Keška v elekrickém rozvaděči

Ahoj, nedávno jsem se setkal s uložením kešky v aktivním elektrickém rozvaděči. Prostě znáte to, taková ta plechová dvířka s nakresleným červeným bleskem, bylo nutno šáhnout spodem vyhlodanou zdí dovnitř, neb keška byla na magnetu ze vnitřní strany dvířek.

No vážně jsem nevycházel z údivu, co lidé nevymyslí. Když jsem na to upozornil, že se mi to příliš nezdá, dle reakce ownera (ale příspěvek není osobní, nebudu jmenovat, jde mi jen o Vaše názory) mám pocit, že jsem zločinec, obzlvášť když jsem si kešku sám odlovil a že vyzvednout kešku není o nic nebezpečnější než z vnější strany na rozvaděč lepit plakáty.

Tak teď vážně nevím, myslím, že při ukládání keší bychom mohli mít trochu soudnosti, mnohdy při hledání šáhnem ledaskam, ale toto mi přišlo jako trochu silné kafe… Vůbec nechápu, že se našel dle logů jen zlomek těch, kteří si dovolili polemizovat ohledně bezpečnosti uložení :frowning: To je Vám to copak všem jedno ?

Auťáček mi zcela zebral téma, v posledních dnech jsem přemýšlel, že založím podobné vlákno, ale když člověk občas vidí tu žluč a alibistické výlevy typu "když se vám cache nelíbí tak ji nelovte" tak spíš přestává mít chuť debatovat

Podobná cache je Darkovo Černovické nádraží, mikro umístěná někde na rozvaděči nádražní budovy v desolátním stavu. Hint "magnetická" je platný jak pumpa na saně, a měl jsem velký strach obhledávat a strkat ruce kamkoliv. Netuším jestli je rozvaděč odpojen, možná ano, ale možná taky vůbec ne a přesvědčovat se o tom nebudu. Jasně mohl jsem ji nechat ležet a jít dál, ale 99 procent kačerů to prostě zkusí tam tu pracku dát a "snad mi to nic neudělá".

Dokonce bych mohl jmenovat jednu cache co je umístěná v HUP pro velmi velkou budovu, prý s požehnáním vlastníků, echm…

Až se stane neštěstí, tak si vlastníci uvědomí že šlo možná vymyslet pro to mikro i lepší umístění.

P.S. Teď jen doufám že se nikomu nestane nic na mojí jedné keši, sice je v listingu velmi výrazné varování, i s patřičným atributem a počtem hvězdiček, ale u kačerstva člověk nikdy neví :expressionless:

Vím, o čem je řeč, ještě jsem tam nebyl, ale podle toho, co jsem slyšel nebo četl od ostatních to za dobrý nápad nepovažuju. Už jen kvůli tomu, že když to teď někdo najde v rozvaděči a příště zase bude mít problém s najitím, tak si řekne, jestli to náhodou zase není v rozvaděči a strčí ruku někam, kam by ji před tím nikdy nestrčil :frowning:

Tak u rozvaděče by ses ničeho dotknout neměl pokud ho zapojoval odborník.Všechno je zaplombovaný pod umělou hmotou.Musí ,protože jinak by stačilo spojit dva kontakty a jelo by se načerno :slight_smile: .

a co když to odborník nezapojoval?

Přesně!!!

Na argumenty typu "když je správně zapojenej, nemůže se nic stát", nebo "ten rozvaděč se už nepoužívá, dráty v něm nejsou pod napětím" atd. asi nemá smysl ani reagovat. Můžou být sice pravdivé, ale problém je právě v tom že člověk jaksi nemá šanci nijak poznat jestli je tam napětí nebo ne, a jestli se v těch rozvodech třeba předevčírem nehrabali nějací dementi.

A pokud Auťáček mluví o jedné cachi na severu Brna, tak tam vůbec nechápu logy typu "bezva schovka", atd..

potom záleží na co si šáhneš :).

ááá pán je vtipálek:@

No to je možná pravda ale když je ten rozvaděč v dezolátním stavu jako tento tak bych na to nespoléhal . Odlovenou jí mám ale ani trošku se mi nebílila.

Tak to nevím, jak jsi na to přišel. Asi jsi viděl jediný rozváděč, když toto tvrdíš. Já se pohybuju v oboru a vím, jak různé rozváděče vypadají, a žádný nemá nic kryté plastem. Předpokládá se, že zamknutá dvířka jsou dostatečné krytí. Snad jen ty novější od rozvoďáků na elektroměry. A pokud je díra ve zdi dovnitř, rozhodně nevíš, do čeho šáhneš. Ale to nemá smysl rozebírat, prostě je to nebezpečné a takové umístění navíc nejspíš porušuje §50 (elektrikáři ví) …

Já jsem měl v plánu udělat maketu elektrikářského rozvaděče. Kde by byla samozřejmě prázdná schránka opatřená nálepkou GC namísto červeného blesku. Nakonec jsem to nerealizoval a použil něco jiného. :slight_smile:

Ale jinak výše uvedený příklad je mi také jaksi proti srsti. Z elektřiny mám respekt a měl bych značné obavy tam někam sáhnout.

To uz jsem videl, a povazuju to za dobry napad.

Jo tak tohle přesně jsem měl na mysli. :slight_smile: Asi to nakonec tedy použiji u jiné příležitosti. :slight_smile:

Asi pred tydnem jsem dostal taky peknou "bombu" od vysokonapetoveho zdroje v televizi. A nejhorsi na tom bylo, ze jsem tam nesahal pro cache. :D:D:D

FUJ a ještě jednou FUJ. Dobrou skrýš si představuju jako řemeslně zmáknutou, ne zdraví a život ohrožující.
My lovíme hlavně kvůli dětem, tedy děti často dohledávaji samozřejmě pod našim dozorem, proto NEBLÁZNĚTE a hledejte nápaditá místa, ale ne proboha elektriku, plyn, parovody, stožáry napětí, odpadky, smetiště, feťáky, fekálie, zvýšený provoz…
Já se vždy snažím u svých keší upozornit i na to, že je třeba repelent na klíšťata, pozor při přecházení cesty po odstavení vozidla apod… Holt starostlivý otec.

Jinak nám nezbývá nic jiného, než se vzájemně a to dosti nekompromisně varovat před možným nebezpečím v logu.

Jojo, tenhle obrázek je úplně o něčem jiném, to je paráda.

Tak tohle rozhodně ne. Skrýš by měla být za všech okolností bezpečná. Pokud je to falešný rozvaděč označený logem GC, pak je to v pohodě.

To co je na Pitelově obrázku je v pohodě, je to označené logem a nevedou do toho dráty.
Myslím, že se ale bavíme o jiném případu, spíš na jihu Brna.

Jsem stejného názoru. V Prostějovně je podobná schovka, záměrně nebudu říkat u které keše, ale je to fak paráda.

Jo jo, takové plastové krabičky jsou v pohodě a je to docela sranda.

Jednalo si mi o ty klasické plechové dveře na barácích, kde mnohdy koukaj ze země jen 3 tlustý oholený dráty vedoucí k 380V 50A pojistkám.

Pokud je keška přilíplá z venku na rozvaděči na kterém je výstražná cedulka "je zakázáno dotýkat se elektrických zařízení" (či tak nějak), to už ani neřeším…

A faktem je, že cacher opravdu mohdy neví, co se za dvířkami skrývá… i kdyby tam byl jen slaboproud…

Brrr, taky jsem jednou dostal pecku (mimo geocaching) a nic příjemného to nebylo.

já moc skrýší neprolezl, ale rozvaděč pod proudem je docela humus

nefunguje to tak, že někdo musí nově zřízenou kešku "autorizovat"?