informace o problematice s GeoJarry naleznete zde.
Na tom ZDE ale bohužel žádná informace není a tak jsem hledala něco o tom rozporu s ToU a vyhodilo mi to tuto diskuzi, víc jsem zatím nenašla.

Takže - jakému riziku bych se event. mohla vystavit použitím výše uvedeného programu?

Omlouvám se, nevím, kam jinam ten dotaz umístit, aby to někoho nepopudilo.:wink:

Může se stát to, že ti na nějakej čas zabanujou účet na GC.com. Ale to hrozí třeba při stahování a častym aktualizovyní celý ČR. Navíc ty ulovený keše si můžeš stahovat po odlovech ručně a geojáru na to nepotřebuješ.

Ban, smazani uctu.

Bombis - díky za odpověď. To je teda síla, nechápu, proč se takový program vůbec tvoří, když to může mít takové důsledky. Našla jsem to totiž přímo u někoho v profilu na gc.com - tuhle statistiku s použitím balíčku GASP, který obsahuje program GeoJarry.
Otázka je, jestli já jako laik dokážu použít ten GASP bez GeoJarry.:frowning:
Takže to vidím tak, že se budu muset obejít bez statistik. Ikdyž se říká, že risk je zisk, tak to pokoušet nebudu.

Ničeho se neboj, a jestli se až tak bojíš, nemusíš tento doplněk používat.

zlicinaci - no jo, bojim bojim, jsem nováček, doma nás to chytlo a nerada bych skončila hned v začátcích. Statistiky se mi líbí, ale nemusím je mít za každou cenu. Snažila jsem se najít něco jednoduchého, přece jen nejsem žádný ajťák programátor, abych se vyznala v té vší hatlamatilce.
Na tom odkazu GASP to vypadalo na dost podrobný návod, podle kterého bych to doma s mužem snad nějak zvládla rozchodit.
Ještě jsem koukala na GSbuilder, ale teď nevím, aby nebyl třeba v rozporu i ten??:o
Asi by to chtělo černou listinu, aby člověk věděl, čeho se vyvarovat.:smiley:

Na statistiky ti z toho balíčku bohatě stačí Geoget a Ggstats, akorát si budeš muset ty nálezy postahovat ručně a vložení na profil provest růčo taky. Jinak doporučuju si pročíst dokumentaci pro Geoget, vlevo v projektech, je tam už i úplně nová verze geogetu (nevim jetli už jí S474N do GASPu zařadil).
Gsbuilder je sám o sobě v pohodě stejně jako Ggstats+geoget, problém
je s tim získáváním dat.
Za sebe doporučuju ggstat, je trochu složitější, ale má mnohem víc možností.
Ps. při použití GJarry jenom na statistiky bych se toho zas tak moc nebál, ale pšt.

Bombis - díky moc za tvojí odpověď, zkusím se tím vším nějak prokousat. Ručně stahovat ty kešky by neměl být problém, nelovíme ve velkém. :slight_smile:

Nechápu proč to berete všichni tak vážně s porušováním pravidel GS. Jde přeci o radost z lovu ne? Proč tedy moderovat příspěvky, kde je software na uložení GPX:(